Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da muhalif hareket o isimde uzlaştı: Yeterli imza sıkıntısı!

CHP Karşıyaka'da muhalif hareket o isimde uzlaştı: Yeterli imza sıkıntısı!

CHP Karşıyaka’da pazar günkü kongre öncesi belediye/ilçe yönetimi ile İl Eski Başkanı Ali Engin destekli ilçe başkan yardımcısı Uğur Yıldırım’a karşı muhalif hareket, Demokrasinin Aydınlığında Üretenler Platformu Başkanı Rafet Yacan isminde uzlaştı. Adaylığa 'tamam' diyen Yacan'ın kongrede aday olabilmesi için lazım olan 40 imzaya ulaşamama riski var. Kendisini ‘tepki adayı’ olarak nitelendiren Yacan, delegenin üstünde belediyenin büyük baskı kurduğunu söyledi, adaylığı için imza vermek isteyen delegenin tavrının kongreye aday olarak girip giremeyeceğini belli edeceğini ifade etti. CHP Karşıyaka'da muhalif hareket o isimde uzlaştı

  • Ege Postası
  • 03.12.2015 - 15:06
EGE POSTASI - Mevcut ilçe başkanı  Mustafa Özuslu’nun aday olmadığı  CHP Karşıyaka’da Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İl Eski Başkanı Ali Engin, İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay, ilçe başkan yardımcısı Uğur Yıldırım isminde uzlaşmıştı.

Yaklaşık 1 haftadır delegeden imza toplayan Yıldırım’ın 400 delegenin olduğu ilçede 300 imzayı bulduğu iddia edilmişti. Yıldırım’ın karşısına muhalif hareketin hangi ismi aday çıkaracağı merakla bekleniyordu. O soru yanıtını buldu. Üst üste yapılan toplantılar sonrasında  Demokrasinin Aydınlığında Üretenler Platformu Başkanı Rafet Yacan isminde uzlaşıldı.


Adaylığa 'varım' diyen Yacan kongrede aday olamama riskiyle karşı karşıya.

Kendisini ‘tepki adayı’ olarak nitelendiren Yacan, delegenin üstünde belediyenin büyük baskı kurduğunu söyledi, adaylığı için imza vermek isteyen delegenin tavrının kongreye aday olarak girip giremeyeceğini belli edeceğini ifade etti.

Yacan şu ifadeleri kullandı;
“ İlçede tek listeyle kongreye gidilmesine yönelik rahatsızlık vardı. Bunu dile getirmek adına Karşıyaka’da her şeyin sorunsuz olmadığını ortaya koymak adına elimi taşın altına koydum.  Delegenin üstünde baskı var. Yeterli sayıda kişiye ulaşırsak aday olarak çıkacağız. Özgür irade oranını görmüş olacağız. Yeterli sayının toplanmazsa bana gelecek eleştirileri önemsemiyorum. Ben başarırsam başarırım başaramazsam emek verdim derim” dedi.

DELEGE SEÇİLEMEDİ
Yacan Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan delege seçiminde kaybeden listede yer aldığı için delege seçilememişti. Yacan'ın delege olmadığı için listeler divana verilmeden önce kürsüde konuşma hakkı yok. Yacan'ın kürsüye ancak yeterli sayıda imza verdilkten sonra aday olarak çıkma şansı var.


Yacan,  İl Başkanı Bedri Serter’in platformun bir toplantısına katılması nedeniyle parti kulislerinde “ Serter’in Karşıyaka’daki başkan adayı” olarak nitelendirilmişti. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.