Dolar 32,3405
%-0.06
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.392,700
%-0.17
Bist-100 10.249,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Şahin anayasa değişikliğine 'hayır' dedi

CHP'li Şahin anayasa değişikliğine 'hayır' dedi

İZMİR'in Menemen ilçesindeki CHP'li Belediye Başkanı Tahir Şahin, referandumdan 'evet' çıkması durumunda cumhurbaşkanı seçilecek kişinin kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisine sahip olacağını belirterek parlamentonun yok hükmünde olacağını savundu. 

  • Ege Postası
  • 03.03.2017 - 18:47

CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in ev sahipliğinde Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir il yöneticileri, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Kazım Taklak, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri yöneticileri, muhtarlar ve azaları katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bugüne kadar parlamenter rejimle başarılı bir şekilde bugünlere geldiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin, "Bu ülke Kurtuluş Savaşı'ndan buyana, Cumhuriyet kurulduğundan buyana parlamenter rejimle yönetilmiş, gayet de başarılı bir şekilde giden bir süreçten bugüne gelmiş. Ülkenin çok daha önemli sorunları varken, önümüze birden bire ‘Anayasayı değiştirelim mi, değiştirmeyelim mi'' diye bir referandum ile karşı karşıya kaldık. 18 maddelik anayasa değişikliğinde en çok endişe duyduğu madde; kanun hükmünde kararname çıkarabiliyor cumhurbaşkanı olacak olan kişi. Bu parlamento yok hükmünde sayılıyor demektir. Yarın eğer seçilen kişi, ‘Ben tüm muhtarlıkları, sivil toplum örgütlerini kapatıyorum' derse olacak. ‘Tüm Valileri görevden alıyorum' dediği anda, tüm Valileri görevden alıyor demektir. Eğer FETÖ'ye yakın biri tutar da Cumhurbaşkanı seçilirse, alın size 15 Temmuz darbesi bir daha gelir. Kanun hükmünde kararname bu demektir. Bu referandumda bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için mutlak ve mutlak hep birlikte tüm Türkiye olarak, hatta ‘evet'çilere sesleniyorum, onların bile ‘Hayır' demesi gerektiğine inanıyorum. Biz ‘Hayır' diyoruz, sokak ‘Hayır' diyor. Kasap ‘hayır' diyor, manav ‘Hayır' diyor, taksici de ‘hayır' diyor" diye konuştu.  


Siyasi parti temsilcisi değil, bir yurttaş kimliği ile katılımcılara seslenmek istediğini söyleyen CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Bu referandum, bir parti meselesi değil. Bu bir siyasi partinin iktidar olma mücadelesi değil. Bu önümüzdeki referandum ülkemizin, milletimizin, cumhuriyetimizin, çocuklarımızın geleceği, devletimizin bekası için olan bir referandum. Anayasa dediğimiz metin, bir mutabakat metnidir. Anayasa o partinin, bu partinin metni olamaz, milletin metni olması gerekir. Meclise gelmeden önce hepimizin görüşleri alınması gerekirdi. 30-40 yıl sonra bizler belki olmayacağız ama çocuklarımız, onların çocukları bu memlekette, bu cumhuriyet, bu çatı altında eğer mutlu, huzurlu bir yurttaş olarak yaşasın istiyorsak, demokrasi gelişsin istiyorsak bu anayasa teklifine ‘Hayır' dememiz gerekir" diye konuştu. (DHA)      

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.