Dolar 32,3385
%-0.44
Euro 34,6609
%-0.42
Altın 2.392,020
%-1.27
Bist-100 10.161,00
%1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel: 'Tire-Belevi arası duble yol olacak'

CHP'li Sertel: 'Tire-Belevi arası duble yol olacak'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in, dar olması nedeniyle sık sık ölümlü kazaların meydana geldiğini belirterek üç kez Meclis gündemine taşıdığı Tire-Belevi yoluyla ilgili duble yol çalışmalarına nisan ayında başlanacağı bildirildi. Sertel'in üç kez Meclis gündemine taşıdığı ölüm yolunda

  • Ege Postası
  • 29.01.2016 - 12:43
Ölümlü kazaları ile ünlü Tire-Belevi yolunu gündemde tutan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, son olarak Meclis Genel Kurul salonunda 'Tire Belevi yolu ölüm yoludur/ Ölümlerden iktidar sorumludur' yazılı pankart açtı. Yolun yapılması için Meclis'te yeniden söz alan ve pankart açan Sertel, "İzmir'de 28 kilometrelik Tire-Belevi yolunun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Orada ölen insanlar bizim insanlarımız. Son 3 yılda 50 kişi öldü. Türkiye'de terör nedeniyle şehitler veriyoruz, insanlarımız ölüyor, bir de trafik nedeniyle AKP'nin beceriksizliği yüzünden insanlarımız ölüyor" diye konuştu.



NİSAN'DA BAŞLIYOR
Konunun kamuoyuna yansımasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü Proje Etüd Daire Başkanı Mehmet Tutaş, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'i arayarak Tire - Belevi yolunun duble yol yapılma çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. Bu yol ile ilgili eleştirileri ve talepleri dikkate aldıklarını vurgulayan Tutaş, nisan ayı içinde proje çalışmalarını bitireceklerini anlatarak Sertel'e şu bilgileri verdi:

"Sizin bu yolun yapılması ile ilgili talep ve eleştirilerinizi biliyoruz. Bakanlık size bilgi verilmesi konusunda tarafımıza talimat verdi. Yolun düzeltme çalışmalarına nisan ayı itibarıyla başlayacağız. Yolun ihaleye çıkması ve duble yol haline getirilmesi için Kalkınma Bakanlığı'na teklif yapıldı. Bakanlık bunu onaylayacak ve bu yıl içinde çalışma başlayacaktır. 2016 yılında başlayacak bu çalışmayı, yani toplamda 28 kilometrelik yolun tamamlanmasını 2017 yılının ortasında tamamlarız."

Atila Sertel de geçen salı günü o yolda geçirdiği trafik kazasında vefat eden Yusuf Duvarcı'nın ölümünün son olmasını dileyerek, yolun yapılacağına dair daha önce Ulaştırma Bakanı ve Başbakan tarafından verilen sözlerin unutulduğunu, bu nedenle Tire-Belevi arasındaki yol yapılıncaya kadar takipçisi olacağını söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.