Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEVA Partisi Karşıyaka Adayı Özinan: Siyaset salonda değil sahada yapılır!

DEVA Partisi Karşıyaka Adayı Özinan: Siyaset salonda değil sahada yapılır!

DEVA Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Pınar Güngör Özinan, “Bir kadın aday olarak Karşıyaka’dan inanılmaz bir teveccüh görüyorum. Karşıyaka kesinlikle bir kadın belediye başkan adayı istiyor. Vatandaşlarla çok sıcak, samimi bir iletişimimiz var. Siyaset salonda değil sahada yapılacak bir şey. DEVA’ya oy verme refleksi henüz gelişmemiş olduğu için biz bir yandan da onu oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.03.2024 - 17:05
  • Güncelleme: 27.03.2024 - 17:44

EGEPOSTASI- DEVA Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Pınar Güngör Özinan, TR35’te yayınlanan Canan Beyazkaya ile Seçime Doğru programında önemli açıklamalarda bulundu.

DEVA Partili Özinan’ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

ERDOĞAN ‘İL İLÇE BAŞKANI BULAMAM’ DİYEREK REDDETTİ

Türkiye siyaset tarihinde ilk deva DEVA Partisi üç sayfalık ‘Etik Beyannamesine’ imza attı. Genel Başkanımız Ali Babcan’ın bakanlık döneminde ‘Siyasi Etik Yasası’ olarak ortaya çıkarmak istediği bir konu. Fakat o zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘Eğer ben böyle bir şey yaparsam il, ilçe başkanı bulamam’ ifadesiyle reddettiği bir yasa iken adaylık sürecinde bütün belediye başkan adaylarına imzalattı. Beyannamenin sonu şöyle bitiyor: “Bu hükümlere uymazsam bunun hukuki ve siyasi sonuçlarına katlanacağımı bildiririm”. Bunun hukuki sürecin yanı sıra siyasi bir sonucunun da adayların bilmesi açısında oldukça önemli. 

SİYASET SALONDA DEĞİL SAHADA YAPILACAK BİR ŞEY

Bu DEVA Partisi olarak ilk seçimimiz. DEVA Partisi ve Ali Babacan’ın bilinirliği çok yüksek miktarda arttığını görmek mümkün. Bir kadın aday olarak Karşıyaka’dan inanılmaz bir teveccüh görüyorum. Karşıyaka kesinlikle bir kadın belediye başkan adayı istiyor. Vatandaşlarla çok sıcak, samimi bir iletişimimiz var. Siyaset salonda değil sahada yapılacak bir şey. DEVA’ya oy verme refleksi henüz gelişmemiş olduğu için biz bir yandan da onu oluşturmaya çalışıyoruz. Pusulada ilk defa yer alacağız. Kendimizi, partimizi, logomuzu tanıttığımız yoğun bir süreç yaşıyoruz.

DEVA PARTİSİ OLARAK ŞAMPİYON OLDUK

DEVA Partisi olarak seçim sürecinde en önemli amaçlarımızdan biri kadınların mümkün olduğunca daha fazla adaylaşmasını sağlamaktı. Gururla söylemek istiyorum ki DEVA Partisi olarak Türkiye’nin en yüksek aday oranını çıkardık. O da yüzde 15,4 maalesef…Yüzde 50’sini oluşturduğumuz toplumun yüzde 15’ini çıkararak biz şampiyon olduk. Dilerim ki bundan sonrası için bu oran güzel bir başlangıç olur. Siyasette kadının adaylaşması aslında sürecin bir sonucu, sürecin kendisine bakmak lazım. Siyasetin kadınların katılabileceği şeffat, temiz, ilkesel ve objektif olması gerekiyor ki kadın ben burda yer alıp, yükseleyim desin.

SAHAYA İNDİĞİNİZ ZAMAN SIKINTILARI GÖRMENİZ MÜMKÜN

Vatandaşın en büyük isyanı çöp ve kaldırım sorunu hakkında. Trafikle ilgili önemli şikayetler alıyoruz. Sahaya indiğiniz zaman halkla buluştuğunuzda, mahallenin tüm sıkıntılarını görmeniz mümkün. Otopark sorunu kentsel dönüşümle ilgili bir konu. Kamusal alanların altında otoparklar yaratacağız. Mümkün olduğunca arabaya ihtiyaç duyulmayacak bir ulaşım ağını sağlayacağız. Kısa mesafe çözümler yaratmak mümkün.

ÇİVİ ÜSTÜNE ÇİVİ ÇAKILMADI

Benim asıl meselem, adaylaşma motivasyonum her mahalleye eşit hizmet götürmek. Benim sitemin içi çok güzel. Ama dışarı çıktığımda anda bambaşka bir yere çıkıyorum. Ben 13 senedir aynı mahallenin içinde geçiyorum. Bir inşaat mühendisi gözüyle, bir siyasetçi gözüyle baktığımda çivi üstüne çivi çakılmadı. Bu kadar mı oluyorsunuz diye soruyorsunuz, evet bu kadar oluyor. Şimdilerde bizim mahallelerde ciddi bir asayiş problem de baş göstermeye başladı. Bununla ilgili bugünden önlem almak için projeler hazırladık.  Kameralı sokaklar inşaa edeceğiz. Sokakları kadın ve çocuk dostu yapmayı çok istiyorum.

Büyüklerimden çok rica ediyorum. Bu iki kutuplu siyasetin ikisine de artık lütfen bir pekiştirici hareket yapmayalım. Çünkü bu yöntem özellikle gençleri sandıktan soğutuyor. Genel seçimden sonra gençler sandıktan ciddi manada soğumuş durumda. Ülkenin ekseriyetinde bir bütün siyasileri aynı çuvala coup bir tarafa atma gibi bir reflex oluşmuş durumda. ‘Hepiniz aynısınız’, ‘Hepiniz söz verir, tutmazsınız’, ‘Seçimden önce gelirsiniz, seçimden sonra bird aha görünmezsiniz’. Bu bize büyüklerimizin her iki taraftan bıraktıkları bir enkaz.

VATANDAŞ SARI KART GÖSTERMEK İSTİYORSA…

Yapmayacağım şeyi söylemem, söyleyeceğim şeyi yaparım.  Vatandaş eğer bir tepki göstermek istiyorsa, yerel seçimlerde bir sarı kart göstermek istiyorsa oyunu gerçekten doğru emanet edeceği yere rahatlıkla basması gerekiyor. Demokrasi ancak bu şekilde yeşerir. Yoksa biz bu döngüden çıkamayacağız. Sandığa gidilmezse hiçkimse bu tepkinin farkında olamaz.  Projeleri irdeleyeceğiz, adayların projelerine bakacağız.  Rekabet gelsin. Rekabet gelince öyle bir kalite geliyor ki….

BU KADAR ÇOK PERSONEL OLMASINA RAĞMEN NEDEN SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR?

Karşıyaka belediyesinin personeli çok ve çalışanlar haklarını alamıyorlar. Öncelikle yapılması gereken israfın önüne geçmek. Ne kadar personelimiz var ve bu işler neden bu kadar çok personel olmasına rağmen çıkmıyor. Bunun bir fotoğrafını çekmek lazım. Çok sayıda personelimiz varsa, çöp ve sinek konusunda şikayet alıyorsak burada bir mühendislik hatası var demektir. İlk yapacağımız şey belediyeyi verimli hale getirmek. Belediyeyi dijitalleştirerek verimli hale getireceğiz.

BENDEN NAKDİ DESTEK VAADİ DUYAMAZSINIZ

Vaatlerimiz nakdi yardım ve sosyal yardım üzerinden kurgulamadık. Benim bazı rakip arkadaşlarım ‘şu kadar yardım’ gibi vaatleri var. Benden 1 TL’lik nakdi destek vaadi duyamazsınız. Hatta sık sık da şunu dile getiririm. Ben bir ilçe belediyesiyim. Ben yetki ve sınırlarımı çok iyi biliyorum. Ben örneğin battı çıktı yapmak istiyorum ama bunu Büyükşehir ile birlikte yapmak istiyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.