Dolar 32,2690
%-0.21
Euro 34,7634
%-0.14
Altın 2.395,840
%0.1
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizde grev başlıyor

Denizde grev başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan çıkmaz nedeniyle grev kararı alındı. Belediye yönetimi yaptığı açıklamada vatandaşı mağdur etmemek için gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi. Büyükşehir: Vatandaş mağdur olmayacak

  • Ege Postası
  • 11.07.2017 - 14:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı hizmetlerini yerine getiren İZDENİZ A.Ş.'de grev kararı alındı.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ A.Ş.'de toplam 250 çalışanı kapsayan zam pazarlıklarında anlaşma sağlanamayınca grev kararı çıktı. Sendika ve şirket yöneticileri ile belediyedeki üst düzey bürokratlar arasında gerçekleşen son dakika toplantısından da uzlaşma çıkmadı. Yarın (Çarşamba) sabah 06:00 itibarı ile grev resmen başlayacak.

VAPUR SEFERLERİ DURACAK, ULAŞIM KESİNTİYE UĞRAYACAK

Grevle birlikte vapurlar sefere çıkmayacak, deniz hizmetlerinin tamamı kesintiye uğrayacak. Sendikanın vapur iskelelerine grev pankartlarını asması ve sabah itibarı ile tüm deniz işçilerinin iskele önlerinde grev nöbeti tutması bekleniyor.

GREV KIRILACAK M? ESKİ GEMİLER SEFERE ÇIKACAK MI'

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi de greve karşı bir dizi önlem almak amacıyla hazırlıklara başladı. Vapur hatlarında ek otobüs seferleriyle krizi aşmayı hedefleyen belediye, ek olarak denizde kısmi sefer yapmak için tüm ihtimalleri de değerlendirmeye alacak. Bu kapsamda, körfez filosuna katılan 15 yeni karbon kompozit gemi ve feribotların yerine, halen deniz hizmetlerinde kullanılan ve kiralık olarak çalışan, TURYOL firmasına ait eski deniz otobüslerinin sefere çıkartılabileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaş mağduriyetini en aza indirmek amacıyla, diğer ulaşım araçlarında sefer sıklığını arttırmak başta olmak üzere tüm seçenekleri gözden geçirdiği de belirtildi.   

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

İZDENİZ A.Ş. ile Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve sendikanın İZDENİZ’de görev yapan personel için 12 Temmuz’dan (yarından) itibaren grev kararı almasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Belediyemiz, ESHOT, İzmir Metro A.Ş., İZBAN ve İZULAŞ'ın koordineli çalışmasıyla, vatandaşlarımızın ulaşımda sıkıntı yaşamaması ve İZDENİZ grevinden minimum derecede etkilenmesi için gereken tedbirleri almıştır" ifadesine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.