Dolar 32,2631
%0.07
Euro 34,7238
%-0.14
Altın 2.401,130
%-0.34
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Derin tünelde ihale zamanı

Derin tünelde ihale zamanı

İzmir'de kent içi ulaşımı rahatlatmak, kente girişi sağlayan Ankara Caddesi'nin yükünü azaltmak için Büyükşehir Belediyesi'nce projelendirilen Konak, Buca ve Bornova'yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik bağlantı yolunun 2.5 kilometrelik iki tüpten oluşan derin tünel ihalesi yarın (salı) yapılacak. 900 günde bitecek, trafiği rahatlatacak

  • Ege Postası
  • 19.12.2016 - 13:23

Konak Tüneli ve Homeros Bulvarı'nı işlevini artıracak, Konak, Buca ve Bornova'yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik bağlantı yolunun 2.5 kilometrelik iki tüpten oluşan tünel ihalesi yarın (salı) yapılacak. Yolun 2 viyadük, 2 altgeçit, 1 üst geçit yapımını kapsayın ikinci ihalesi ise 22 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente giriş ve çıkışı sağlayan Ankara Caddesi'nin trafik yoğunluğunu azaltmak ve kent içindeki trafiği rahatlatmak için projelendirdiği, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı Konak Tüneli ve Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Homeros Bulvarı'nın işlevini arttıracak bağlantı yolu projesi 2017 yılında başlayacak. Toplam 7.5 kilometrelik “Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu" bünyesindeki 2.5 km'lik derin tünelin inşaat ihalesi yarın yapılacak. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı Konak Tüneli ve Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Uçan Yol adıyla bilinen Homeros Bulvarı'nın devamında yapılacak yolun Buca ile Bornova arasında kalan bölümü bu 2.5 km'lik iki tüp tek tünelle aşılacak.

Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesiyle bu bölgede kamulaştırma yapılmaktan da vazgeçildi. Tünel projesinin ihaleyi kazanacak firmaya yer tesliminin ardından 900 günde tamamlanması öngörüldü. Öte yandan aynı proje kapsamında yapılacak 2 adet viyadük, 2 adet altgeçit, 1 adet üst geçit yapılması işlerini kapsayan ikinci etap ihalesi ise 22 Aralık Perşembe günü yapılacak. Bu ihalede ise tamamlama süresi 650 gün olacak. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.