Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu'ndan CHP'ye 'değişim' tepkisi:  İzmir'in iradesine ihanet!

Dervişoğlu'ndan CHP'ye 'değişim' tepkisi: İzmir'in iradesine ihanet!

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunarak hem CHP'ye hem AK Parti'ye gönderme yaptı. Bakanların kampanya sahasındaki çalışmalarına dikkat çeken Dervişoğlu, "Kampanya sahası bakanlardan geçilmiyor. Üzülerek söylüyorum devlet hızla parti devleti olayına evriliyor. Bu demokrasi açısından çok tehlikeli. Bu sebeple burada hükümeti yönetenlere sesleniyorum. Yerel seçim üzerinden ellerini çeksinler" dedi. Öte yandan CHP'ye İzmir üzerinden yüklenen Dervişoğlu, "Özgür Özel İzmir'i su yolu yaptı. Bana sorarsanız buradan hiç ayrılmaması gerekiyordu. CHP bizi eleştiriyor ama kendisine bakmalı Büyükşehir dahil 24 belediyenin 21'inde aday değişikliğine gittiler. Siz 21 adayı değiştiriyorsanız İzmir'e doğru hizmet yapmadığınızı itiraf etmiş oluyorsunuz. . CHP, ya İzmir'i yönetemeyeceğini itiraf etmiştir ya da parti içi meselesi nedeniyle İzmir'in iradesine ihanet etmiştir" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.03.2024 - 11:50
  • Güncelleme: 27.03.2024 - 16:54

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklamalarıında bulundu. 

HÜKÜMETE SESLENDİ: YEREL SEÇİMLERDEN ELİNİZİ ÇEKİN! 

Bakanların İzmir'e yaptığı ziyaretlere dikkat çeken Müsavat Dervişoğlu, "Yerel seçim kampanyaları devam ediyor. Bizler de hem Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde hem de İzmir'de ilçelere giderek vatandaşların sorunlarını dinliyor ve adaylarımıza destek veriyoruz. Yerel seçim atmosferi yok. Sanki siyasi partiler ve liderlerin yarışı var gibi hissediliyor. Oysa yerel seçimler diğer seçimlerd farklı. Bu seçimde ne cumhurbaşkanı ve vekil seçeceğiz. Bu seçimde kendi yaşadıkları yere hizmet edebilecek adayların yarışını izlememiz gerekiyor. Adayların projeleri yarışacak ve vatandaşın oy kullanma tercihi belirlenecek. Kampanya sahası bakanlardan geçilmiyor. Cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle bakanlar tamamen atanmış kişiler. STK'ları topluyorlar ve adaylarını konuşturuyorlar. Üzülerek söylüyorum devlet hızla parti devleti olayına evriliyor. Bu demokrasi açısından çok tehlikeli. Bu sebeple burada hükümeti yönetenlere sesleniyorum.Yerel seçim üzerinden ellerini çeksinler. Bizim adaylarımız kentleri yönetecek projeleriyle hareket ediyorlar ve İzmir'e hizmet etme aşkıyla yanıyorlar" ifadelerine yer verdi. 

İZMİR'DE SEÇİM 3 SİYASİ PARTİ ARASINDA GEÇİYOR 

İzmir'de CHP ve AK Parti'nin kutuplaşma yarattığını ileri süren Dervişoğlu, "CHP ve AK Parti'nin İzmir'de yarattığı kutuplaşma malum. Biz hür ve müstakil olarak seçimlere katılma kararı aldığımızda gördük ki bütün siyasi partiler sürecin daha özelleşmesine katkı sağlayacak şekilde sahada bulunuyor. Ne hikmetse İzmir'i kutuplaşmaya sevk etme arzusundan CHP ve AKP vazgeçmiyor. Biz adayların özellikleriyle yarışmasını istiyoruz. Bütün siyasi partilere saygımız var. onların adaylarına ve hizmet aşkına saygımız var. Ancak AKP ve CHP ne yaparsa yapsın bu yarışın 2 parti arasında geçebilmesini temin edemedikler. İYİ Parti'de bu yarışın içerisindedir ve adayları iddialıdır. İzmir'deki seçimler 3 siyasi parti arasında geçiyor. Bizim bu seçime müstakil olarak girmemiz CHP'de rahatsızlık yarattı. Bizim seçmenimiz kendi partisine oy verirse başka partiye kaybettirecekmiş gibi bir hissiyat yaratmaya çalışıyorlar. Oysa biz herkesin oylarına talibiz. Hükümetten bıkan AKP'ye oy veren seçmenin oyuna da talibiz. Belediyelerde hizmetsizliklten şikayet eden CHP seçmenlerine de talibiz. Adaylarımızın İzmir'i daha iyi yönetecek olması sebebiyle herkesin oyuna talibiz" dedi. 

CHP'YE 'DEĞİŞİM' TEPKİSİ: İZMİR'İN İRADESİNE İHANET ETTİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özle'in İzmir ziyaretlerine dikkat çeken İYİ Partili Dervişoğlu, "Özgür Özel İzmir'i su yolu yaptı. Bu zamana kadar 4 defa geldi. Bana sorarsanız burdan hiç ayrılmaması gerekiyordu. CHP bizi eleştiriyor ama kendisine bakmalı Büyükşehir dahil 24 belediyenin 21'inde aday değişikliğine gittiler. Siz 21 adayı değiştiriyorsanız İzmir'e doğru hizmet yapmadığınızı itiraf etmiş oluyorsunuz. Bazı belediye başkanları bilgi ve birikimleriyle İzmir'in ilçelerinde güzel hizmetlerde de bulundu. Bu başkanların hizmetlerinin yok sayılması suretiyle seçimden uzak tutulmaları da ayrı bir hesabın işareti olsa gerek. CHP, ya İzmir'i yönetemeceğini itiraf etmiştir ya da parti içi meselesi nedeniyle İzmir'in iradesine ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu bozacaktır. Herhangi bir adayı incitmek amacında değilim. İzmir, özel ve güzel bir şehir. Bu yönüyle baktığınızda da İzmir'in oluşturduğu hoşgörü ortamı sürecek. Bu seçimde yaratılan gerginlik İzmir halkının hayata bakışını değiştirmeyecek. Seçim bitince biz yine komşuluk ilişkilerimizi sürdüreceğiz. İzmir sosyal barış iklimini yaşatarak yolculuğuna devam edecek. İzmir'i karalamaya İzmir üzerinde oyunlar oynamaya, İzmir'in iradesini yok saymaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu. 

GERÇEK GÜNDEM GÖLGELENDİ 

Partiler arasında oluşan karşılıklı atışmaların vatandaşın gerçek gündemini gölgelediğini dile getiren Dervişoğlu, "Biz İYİ Parti olarak vatandaşın sorunlarını dinliyoruz ve o sorunları Genel Başkanımız Meral Akşener'in ağzından çözüm önerileriyle birlikte paylaşıyoruz. Bu yıl emekli yılı ilan edilmişti ama emekliler perişan halde. Yerel seçim kampanyasında emeklilerden bahseden yok. Özel gittiği her yerde emekli ücretlerinin artırılması ve bayram ikramiyesinin 7 bin tl olması gerektiğini vurguluyor. Asıl çözmemiz gereken problemleri öteleyerek seçim rekabeti ne kendimizi kaptırırsak millete karşı görevlerimizi yerine getirmemiş oluruz. Atanamayan öğretmenler için hükümeti vaziyet almaya davet ediyoruz. Mülakatın kaldırılacağına sdair millete taahhüttte bulundular, o yönde de atılmış bir adım yok" dedi. 

ÖZLALE DİĞER ADAYLARLA KARŞILAŞTIRILAMAZ 

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Ümit Özlale'nin deiğer adaylarla karşılaştırılmayacağını iddia eden Dervişoğlu, " İzmir iki partinin yarış alanı değil. Yarışta biz de varız. AK Parti ve CHP'nin adaylarıyla kendi adayımız Ümit Özlale'yi mukayese ettiğinizde kariyeri, bilgisi, projeleri, enerjisiyle diğer adaylarla karşılaştırılamaz. İzmir halkı kendini siyasi rekabetten ve kutuplaşmadan mutlaka kurtaracak. En doğru adayı tercih edecektir. Pazar günü sandıklara gideceğiz. İzmir halkı iradesini sandığa yandıtmak suriyetiyle İYİ Parti adaylarına teveccüh gösterecektir. Bütün adaylar İzmir'in evlatlarıdır. İzmir halkı liyakatı önemsemek ve kutuplaşma rüzgarına teslim etmeyecek" ifadelerine yer verdi. 

İZMİR AK PARTİ İÇİN ZOR BİR SEÇİM SAHASI 

Dervişoğlu, AK Parti'nin logo kullanmaması üzerine gelen soruya, "AK Parti İzmir'i zor bir seçim sahası olarak görüğü için kimliklerini gizliyorlar" dedi. 

MAL VARLIĞI TEPKİSİ: BU SERVETLER NASIL OLUŞTU 

Büyükşehir Adayı Özlale'nin mal varlığına ilişkin gelen soruya ise, "Özlale'nin dikkat çekici bir mal varlığı yok. Vekillik yaptığı sırada mal beyanında bulundu. Ben de İzmir vekiliyim benim de açıklayacak malım olmadığı için tartışma konusu olmuyor. Kimin mal varlığı tartışmalı ise onlar kendilerini kurtarsınlar. Yalnız vatandaş bu kadar servetin nasıl oluştuğunu merak ediyor ben de merak ediyorum" ifadelerini kullandı. 

ÖZEL'E 'İTTİFAK' GÖNDERMESİ 

Özel'in sandıkta ittifak açıklamalarına tepki gösteren Dervişoğlu, "Anketlere inanan bir siyasi yok. İttifaka bu kadar düştüyse bu arkadaşlar az önce bahsettiğim belediye başkanları Millet İttifakı'nın başkanlarıydı. Millet İttifakı'nın belediye başkanlarını İzmir'in iradesini yok sayarak fütürsuzca değiştirmek ve bu değişikliği yaparken  hangi kriterleri kullandıklarına dair bir açıklamada bulunmamak onların bugünkü arzularını ve iddialarını tekzip ediyor. Bir taraftan ittifaktan bahsedeceksiniz diğer taraftan da ittifaktan kaynaklı getirileri elinizin tersiyle iteceksiniz. Bunu İzmir halkının doğru anlayacağını dünüyorum. 24 belediyeleri var, 21’inin adayı değişti. Bu aday gösterilmeyen başkanların içinde İzmir halkının taktir ve teveccühünü alanlar var. Onlar da bir siyasi partinin içindeki hesaplara bağlı olarak tasfiye edilmiştir. İzmir’de yaşayan bir vatandaş olarak hizmet eden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hizmetler eksik ve yetersiz olabilir ama ellerinden geleni yapmışlardır. İzmir halkı siyasi manevra ve entrikalara itibar etmeyecektir" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.