Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege derbisinde dostluk kazandı: 1-1

Ege derbisinde dostluk kazandı: 1-1

TFF 1.Ligi'nde Altınordu, Ege derbisinde Manisaspor ile 1-1 berabere kaldı. Altınordu Bornova'da Manisaspor'u ağırladı

  • Ege Postası
  • 11.12.2016 - 14:56

STAT: Bornova

HAKEMLER: Mustafa Öğretmenoğlu, Deniz Turgut, Murat Engin Gözütok

ALTINORDU: Erce Kardeşler, Uğur Arslan Kuru, Sinan Osmanoğlu, Yusuf Abdioğlu, Emre Kara, Sertaç Çam, Arif Morkaya, Umut Sözen (Dk.73 Abdulkadir Parmak), Kenan Karışık, Erdoğan Yeşilyurt (Dk.88 Serkan Göksu), Fatih Aktay (Dk.79 Üstün Bilgi)

MANİSASPOR: İsmail Şahmalı (Dk.58 Yağızcan Akyürek), Ümit Yasin Arslan (Dk.89 Gökcan Kaya), Dimov, Erman Bulucu, Berk Neziroğulları, Metin Yüksel, Hakan Turan (Dk.61 Emre Öztürk), Savaş Yılmaz, Ozan Sol, Bakaki, Mertan Öztürk

GOLLER: Dk. 37 Sertaç Çam (Altınordu), Dk. 39 Erman Bulucu (Manisaspor)

SARI KARTLAR: Yusuf Abdioğlu, Uğur Arslan Kuru, Umut Sözen (Altınordu), Mertan Öztürk, Ümit Yasin, Bakaki, Emre Öztürk, Ozan Sol (Manisaspor)

Karşılaşmadan önce İstanbul'da Vodafone Arena yakınlarında gerçekleştirilen iki ayrı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve vefat eden Altınordu'nun eski oyuncularından ve teknik direktörlerinden Erkan Velioğlu için saygı duruşunda bulunuldu. Müsabakayı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de takip etti.

Ege derbisini 652 seyirci takip ederken , 330 kişi Manisasspor taraftarı takımını destekledi.

1. dakikada Manisaspor'da Berk Neziroğulları'nın kafa pasında İsmail Şahmalı'nın ayağının kaymasıyla topu Berk Neziroğulları çizgi üzerinden uzaklaştırdı.

5. dakikada Dimov'un geri pasında kaleci İsmail topu kontrol edince hakem Mustafa Öğretmenoğlu çift vuruş verdi. Paslaşarak atışı kullanan Erdoğan'ın şutu auta gitti.

24. dakikada sağ kanattan Sertaç Çam'ı ortasında sol çaprazda topla buluşan Erdoğan' Yeşilyurt'un vuruşunu kaleci İsmail kurtardı.

30. dakikada Uğur Arslan Kuru'nun sağ kanattan yaptığı ortada Erdoğan Yeşilyurt'un vuruşunda top üstten auta gitti.

31. dakikada Sertaç Çam'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Umut topu içeriye doldurdu. Arif'in uzaktan şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

37. dakikada sağ kanattan Erdoğan Yeşilyurt'un ortasında arka direkte Sertaç Çam'ın düzgün vuruşuyla Altınordu 1-0 öne geçti.

39. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Savaş'ın ortasında Erman savunma rağmen topa dokunarak meşin yuvarlığı filelere gönderdi:1-1

40. dakikada Hakan Turan'ın yaptığı ortada Bakaki'nin vuruşunu kaleci Erce kurtardı.

81. dakikada Altınordu'nun uzun pasında Manisaspor savunması ve kaleci Yağızcan kararsız kaldı. Üstün Bilgi'nin araya girmeiyle topa dokunan bu oyuncunun vuruşu kale çizgisinn 1 metre önünde kaldı ancak Yazğızcan Akyürek topu kontrol etti.

85. dakikada Kenan Karışık'ın uzun pasında topla buluşan Üstün bilgi'nin şutu kaleci Yazğızcan'dan döndü. Dönen topa tekrar vuran Üstün bu pozisyondan yararlanamadı.

87. dakikada Sertaç Çam'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunmanın arkasına sarkan Erdoğan Yeşlilyurt sol çaprazdan sert şutu direğin yanından auta gitti.

90+1 dakikada hızlı gelişen Manisaspor atağında ceza alanı içerisinde topla buluşan Bakaki'nin vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

Ünlü futbol adamlarından Bornova Stadı’na tam not

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Bornova Stadı’nda oynanan Altınordu-Manisaspor maçını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte izledi. Maç öncesinde İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısında şehit olan yurttaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu. Göztepe ve Altınordu’nun hiç yenilgi almadığı Bornova Stadı’nın uğuru bu maçta da devam etti. Devre arasında 6 bin 500 kişilik Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesini 11 bine çıkaracak ek tribünlerin projesini de inceleyen Fatih Terim ve Müfit Erkasap Bornova Stadı’nı çok beğendiklerini söyledi.

Bornova Stadyumu’nda saat 13.00’te başlayan maçı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile İdari Yardımcısı Müfit Erkasap da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte izledi. Devre arasında Başkan Atila ile sohbet eden Terim ve Erkasap, Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesini 6 bin 500’den 11 bine çıkaracak ek tribün projesini inceledi. Terim ve Erkasap stadı çok beğendiklerini söyleyerek İzmir takımlarına başarılar diledi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Fatih Terim ve Müfit Erkasap’ın Altınordu-Manisaspor maçını izlemesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte Bornovamıza kazardırdığımız Bornova Stadı’nda ülkemizin futbol alanında yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Fatih Terim ve değerli hocamız Müfit Erkasap’la maç izlemekten onur duyduk. Bugüne kadar Bornova Stadı’nda hiç yenilmeyen Altınordu ve Göztepe’nin başarılarının devam etmesi en büyük dileğimiz” dedi.

DÖRT DÖRTLÜK PAZAR!

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Bucaspor, deplasmanda Zonguldak Kömürspor'u 1-0 yenerek İzmir'e 3 puanla döndü. Bucaspor'un golü 31. dakikada Erkan Taşkıran'dan geldi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Karşıyaka, zorlu 1461 Trabzon deplasmanında 1-0 kazandı. Yeşil-kırmızılıların golünü 64. dakikada Can Erdem attı.

Gruptaki bir diğer İzmir temsilcisi Menemen Belediyespor evinde güldü. Toplam 9 golün olduğu keyifli karşılaşmada, Menemen Belediyespor Kırklarelispor'u 5-4 mağlup etti.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'taki siyah-beyazlı İzmir temsilcisi Altay, İzmir Atatürk Stadı'nda ağırladı grubun lideri Sancaktepe Belediyespor'u 2-0 yenerek yüzleri güldürdü. Bu sonuçla Altay puanını 27'ye çıkararak 5. sırada yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.