Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'ye iki şehidin ateşi düştü

Ege'ye iki şehidin ateşi düştü

İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Ali Aksoy'un memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi ve Hüseyin Dalgılıç'ın memleketi İzmir'e ateş düştü. Ocak'ta ikinci kez baba olacaktı

  • Ege Postası
  • 12.12.2016 - 08:31

İstanbul’daki hain terör saldırısında şehit olan polis memurları Hüseyin Dalgılıç ve Ali Aksoy'un İzmir ve Akhisar'daki baba ocağına ateş düştü. Şehit Dalgılıç'ın ocak ayında ikinci kez baba olmaya hazırlandığı öğrenildi. 

İstanbul'da bombalı araçla yapılan terör saldırısında şehit olan 6 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin Dalgılıç'ın İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki evine ateş düştü. 1 çocuk babası Dalgılıç'ın kendisi gibi polis eşi Çiğdem Dalgılıç'ın hamile olduğu ve ocak ayında ikinci kızını dünyaya getirmeye hazırlandığı öğrenildi.

Şehit olan polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın İzmir'in Bornova İlçesi Çamdibi Semti'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin ailesinin yaşadığı ve oturdukları sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. 6 yıllık polis olduğu belirtilen Hüseyin Dalgılıç'ın motosikletli trafik polisi olarak görev yaptığı belirtildi. Şehit polisin eşi Çiğdem Dalgılıç'ın da kendisi gibi polis memuru olduğu belirtildi. 

Hüseyin Dalgılıç

Şehit polis Dalgılıç'ın eşi Çiğdem Dalgılıç'ın ikinci kız çocuklarına hamile olduğu ve çiftin Ocak ayında gerçekleşmesi beklenen doğum için hazırlık yaptıkları öğrenildi. Çiftin kızları 1.5 yaşındaki Karaca Dalgılıç'ın ise ailesiyle İstanbul'da bulunduğu bildirildi.

ŞEHİDİN KARDEŞİ: VATAN İÇİN DAHA AKACAK KAN VAR 
Şehidin kardeşi Atilla Dalgılıç, "Vatan için daha akacak kan var onu da biz vereceğiz. Gerekirse askere gidecek olan kardeşim ve benim çocuklarım elinden geleni yapacak Allah'ın izniyle. İki üç gün önce görüştük. Görev yeri Beşiktaş'tı, nasibi oraya kadarmış. Eşi de polis henüz görüşemedik, bebek bekliyorlardı. Allah hepimize yardım etsin. Bunun acısı konuşarak ifade edilemiyor" dedi.

Şehidin diğer kardeşi Metehan Dalgılıç'ın ise üniversitede eğitim gördüğü kaydedildi. İnşaat işleriyle uğraşan baba Şaban Dalgılıç'ın patlamanın ardından İstanbul'aa gittiği, anne Nevcihan Dalgılıç'ın ise İzmir'de kalıp taziyeleri kabul ettiği öğrenildi. Şehit polis memuru için yarın tören düzenleceği bildirildi.

BAŞBAKAN ŞEHİT BABASIYLA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan 6 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin Dalgılıç'ın babası Şaban Dalgılıç'ı telefonla arayıp taziye dileklerini iletti.

Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İstanbul'da Beşiktaş-Bursaspor maçında görevli polislere yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan 1 çocuk babası polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın İzmir'in Bornova İlçesi Çamdibi Semti'ndeki baba ocağını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başbakan Binali Yıldırım, Dağ'ın telefonu aracılığıyla şehit polisin babası Şaban Dalgılıç ile görüştü. Hüseyin Dalgılıç'ın vatanı uğruna canını feda ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, taziye dileklerini ileterek, acılı babaya böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür etti. Başbakan Yıldırım, bu büyük acıyı milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacaklarını ifade ederek, devlet olarak daima yanlarında olacaklarını söyledi. 

Ali Aksoy

AKHİSAR'DA DA YAS

Akhisarlı polis Ali Aksoy'un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy'un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul'a gitti. 

Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy'un Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi.

Şehit polis Ali Aksoy'un en son 1 ay önce memleketine izne geldiğini belirten dayısı Ünal Adeş, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Aksoy'un dedesi Şevket Yağızer ise torununu en son bir ay önce gördüğünü anlattı. 

Şehit polis Ali Aksoy'un yakınları ve akrabaları Akhisar Sarıçalı Mahallesi'ndeki evi boş bırakmadı. Evin yakınında 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri hazır bulunurken sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.