Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkandan Tekin'e açık destek

Eski başkandan Tekin'e açık destek

Gaziemir’de 4 dönem ilçe Başkanlığı yapan Yüksel Demirsoy Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ‘in ilçe Başkan adayı olmayacağı açıklaması sonrası “Birlik içinde tek adaylı bir kongre yapılmalı” mesajı verdi. Gaziemir’de Tekin’in aday olması halinde destek olacaklarını vurgulayan Demirsoy “ İlçe Başkanımız Tekin adayım derse destek olacağız” diye konuştu. Eski başkandan Tekin'e açık destek

  • Ege Postası
  • 18.10.2017 - 13:34

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Gaziemir ilçe Başkanı Umut Tekin Gaziemir’de yapılacak kongrede başkan adayı olmayacağını belirterek parti içinde herhangi bir hedefi olmadığını söyledi. "Gaziemir’de ilçe başkanı kim olacak" sorusu yanıt ararken 4 dönem ilçe başkanlığı yapan Yüksel Demirsoy’dan Tekin’e destek geldi.  Egepostası’na konuşan Demirsoy mevcut Başkan Tekin’in aday olması halinde destek vereceklerini belirtirken, olmaması halinde ise ortak bir adayda birleşerek delege seçimleri sürecinde olduğu gibi kucaklayıcı bir kongre süreci geçirilmesi temennisinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren CHP’li Zikri Dursun ile Radyo Egepostası’nda programa katıldığını ve burada "Kimse ile musalla taşında helalleşmeden delege seçimleri sürecinde helalleşelim" çağrısında bulunduğunu hatırlatan Demirsoy “Ne yazık ki Zikri Dursun’un arkasında ağladık. Gaziemir’de Başkan Umut Tekin’in çabasıyla hiçbir tartışmaya girmeden güzel bir delege seçimi süreci yaşandı. Keşke tüm İzmir’de böyle yapılabilseydi” dedi.

Yüksel Demirsoy

Delege seçimleri sürecini değerlendiren Demirsoy “Birlik bütünlük içinde partimize emek veren arkadaşlarımız delege oldu. İzmir’de yaşanan tartışmaların tarafı olmadı . Bu nedenle İlçe Başkanımız Umut Tekin’e teşekkür ediyoruz. Biz de görüştüğümüzde kendisinin aday olmayacağını ifade etti. Takdir kendisinin olmakla birlikte süreçte  devam etme düşüncesi olursa bizler de üzerimize düşeni yaparız” diye konuştu.

"2019 BİR FIRSAT"

2019 yılında yapılacak seçimlerin önemine dikkat çeken Demirsoy “2019 yılında yapılacak olan, herhangi bir seçim değildir. Bana göre Türkiye’nin kurumsal kimliğindeki kazanımlarının tekrar fabrika ayarlarına dönmesi noktasında fırsattır. Bunun iyi değerlendirilmesi adına tüm ilçelerimizde Gaziemir’deki gibi kongrelerde tartışmadan öte kucaklaşarak ortak adaylarla çıkılması gerekiyor. İsimler önemli değil, önemli olan Türkiye” ifadelerini kullandı.

"REJİM DEĞİŞİKLİĞİ TEHLİKESİ VAR"

Ülkenin rejim değişikliği tehdidi ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Demirsoy “Rejim tehdidiyle karşı karşıyayız. 2019 seçimleri de kayıpların kazanca dönüşebileceği bir fırsattır. ‘Cumhuriyet 90 yılık reklam arası, bitti’ sözlerine karşı aydın Türkiye sevdalılarının bir araya gelerek 2019 da aklıselimden yana tavır koymalı. Bunu Gaziemir’de başaracağına inanıyorum. Tekin’in bu süreçte kucaklayıcı bir yol izlemesi önemliydi. Aday olursa Gaziemir’de katkı sunacağımızı beyan ediyorum. Eğer Umut Tekin aday olmazsa Gaziemir’in ortak bir aday üzerinde birleşerek tartışmasız bir kongre yaşamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

"KATKI KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ" 

Gaziemir'de sürece katkı koymaya devam edeceklerini de vurgulayan Demirsoy delegelerin 2019’da görev yapacak önemli isimleri seçeceklerini söyledi. Demirsoy “Gaziemir 60 yıl sonra 2009’da CHP tarafından kazanılmış bir ilçedir. Bunun devam etmesi hepimizin dileği ve isteğidir. Katkı anlamında ihtiyaç olursa düşüncelerimizi ağabey olarak paylaşmaya devam ederiz. Ben delege arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ancak 2019’un zorluğunu göz önüne alarak süreçte doğru kararlar verilmesi gerektiğine inanıyorum. Birlik bütünlüğün devam etmesi adına herkesin sağ duyulu davranması gerektiğini düşünüyorum. Ben değil biz anlayışıyla yapılan delege seçimlerinin kongreye de yansımasını istiyorum. Böylece Gaziemir’in taçlanacağını düşünüyorum. Ben de 4 dönem ilçe başkanlığı yapmış sade bir üye olarak ilçemin başarılı bir kongre süreci yürütmesi adına üzerime düşen katkımı esirgemeyeceğimi vurguluyorum. Bu sürecin parçası olmaması nedeniyle ilçe başkanımızı da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Demirsoy son olarak önceki dönem CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a acil şifalar dileyerek  geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.