Dolar 32,3851
%0.02
Euro 34,5242
%-0.18
Altın 2.380,500
%0.01
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: Temennim uzlaşı sağlamaları

Güven: Temennim uzlaşı sağlamaları

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir'de yapılan delege seçimlerinin ilk ayını değerlendirdi. 1 aydır, hafta sonlarını delege seçimi mesaisiyle geçiren partililerin birlik ve uzlaşma içinde, ufak tefek anlaşmazlıklara rağmen, seçimlerin büyük kısmını tamamladıklarını söyledi. Gündemden düşmeyen Çiğli için ise “Ataşehir yeniden yapılacak. Temennim odur ki anlaşıp tek liste çıkarırlarsa partimiz açısından da çok güzel bir görüntü olur” dedi. Delege seçimlerinde 1 ay geride kaldı

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 13:24

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, delege seçimlerinin geride kalan 4 haftalık sürecinde kendi deyimiyle “Çok da büyük bir sorun” yaşanmadığını ifade etti. Demokratik ve uzlaşmacı bir süreç geçirdiklerini, ufak tefek anlaşmazlıkların olduğu delege seçimlerinde önceki yıllara göre azalarak devam ettiğini belirten Başkan Güven “ Önceki yıllara göre çok daha iyi bir süreç geçirdik” vurgusunda bulundu.

TALİMATLARI UYGULADIK

İl yönetimi olarak sağduyulu bir süreç geçirmek için çaba harcadıklarını ve toplantılarda da Genel Merkez'den gelen talimata uygun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Güven “Şeffaf bir sistemde, demokratik bir yapıyla delege seçimleri sürecimizi tamamlayacağız. Konuşarak tartışarak sorunları çözmeye ve anlaşmazlıkları gidermeye çalışıyoruz. Büyük kısmını tamamladık, kalan kısımları da kısa sürede tamamlayarak kongreler sürecimize geçmek istiyoruz” dedi.

TALEP ÜZERİNE GÖZLEMLEDİK

İl yöneticilerinin büyük ilçeler ve talep edilen mahallelerde gözlemci olarak çalışarak anlaşmazlıkları gidermek ve adil bir seçim olması için çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Güven “İl yöneticilerimiz hakkaniyet sağlanması için çalışıyor. Seçimlerde yarışın olduğu yerde tabi ki sorunlar çıkabilir. Ama bunların büyük sorunlar olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Genel Merkez'in tüm Türkiye'de yapılan delege seçimleri sürecini yakından takip ettiğini de vurgulayan Başkan Güven, kendisine herhangi bir ilçe ile ilgili talimat gelmediğini belirterek "hepimiz görevimizin başındayız" şeklinde konuştu.

DİLERİM UZLAŞIRLAR

Güven tartışmalara neden olan Çiğli; Ataşehir ve Atatürk mahallelerinde bu hafta sonu yapılacak seçimlerde tarafların karşılıklı jestlerle uzlaşmaya doğru adım attıklarını dile getirdi. Barış mesajı olarak tarafların karşılıklı disiplin ve mahkeme dosyalarını geri çektiğini dile getiren Başkan güven “Tartışmalı olan Çiğli'ydi orada da tekrar en demokratik şekilde iki mahallede seçimleri yapacağız. O inançla kimsenin hakkını, hukukunu yedirmeyeceğiz. Adil bir seçim olacak. İnanıyorum ki kimsenin de tartışamaycağı sonuç alınacak. Taraflar uzlaşarak da delege seçimlerine gidebilir. Keşke uzlaşsak iyi bir örnek teşkil eder. Bir adım atıldı mahkeme kararları geri alındı. Disiplin kararları da geri çekildi, karşılıklı jestler oldu. Belki ve umarım tek listeyle giderler. Partinin geleceği açısından güzel bir örnek teşkil eder. Yarış olacaksa da en adil şekilde yapılacak. Bu anlayışı temsil ettiğimizi, en demokratik, doğru kararı vereceğimizi, talimatları uygulayacağımızı herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.