Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hastanede bahçe terapisi

Hastanede bahçe terapisi

İzmir'deki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin (TRSM) bahçesindeki 200 metrekarelik alan 'bahçe terapisi' için düzenlenip açıldı.

  • Ege Postası
  • 25.05.2017 - 12:02

Açılış törenine İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Özkan, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. İlker Kızıloğlu, Soroptimist Kulübü Başkanı Şafak Bahşişoğlu, Atatürk Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Güner, çok sayıda çalışan ve merkez danışanları ile birlikte yakınları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hastane Yöneticisi Op. Dr. İlker Kızıloğlu "Sanayi gelişme ve kentleşmenin yarattığı nedenlerden dolayı psikiyatrik hastalıkların sayısı gitgide arttı. Sağlık Bakanlığımızın geliştirdiği politikalar kapsamında Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezlerinin hastanelere entegre edilmesiyle, psikiyatrik hastaların tekrar topluma kazandırılması, ruh ve beden sağlıklarının tekrar kazanılması amaçlanmıştır. Bu çalışmalarda da bir takım araştırmalar ve geliştirmeler içinde olduğumuz dönemde özellikle bahçe terapisinin psikiyatrik hastalıklar üzerindeki etkilerini araştıran PubMed’de yayınlanmak üzere birtakım yeni araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmalar göstermiştir ki bu yöntemin çok iyi sonuçlar verdiği ve bu hastaların tekrar topluma kazandırılmasında çok ciddi katkısı olduğu sonucuna varılmış olup bu durumun spor alanındaki aktivitelerde de aynı etkiyi gösterdiği gözlemlenmiştir. Biz bu iki tedavi yönteminin merkezimize kazandırılmasında Genel Sekreterliğimize, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Karşıyaka Soroptimist Derneği'ne, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'ne ve emeği geçen herkese teşekkür eder, hastalarımıza da hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Karşıyaka Soroptimist Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Bahşişoğlu “Avrupa’da sıklıkla uygulanan ama Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen bu projenin amacı, TRSM Danışanlarına tedavi sürelerinde tohumdan bitki yetiştirerek doğayla iç içe olmalarını sağlayarak destek olmaktır. Dileğimiz bu projenin ve benzerlerinin önce şehrimizde sonra ülkemizde artarak devam etmesidir.ö dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi TRSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Fatma Şimşek, "Bitki yetiştirme ve toprakla rehabilitasyon amaçlı bitki yatakları (her bir bitki yatağında ortalama 3-4 hasta çalışabilecek) sosyal iletişime ve doğa içerisinde grup terapisine olanak veren oturma alanı, spora elverişli özel zemin üzerine yerleştirilmiş spor platformu (aletsiz), alanın çeşitli bölgelerinde canlı renkli çiçeklerle yapılmış peyzaj çalışmaları şeklinde düzenlenen bahçe Çiğli ve Karşıyaka bölgesinde yaşayan şizofreni ve bipolar bozukluk tanılarıyla takip edilen hastalara hizmet verecek. Bu alandan günlük ortalama 15-20 civarında danışanımızın faydalanmasını beklemekteyiz" diye konuştu.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarından Turhan Türksal da "Ben bu merkezde bir buçuk aydır tedavi görüyorum. Buranın çok faydasını gördüm. Bize böyle bir ortamı hazırlayan doktor ve diğer çalışanlara aynı zamanda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından projede emeği geçenlere plaketleri verildikten sonra TRSM danışanlarından oluşan müzik grubunun söylediği parçaları dinleyen misafirler keyifli anlar yaşadı. Ardından kesilen kurdele ile açılışı gerçekleştirildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.