Dolar 32,4139
%-0.21
Euro 34,7863
%-0.06
Altın 2.419,280
%-0.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Her türlü işletme için Web sitesi oluşturma

Her türlü işletme için Web sitesi oluşturma

Web sitesi günümüzde işletmeler için bir seçenek olmaktan çıkmış ve tüm sektörler için bir kurumsal kimlik unsuru haline gelmiştir.

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 17:39

Nasıl ki, kartvizit bir işletme için olmazsa olmaz ise, web sitesi de aynı şekilde temel işletme araçlarından bir tanesidir. Tabii web sitesi sahibi olmak için domain alma işlemi ile başlayıp hosting ile devam eden bir alt yapı tesisi süreci söz konusudur. Web yazılımının barındırılacağı bir web hosting planını satın alarak web sitesini oluşturmak için ilk adım atılabilecektir. Modern web geliştirme araçları ve CMS yazılımları sayesinde büyük ölçüde uzmanlık gerektirmeyen biçimde her işletme için web sitesi oluşturabilmek mümkün ve son derece basittir. Pekiyi bunu nasıl yapıyoruz'

Öncelikle, işletmenizin ismi ile bir domain alma süreci yaşamamız gerekiyor. Zira alan adı alınmadan hosting almanın bir manası bulunmaz zira web hosting; alan adının yönleneceği alanı ifade etmektedir. İşletmenizin ismi veya tercih edeceğiniz başka bir isimle domain alma sürecini tamamladıktan sonra web hosting satın almadan önce hangi yazılımı kullanacağımıza da karar vermeliyiz. Zira hosting pek türü olan bir hizmettir ve ihtiyaca uygun plan satın alınmak durumundadır. Eğer Wordpress ve benzeri CMS yazılımları kullanacaksak, buna uygun bir web hosting planı satın aldıktan sonra hemen işe başlayabiliriz. Şimdi sıra yazımlı siteye yerleştirmeye geldi.

CMS ile Site Kurmak

Hosting planlarının tümünde otomatik yazılım kurucu uygulamalar vardır. Örneğin tek tıkla wordpress sitenizi kurabilir ve içeriği yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Veya web hosting sağlayıcı firma tarafından sunulan hazır şablonları da kullanabilirsiniz ki, bu hizmeti her firma vermez. Kaldı ki, gelişmiş CMS yazılımları varken buna gerek de yoktur. Kurduğunuz sitenin düzenlemesi ile ilgili gerekli bilgileri Türkçe anlatım kılavuzlarından kolayca öğrenebilir böylece kendi işletmeniz için kendiniz bir site kurabilirsiniz.

Tabii her işin bir profesyoneli olduğu da bir gerçektir. Siz elbette domain alma ve hosting alma işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. Ancak, web hosting ve domain bu işin yegane bileşenleri değildir ve wordpress de olsa zaman zaman profesyonel destek ihtiyacı duyacağınız da bir gerçektir. Ne olursa olsun, hemen işe koyulabilir ve ihtiyacınız olması durumunda profesyonellerin yardımıyla mükemmel bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.