Dolar 32,3237
%-0.11
Euro 34,8386
%0.14
Altın 2.389,550
%-0.3
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF açılışında protokol krizi

İEF açılışında protokol krizi

Bu yıl 86'ncısı gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında protokol krizi yaşandı. CHP'li vekiller kendilerine yer ayrılmadığı ve hükümete yakın iş adamlarının protokolde bulunduğu gerekçesiyle fuar alanını terk etti.Protokolü terk eden CHP'li vekillerden Özcan Purtçu yaşananlara isyan etti; Purçu,"iş adamları en önde, milletvekilleri arkada bir protokol listesi yapılamaz."diyerek tepki gösterdi İEF açılışında protokol krizi!

  • Ege Postası
  • 18.08.2017 - 21:12

Erman ŞENTÜRK Yağmur UYGUR/ EGEPOSTASI - İEF’nin açılış töreninde koltuk krizi patlak verdi. Törene katılan CHP İzmir Milletvekilleri İsmet İnönü Kültür Merkezi’ni sinirlenerek terk etti. Salonun protokol bölümünde kendilerine ayrılan ön koltuklarda organizasyonun sponsoru olan Folkart A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın oturduğunu gören ve kendilerine bunun yerine arka koltukların ayrıldığını öğrenen İzmir milletvekilleri bu duruma tepki gösterdi.

Aldıkları ortak kararla salonu terk eden CHP’li vekillerden Tacettin Bayır, Musa Çam, Ali Yiğit, Murat Bakan, Musa Çam ve Özcan Purçu kendilerine yer ayrılmadığını gerekçesiyle törenden ayrıldı. İş adamı Ali Ağaloğlu ve Mesut Sancak’a tepki gösteren ve salonu terk eden CHP’li vekilleri sakinleştirmek isteyen ve salona geri davet eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’ın çabaları da sonuç vermedi.

Protokolü terk eden CHP'li vekillerden Özcan Purçu yaşananlara isyan etti; Purtçu,"iş adamları en önde, milletvekilleri arkada bir protokol listesi yapılamaz."diyerek tepki gösterdi. Vekil Purçu sözlerine söyle devam etti;"

İŞ ADAMLARI ÖNDE VEKİL ARKADA OLMAZ!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Bir kere şu muallakta oradaki protokol listesini kim yaptı dedik. Biri Büyükşehir, biri Valilik biri bakanlık yaptı dedi. Her kim yaptıysa o protokol listesini Protokol Müdürlüğü bu işi bilmiyor. Bir kere onun değişmesi lazım. Ön tarafta genel müdür, arka tarafta milletvekili oturmaz. Ön tarafta müdür yardımcısı, arka tarafta eski bakan mevcut milletvekili oturmaz. Yani ön tarafta iş adamı, Nafiz Zorlu ve bir başka iş adamı otururken milletvekili oturtulmaz. Müsteşar yardımcıları, genel müdürler, iş adamları en önde, milletvekilleri arkada bir protokol listesi yapılamaz" dedi.

BİZ HALKI TEMSİL EDİYORUZ

AKP'li vekiller, CHP'li vekiller arkada. Buna bakarsan ben de divan üyesiyim. Anayasa göre önce yasama gelir, yürütme sonra yargı gelir. Ben yasamayı temsil eden kırmızı plakalı 11 numaralı milletvekilinin. Ama benim önümde Nafiz Zorlu verdi. Diğer iş adamları genel müdür yardımcıları, banka genel müdürleri vardı böyle bir rezalet olmaz. Meclisin itibarını düşündüğüm için terk ettim ben orayı. AKP'li CHP'li tüm vekiller olarak terk ettik. Orada TBMM Sanayi Komisyonu vekilleri vardı tüm partilerden, komisyon başkanı vardı terk etti. Tüm partilerin vekilleri terk etti. Bu rezaletti. Bu işi protokolü bilen bir kişi yapması gerekliydi. Biz halkın temsilcilerimiz. Halkın temsilcilerinin önüne kimse geçemez. Bu protokolü İzmir'de kim yaptıysa görevden ayrılmalı. Özellikle Zekeriya Temizle'e büyük saygısızlık yapıldı. Parası olanı öne oturttular, halkın temsilcisini arkaya oturttular. Büyük saygısızlık. Bütün vekiller tepki gösterdi parti gözetmeksizin "

BEN BURAYA OTURMAM 

Tacettin Bayır ise,"10 gün önce bizi Sanayi Komisyonu'nun fuara katılımıyla ilgili aradılar. İzmir'de 3 gündür Sanayi Komisyonu olarak fabrikaları geziyoruz. Protokolle birlikte fuara katıldık. Böyle bir şeyi beklemiyorduk. Fuar müdürlüğünde Akif Hamzaçebi CHP Meclis başkanvekili ile bir çok arkadaşımızla oturduk sohbet ettik. Böyle bir sorun beklemiyordum. Yolda milletvekili arkadaşlarımızla karşılaştık, bizi ikinci sıraya yerleştirmişler bu nedenle protesto ediyoruz dediler.  Ben de salona gidip işin aslını öğrenmek istedim. Salona girdiğimde farkedilmiş yerimi öne almışlar. Bana sanayi komisyonu üyesi olduğum için ön sıraya aldıklarını söylediler. Halbuki ikinci sırada bir yerde Tacettin Bayır yazıyordu. Bunu söyledim. Siz şimdi arkadaşlar döndü diye telafi etmek için öne oturtmak istediniz. Bu kabul edilemez bir durum onlar geriye döndüyse ben buraya oturmam. Ayrıca bunu neden böyle yaptıklarını sordum düzeltebileceksiniz ifade edin arayayım gelsinler dedim. Düzelttim dediler ama iş doğrusu karıştırılmış. Oturmamak doğal tepkimizdi. Bütün sponsorlar ön sırada vekiller arka sıradaydı. Ben de ayrı duramazdım arkadaşlarımdan ön sırada otur demelerine rağmen geri çıktım. 

KRİZE NEDEN OLAN  PRTOKOL LİSTESİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.