Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de hırsızlık şebekesi çökertildi

İzmir'de hırsızlık şebekesi çökertildi

Diyarbakır'dan İzmir'e hırsızlık için getirilen ve 2'si iş yeri 35 ayrı evden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 6 kişi polis ekiplerince yakalanırken, 5 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 14.05.2016 - 12:28

İzmir genelinde gündüz vakti kapı kilit göbeğini kırmak suretiyle gerçekleştirilen hırsızlık olayları ile ilgili olarak; Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, iddiaya göre F.T. (30) isimli şahsın İzmir'de bekar evler kiralayarak Diyarbakır'dan hırsızlık amacıyla getirdiği S.A.(21), O.Y.(21), O.Ç.(24) ve M.B.K.(23) isimli şahıslarla birlikte kiraladıkları araçlarla organize bir şekilde yaptıkları tespit edildi. Geçtiğimiz 8 Mayıs günü, hırsızlık için kiralanan aracın Çiğli bölgesinden Karşıyaka istikametine doğru seyir halinde olduğu tespit eden polis, aracı durdurmak istedi. Polisin 'dur' ikazına ikazına uymayarak kaçan şahıs ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri arasında yaşanan kovalamaca sonucu araç ile içerisinde bulunan S.A. yakalandı. 

Aynı gün, Hırsılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan operasyonla; F.T., O.Y., O.Ç., M.B.K. ve T.E.(24) isimli şahıslar Bornova ilçesinde kiraladıkları evde yakalandı. 2 ayrı evde yapılan aramada: 1 tanesi evde, 1 tanesi balkondan aşağıya atılmış halde toplam 2 adet tabanca ile bu tabancalara ait 2 adet şarjör ve 17 adet dolu fişek, 14 adet maddi değeri yüksek kol saati, 2 adet gözlük, 1 adet cep telefonu, 3 parça küçük ziynet eşyası, 1 adet kolye ile hırsızlık yapmakta kullandıkları 2 adet kapı dilini açmakta kullanılan şeffaf sert plastik, 1 adet kurbağacık, 4 adet tornavida ve 2 çift eldiven ele geçirildi. Aramada ele geçirilen 1 adet tabanca, 3 küçük ziynet eşyası ve 7 adet kol saati polis ekiplerince sahiplerine teslim edildi.

HER SUÇTAN İŞLEMLERİ VAR
Yakalanan F.T., F.T., O.Y., O.Ç. ve M.B.K. isimli şahıslar ile ilgili yapılan incelemede Bayraklı, Balçova, Buca, Bornova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere ilçelerinde meydana gelen 33 evden 2 işyerinden toplam 35 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri ayrıca 1 adet 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet suçunun failleri oldukları tespit edildi. Şahıslar hakkında yapılan incelemede O.Y.’nin 'Hırsızlık' suçundan, M.B.K.’nın 'Suç Eşyasını Bilerek Ticaret Amacıyla Satın Almak' suçundan, T.E.’ nin ise 'Uyuşturucu ve Uyandırıcı Madde Bulundurmak' suçundan arandıkları bildirildi. T.E. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığından serbest kalırken, F.T., O.Y., S.A., O.Ç. ve M.B.K. ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Sahte altınla dolandırıcılığa 3 tutuklama
İzmir'de, sahte altını piyasa değerinin altında satma bahanesiyle dolandıcılık yapmak isteyen dört kişi, polis tarafından yakalandı. Adliyeye zevk edilen zanlılardan üçü tutuklandı. 

İzmir'de yaşayan B.E. (42), geçen hafta cumartesi günü cep telefonundan kendisine ulaşan bir kişinin teyzesinin ahırında meydana glen göçük sonrası altın bulduğunu ve satmak istediğini söylediğini, Manisa Turgutlu'da kendini Muhammet olarak bu kişiyle buluştuğunu, aldığı numune altını ise Kemeraltın'da bozdurduğunu ancak internette yaptığı araştırmada benzer dolandırıcılık yöntemlerini gördüğü gerekçesiyle polise başvurdu. Dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatan polis, B.E.'nin 1452 parça altını 50 bin lira karşılığında satacak olan zanlılarla randevulaşmasını istedi. Dolandırıcılarla Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde randevulaşan B.E., geçen salı günü buluşmaya gitti. Harekete geçen polis, sahte altınları 50 bin lira karşılığında satmaya çalışan E.A.(34), H.B.(40), C.B.(44) ve M.M.'yi (30) yakaladı. N.M.'nin üzerinde A.Ç. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunduğu belirtildi. Ayrıca üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan toplam 970 parça sahte altın ele geçirildi. Yapılan araştırmada yakalanan şüphelilerden H.B.'nin 1, C.B.'nin 10, M.M.'nin ise 4 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan E.A., adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Diğerleri ise tutuklandı.

Telefon dolandırıcısı tutuklandı

İzmir'de, ev telefonundan ulaştığı vatandaşı kimliğinin terör örgütünce kullanıldığı yalanıyla korkutup dolandıran Azerbaycan uyruklu 28 yaşındaki K.M., polis tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı. 

Balçova'da yaşayan 63 yaşındaki M.F.'ye ev telefonundan ulaşan K.M., kendisini polis olarak tanıttı. K.M., M.F.'yi, kimliğinin terör örgütü tarafından kullanıldığını, şüphelileri yakalamak için operasyon yapacaklarını ve hesabından para çekildiğini söyledi. Korkan M.F. ilk olarak evine gelen dolandırıcıya yaklaşık 65 bin lira değerindeki altınlarını verdi. Ancak bankadaki parasını, banka görevlilerinin bir sonraki gün ödeme yapacaklarını söylemesi üzerine çekemedi. K.M., bir sonraki gün arayacağını söylediği M.F.'den irtibatı kesmemesini istedi. Olaydan haberdar olan M.F.'nin yakınları, yaşlı adamı dolandırıcıların hedefi olduğunu söyledi. Bunun üzerine M.G. polise giderek şikayetçi oldu. Polis zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Bir gün sonra K.M., tekrar yaşlı adamı aradı. Polis, M.F.'den zanlının talimatlarını dinlemesini istedi. M.F., K.M.'nin verdiği arsaya içinde kağıt bulunan poşeti bıraktı. Para saldığı poşeti almaya gelen K.M. yakalandı Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sek edilen K.M. tutuklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.