Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yılın 'Ahi'si Sevinç hanım seçildi

İzmir'de yılın 'Ahi'si Sevinç hanım seçildi

İZMİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) yılın 'Ahi'si olarak kadın kuaförü Sevinç Karasakız'ı seçti.

  • Ege Postası
  • 11.05.2015 - 15:31
Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Alsancak'taki Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okunan törene, Birliğe bağlı oda başkanlarının yanında, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir'deki kamu kurum temsilcileri meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler ve eğitimciler de katıldı. Törende, İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, 40 yıldır kadın kuaförlüğü yapan, mesleğe çok sayıda çırak ve kalfa yetiştiren, başarılı iş yaşamı ve kişiliğiyle çevresine örnek olan, bir çocuk annesi Sevinç Karasakız'a ahilik kıyafetini giydirdi, çiçek sundu. 

Ahiliğin sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngören, kökleri çok eskilere uzunan bir gelenek olduğunu dile getiren İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, "Hafta boyunca gerçekleştrilecek etkinliklerde, Ahilik felsefesinin ve Ahi Evran kurallarının topluma tanıtılmasını hedefledik. Ahilik kaliteli üretmek, doğru tartmak, tüketiciye saygı demektir" dedi. 

İzmir'de 11-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Ahilik Haftası'nda şed kuşatma töreni, Ahi pilavı ve Ahi helvası ikramı ve çeşitli ziyaratler yer alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.