Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in kırsal kesimlerinde bazı yollar kapandı: Kar seferberliği

İzmir'in kırsal kesimlerinde bazı yollar kapandı: Kar seferberliği

İzmir-Manisa karayolu üzerinde bulunan Sabuncubeli kavşağında yoğun kar yağışı nedeniyle yol trafiğe kapandı. Öte yandan İzmir'in Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde gece başlayan kar yağışı nedeniyle kırsal mahallelere giden bazı yollar kapandı. Belediye ve karayolu ekipleri, yollarda çalışma başlattı. Aniden bastıran kar İzmir ve çevresinde etkili oldu

  • Ege Postası
  • 29.12.2016 - 10:29

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. İzmir- Manisa karayolu, Sabuncubeli bölgesinde kardan trafiğe kapandı.

İzmir'in o ilçelerinde eğitime kar engeli

İzmir'de bastıran kar nedeniyle 30 öğrenci mahsur kaldı

Kar Kemalpaşa-Torbalı yolunu trafiğe kapattı

İzmir güne kar yağışıyla uyandı. Alçak kesimlerde yağmur yağarken, yüksek kesimler kar yağışı etkili oldu. İzmir- Manisa karayolu, Sabuncubeli bölgesinde kardan trafiğe kapandı. Yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama araçları ile yolu açmaya çalışırken, bir yandan da trafik polisleri araçları iterek hareket etmesine yardımcı oldu. Kar lastiği olmayan araçların Manisa yönüne ilerlemesine izin verilmedi. Kar yağışının etkisini arttırarak devam etmesi üzerine yol tamamen trafiğe kapatıldı. 

Bornova’da kar alarmı

İzmir tarafından Bornova Topçu Kavşağı'nda polis ekipleri Manisa yönüne araçların yola devam etmesine müsaade etmedi. Polis ekipleri, Manisa yönüne gidecek sürücülere Menemen ve Turgutlu üzerinden gitmelerini sık sık anons yaparak bildirdi.

Kemalpaşa yönünden de Manisa'ya girişlerin yapılamadığı öğrenildi.

Sürücülerin ve vatandaşların güvenliği için trafik ekipleri ve karayolları çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan yolda kalan sürücülerden Sinan Sağır, İzmir'de kar nedeniyle yolda kalacağını hiç düşünmediğini belirtirken, bir diğer sürücü Ece Büyükyavaş ise, "Hayatımda ilk defa yolda kalıyorum. Avukatım, duruşmaya yetişmeye çalışıyorum. Aradım 'hakim gelsin' demiş. 1,5 saattir yoldayım. İlk defa karda araba kullanıyorum, kaldım zaten. Aracımda zincir yok, dört mevsim lastik tehlikeli. Herkese buradan kış lastiği tavsiye ediyorum" dedi.

Manisa'ya gitmeye çalışan Mustafa Güler, İzmir'de kar yağışına alışık olmadıklarını belirterek, "1 saattir yoldayım akşam 17.00'ye kadar varabilirsem ne mutlu" diye konuştu. 

Karayolları ekiplerinin saat 11.00 sıralarında başladığı yol açma çalışmaları devam ederken, yol çift yönlü olarak trafiğe kapandı. 

SABUNCUBELİ'NDE TRAFİK KONTROLLÜ OLARAK AÇILDI 

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Sabuncubeli bölgesindeki rampada trafiğe kapanan İzmir- Manisa karayolu, saat 14.00 sıralarında kontrollü olarak trafiğe açıldı. Kış lastiği olanların Manisa yönüne ilerlemesine izin verilirken ağır tonajlı kamyonların geçişine izin verilmedi. 

BÜYÜKŞEHİR'DEN SEFERBERLİK

Dün akşamüstü saatlerinden itibaren kar yağışının etkilediği bölgelere müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç bölgede 8 kar küreme ve tuz serim aracı, 15 greyder ve 48 kişiden oluşan tuzlama ekibiyle çalışıyor. 19 mahallede tuzlama ve yol açma çalışmaları tamamlanırken, 34 mahalledeki çalışmalar ise aralıksız devam ediyor.

Olumsuz hava şartları nedeniyle İzmirlilerin mağdur olmaması için tedbir alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının şiddetini artırmasıyla özellikle kentin yüksek bölgelerine müdahale etmek üzere alarma geçti. Bazı noktalarda kapanan yolları tuz serim araçları, kar küreme araçları ve iş makinalarıyla açan Büyükşehir Belediyesi, buzlanma ihtimali olan bölgelerde de tuzlama çalışması yapıyor. Dün akşamüstü saatlerinden itibaren bir çok noktada hazır bekletilen iş makineleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyunca da çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yapılan müdahalelerle kapanan yollar tekrar trafiğe açılırken, ekipler ihtiyaç olan bölgelerde çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir ayrıca, ilçe belediyelerine tuz desteği de sağlıyor.

YOLLAR AÇILIYOR, TUZLAMA YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Merkez, Kuzey ve Güney olmak üzere üç bölgede 8 adet kar küreme ve tuz serim aracı, 15 adet greyder ve 48 kişiden oluşan  tuzlama ekibiyle çalışıyor. Ekipler, Bergama’da Bekirler, İkizler, Kocahaliller, Kocaköy, Oruçlar, Öksüzler, Tavukçukuru ve Topallar, Çiğli’de Harmandalı, İzkent, Egekent ve Evka-5, Kemalpaşa’da Ovacık, Kiraz’da Akpınar ve Cevizli, Ödemiş’te Gölcük ve Çamyayla, Tire’de ise Kürdüllü ve Yemişler’de tuzlama ve yol açma çalışmalarını tamamladı.


Bayındır’da Alankıyı ve Kızılkeçili, Bergama’da Çamavlu, Kaplan, Kozak Bölgesi Güneşli, Muratlar, Yalnızdam, Yeniler, Yukarıada, Ilgındere ve Rahmanlar, Bornova’da Beşyol, Eğridere, Kayadibi, Çiçekliköy, Çamiçi, Sarnıç ve Kurudere, Güzelbahçe’de Payamlı, Karabağlar’da Kavacık, Kemalpaşa’da Bayramlı, Yeni Kurudere, Beşpınar, Kamberler ve Yiğitler, Kiraz’da Ahmetler, İğdeli ve Bahçearası, Menemen’de Çukurköy, Menderes’te Efemçukuru, Ödemiş’te Yılanlı, Seferihisar’da Çamtepe, Tire’de ise Çambazlı, Küçük Kemerdere ve Büyük Kemerdere’deki tuzlama ve yol açma çalışmaları devam ediyor.

Bornova’da karla mücadele devam ediyor

Bornova’de etkili olan kar yağışının ardından ekipleri hemen harekete geçiren Bornova Belediyesi, ilk önlemlerin ardından kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürdü. İlçenin yüksek kesimlerindeki mahallelerinde beyaz bir örtü oluşturan kar yağışının vatandaşları olumsuz etkilememesi için ekipler aralıksız çalışıyor. Tuzlama ve karla mücadele araçları yolları açık tutarken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da çalışmaları yerinde koordine etti. 

Bornova’da kar yağışı 28 Aralık Çarşamba gününden itaberen Beşyol, Kurudere, Sarnıç, Yaka, Çiçekli ve Karaçam mahallelerinde etkili oldu. Meteorolojik tahminler doğrultusunda karla mücadele araçlarını önceden risk altındaki yerleşimlere gönderen Bornova Belediyesi, tuzlama ve kar temizleme araçlarıyla tüm yolları açtı.

Bornova Belediyesi kar yağışının devam ettiği 29 Aralık Perşembe günü de yolların açık kalması için çalıştı.  Tuzlama ve karla mücadele araçları yolları açık tutarken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da çalışmaları yerinde koordine etti. Başkan Atila, Bornova’da kar yağışı nedeniyle hiçbir sorun yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını, ekiplerin tüm olumsuzluklara karşı hazır beklediğini söyledi.

ÇEŞME'DE YAĞAN KAR VATANDAŞLARI HEYECANLANDIRDI

İzmir'in en önemli turistik ilçesi Çeşme'de de, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta noktaya yağan kar vatandaşları heyacanlandırmaya yetti. 

Kar yağışı, İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'ye 20 kilometre yaklaştı:

Çetin kış şartları bütün Türkiye'yi etkilerken ve kar yağışı nedeniyle birçok yol kapanırken, Çeşme'ye 20 kilometre uzaklıktaki Uzunkuyu bölgesinde yağan az miktarda kar, Çeşmelileri heyecanlandırdı. Çeşme'de yağışlı hava ve fırtına etkili olurken, Çeşme'ye 20 kilometre mesafedeki Uzunkuyu bölgesinde hafif kar yağışı olduğunun duyulması üzerine heyecanlanan bazı Çeşmeliler, araçlarıyla Uzunkuyu'ya gitti. Yol kıyılarında ve yamaçlarda biriken az miktardaki kar, Çeşmeliler'i sevindirdi. Yol kenarlarına araçlarını park eden Çeşmeliler, burada ince kar tabakası üzerinde yürüyüş yapıp, kar topu oynadı. Kar keyfi sürmek için 20 kilometre yol giden Çeşmeliler, kardan adam yapmaya çalışırken zorlanmaları tebessüm ettirdi. 

ÖDEMİŞ VE KİRAZ’DA KAR SEFERBERLİĞİ 

Ödemiş'te dün (çarşamba) başlayan kar yağışı nedeniyle kapanan Gölcük, Horzum, Hacihasan, Kemer, Yılanlı, Bıçakçı, Ovacık, Cevizalan ve Çobanlar mahallerinde kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Ödemiş Karayolları 21. Şube Şefliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması sayesinde açılan yollar, vatandaşın yüzünü güldürdü. Tuzlama ve kar küreme çalışmalarının sürdüğü ilçede jandarma trafik ekipleri, Birgi Mahallesi girişinde bulunan kavşakta bekleyerek yolu kapalı olan Bozdağ Mahallesi'ne gidecek otomobil ve kamyonlara izin vermiyor. Kiraz'da da kar yağışı etkili oldu. Kiraz merkeze bağlı yüksek kesimlerde bulunan kırsal mahalle yollarında, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle kar mesaisi başladı. İğdeli ve Taşlıyatak mahallerinde kar küreme ve araç kurtarma çalışmaları için ekipler harekete geçti. Ekiplerin yoğun çabaları sonucu fen işlerine ait greyderlerin yol kar küreme çalışması sonucu açılan yollar, vatandaşa derin nefes aldırdı.

Bir okul servisi ve köylüleri taşıyan bir aracın Kiraz Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar, "Şartlar ne olursa olsun vatandaşımız için çalışıyor, kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz" dedi. Öte yandan; Haliller Mahallesi Hüseyin Sarı ilk ve ortaokulunda kar nedeniyle eğitime bir günlüğüne ara verildiği belirtildi. 

GÖLCÜK KAR ALTINDA BİR BAŞKA GÜZEL

Ödemiş Gölcük’te kar yağışı başladı. Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, yeni yılı karlar içinde geçirmek isteyen tüm vatandaşları kente davet etti.

Ödemiş’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Gölcük’te kar yağışı başladı. Bembeyaz örtüye bürünen bölgede, göl buz tuttu.

Merkeze uzak dağlık alanlarda ekiplerin çalıştığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “ Soğuk hava ile birlikte yağan kar, kent merkezinde hemen erise de yüksek bölgelerde yoğun olarak görmekteyiz.  Gölcük, Bozdağ, Subatan gibi yüksek bölgeler bembeyaz bir örtüye büründü. Yaşanabilecek olumsuzluklar için ekiplerimiz gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yaptı. Yeni yıla birkaç gün kala bölgemizde kar yağışı görmek Ödemişlileri çok sevindirdi. Gölcük, Bozdağ’a ziyaretçi sayısı arttı. Yeni yılı karlar içinde geçirmek isteyen herkesi Ödemiş’e davet ediyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.