Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyasetinde 2 polemik!

İzmir siyasetinde 2 polemik!

İzmir'de AK Parti ve CHP'liler arasında 'İzmir'in kızları bile eskiden daha güzeldi' ve 'Gerekirse İzmir ayrılsın' polemikleri patladı...

  • Ege Postası
  • 17.11.2016 - 17:13

EGE POSTASI - CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in sözleri AK Partilileri kızdırdı. Avrupa Birliği’ne yönelik yapılan bazı açıklamalara da tepki gösteren Yiğit, "Cumhurbaşkanı, Başbakan kafa tutuyor, Dışişleri kafa tutuyor. ’Avrupa Birliği’ni istemiyoruz’ diyorlar. 57 yıl bu kapıda bekledik. AB’ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa’ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki ’Gerekirse de İzmir ayrılsın’ yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır” ifadelerini kullanmıştı. 

Yiğit: İzmir Avrupalı olmaya hazır, gerekirse ayrılsın!

CHP'li Yiğit'ten TBMM'de İzmir savunması!

AK Parti'den CHP'li Yiğit'e tepki!

AK PARTİ'DEN TEPKİ YAĞDI

Bu açıklamaya AK Partililerden sert tepki geldi. AK Partili, Hotar, Kaya ve Kalkan Yiğit'i sert sözlerle hedef aldı. CHP'li Yiğit ise TBMM'de kürsüye çıkıp sözlerine açıklık getirdi. 

TARTIŞMA 2: 'İZMİR'İN KIZLARI' 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu'nun bir televizyon programında yerel yönetimleri eleştirirken "Bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı" sözlerine CHP'den eleştiri bombardımanı gelmişti. Bugün CHP'li kadınlar düzenledikleri basın toplantısıyla Tozlu'yu hedef aldı. Tozlu'da gelen eleştirilere sosyal medyadan eleştiriyle yanıt verdi. 

'İzmir'in kızları' tartışmasında CHP'lilerden ortak tepki CHP'li kadınlardan Tozlu tepkisi! Tozlu'dan gelen eleştirilere sert yanıt!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.