Dolar 32,2711
%-0.65
Euro 34,7191
%-0.25
Altın 2.412,720
%-0.41
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirgaz direnişinde ikinci hafta: Enerji işçilerinden adalet halayı

İzmirgaz direnişinde ikinci hafta: Enerji işçilerinden adalet halayı

Sendikal örgütlenme krizi yaşanan ve 23 çalışanın işten çıkartıldığı İZMİRGAZ'da işçilerin başladığı direniş ikinci haftaya merdiven dayadı. Enerji emekçileri, mesai arkadaşları işe geri alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. İzmirgaz direnişinde ikinci hafta

  • Ege Postası
  • 07.07.2017 - 13:41

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de doğalgaz hizmeti veren ana şirket olan İZMİRGAZ A.Ş.'de patlak veren sendika krizi artarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 15 çalışanın işten çıkartıldığı firmada bu sayı 23'e yükselirken, DİSK Enerji Sen bir kez daha eyleme gitti.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan 23 işçiye destek eylemi düzenleyen DİSK'e bağlı Enerji-Sen, İZMİRGAZ yönetimini bir kez daha protesto etti. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi yeniden Halkapınar'da bulunan İZMİRGAZ A.Ş. Genel Müdürlüğü önünde toplanan sendika bu sefer halaylar, ıslıklar ve sloganlar eşliğinde şirket yönetimini protesto ederek, işten atılan personelin geri alınmasını istedi. Talepleri kabul görene dek eylemlerin süreceğini duyuran sendika, İzmir'de yaşanacak olası aksaklıklardan ve hizmetlerde yaşanacak kesintilerden ötürü de işçilerin değil şirketin sorumlu olacağını ilan etti.

"İZMİR HALKI CEZALANDIRILIYOR!"

"İzmirgaz işçisi yalnız değildir", "İnadına sendika inadına DİSK", "Direne direne kazanacağız", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganları ve alkışlar eşliğinde basın açıklaması gerçekleştiren DİSK Enerji-Sen Üyesi Yılmaz Karakoç, kölelik koşullarında çalıştıklarını ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarının altını çizdi. Karakoç, mağdur işçiler adına yaptığı açıklamada firmanın acil müdahale birimine işten çıkartılan personelin yerine yeni elemanlar alınmasına tepki gösterdi ve şunları dile getirdi: "İşyerinde yaşanan hukuksuzluğa ve adaletsizliğe dur demek için sendikaya üye olan  23 arkadaşımız işten çıkartılmıştır. Öte yandan işçilere yönelik sendikal baskılar da giderek artmaktadır. Sendikaya üye olan arkadaşlarımız sözlü hakarete uğramaktadırlar. Uluslararası sözleşmelerle ve anayasayla güvence altına alınan sendikaya üye olma hakkı tırpanlanmakta, işten atılan arkadaşlarımız açlıkla terbiye edilmeye çalışılmaktadırlar. İzmirgaz işçileri işten atmakla tehdit ederek, işçilere baskkı yaparak sadece enerji işçilerine karşı suç işlemiyor. Aynı zamanda kamusal bir hizmet olan doğalgaz dağıtım işini yapan enerji işçilerin işlerini yapmalarını engelleyerek İzmir halkını da cezalandırıyor. İzmir halkı mağdur edilmek isteniyor. Hukuksuz işten atma kararınızdan bir an önce vazgeçin, işçilere yönelik baskılara son verin. Sendika işçinin en temel hakkıdır, engelleyemezsiniz. Adil çalışma koşulları ve insanca yaşam talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Adalet halkın ekmeğidir, işçinin geleceğidir. Atılan işçiler işbaşı yapıncaya dek mücadelemiz devam edecektir."

SARI: EN PAHALI ENERJİ DE BİZDE, EN UCUZ İŞ GÜCÜ DE BİZDE

Eylem yapan işçiler şirkete yönelik protestosuna çektikleri halaylar ve oturma eylemi ile son verirken, şirketi kararından geri adım atmaya çağıran DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise şunları kaydetti: "Son günlerin en önemli sözü olan adalet lafını biz bugün İZMİRGAZ önünde dile getiriyoruz. En pahalı enerjiyi biz kullanıyoruz, ama en ucuz emek gücünü de biz sağlıyoruz. Emek sömürüsünün yoğun olduğu bu işyerlerinde asgari ücret ile emek sömürüsünü katmerleştiren İZMİRGAZ gibi şirketler sendikal özgürlükleri ve hakları için mücadele eden işçileri de kapı önüne koymakla tehdit ediyor. DİSK buraya sendikayı halaylar ile getirecek. Arkadaşlarımız yalnız değil. Buradan şirket genel müdürüne çağrımızdır. İzmir'de yaşanacak olası bir doğalgaz felaketinde, ya da yaşanacak iş cinayetlerinde siz sorumlusunuz. İş cinayetlerinin kader olmadığını dosta düşmana göstereceğiz. Direnişimiz artarak devam edecek. Sendikal hak ve özgürlüklerini saygı duyulmasını istiyoruz. Eğer saygı duyulmayacaksa, buna saygı gösterecek bir İZMİRGAZ yaratacağız."  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.