Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu Van'da konuştu

Kılıçdaroğlu Van'da konuştu

Van'daki programı kapsamında bölgedeki TSO ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanları ile toplantı düzenleyen Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 15.05.2016 - 19:43

DHA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oda başkanlarının kendilerine en ciddi sorun olarak güvenliği ilettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"En ciddi sorunun güvenlik sorunu olduğunu, bunun bir an önce sonlanması gerektiğini, bunun çözülmediği sürece bölgeye istikrarın gelmeyeceği konusunda başkanlarımız ortak bir dil kullandılar. Bunun yanında başkanlarımız bölgenin ekonomik sıkıntılarının olduğunu belirttiler. Ayrıca kırsaldan kente göçün yaşandığını ve Van'ın en borçlu kentler sıralamasında birinci olduğu ifade edildi. Depremden bu yana yaşanan bir çok sorunun olduğu ifade edildi. Bir kısım sorunun hala çözüm beklediği belirtildi. Küçük esnafın zor durumda olması ve borçların affedilmesi konusunda bir düzenlemeyi parlamentoya getirmemiz konusunda bizden ricacı oldular. Kendilerine sorunların çözümü konusunda CHP'nin görüşlerini, bölgeye pozitif ayrımcılık tanınması konusunda bizim de aynı görüşte olduğmuzu ifade ettik. Borçların hafifletilmesi, terör olayları nedeniyle Van'a göç eden yurttaşların barınma ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda hükümetin duyarlı olması ifade edildi.
Bizde aynı duyarlılığı paylaştığımızı kendilerine ilettik. CHP'den de katılımcı arkadaşların sitemleri oldu. CHP'nin daha etkin çalışması gerektiği, sorunları yakından izlemesi ve parlamentonun gündemine getirilmesi konusunda daha etkin davranmamız istendi. Bizde kendilerinden bölgeden beklentilerimizi ifade ettik. Sorunların çözüm adresinin parlamento olduğunu, parlamentoda siyasi partilerin bir araya gelerek Türkiye'nin en temel sorunlarına çözüm üretmeleri gerektiği konusunda düşüncelerimizi değerli katılımcılara aktarma imkanı bulduk."
Kılıçdaroğlu, açıklama sonrası bir kahvaltı salonunda ikram edilen yöresel kahvaltılıkları yedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.