Dolar 32,3433
%-0.05
Euro 34,9102
%0.34
Altın 2.399,520
%0.11
Bist-100 10.186,00
%-0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun İzmir programına oda ayarı

Kılıçdaroğlu'nun İzmir programına oda ayarı

CHP ile İzmir'deki 4 oda ve birlik arasında anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısı üzerinden başlayan kriz farklı bir boyut kazandı ve partinin Genel Merkezi'ne kadar taşındı. Genel Merkez’de tavır sergileyecek

  • Ege Postası
  • 01.03.2017 - 09:11

EGE POSTASI - Geçtiğimiz hafta İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından sadece 'evet' oyu verecek kesimlerden kişilerin konuşmacı olarak katılımıyla “Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Toplantısı”  düzenlenmesine CHP'den tepki gelmişti.

Bakan'dan oda ve birlik başkanlarına sitem dolu mektup! CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan manidar paylaşım

İLK TEPKİ İL BAŞKANLIĞINDAN
Partinin İzmir İl Başkanlığı resmi sosyal medya hesabından toplantıyı hedef almış, “ Bazı odalarımızın Anayasa toplantısına, sadece Evet'çi konuşmacıların katılması tesadüf mü' Hayır için de aynı toplantı yapılacak mı” ifadelerini kullanmıştı.

CHP'nin tepki gösterdiği toplantıda Başdanışmandan hakem çıkışı

BAKAN'DAN AÇIK MEKTUP
İl başkanlığından sonra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan,  4 ekonomi kuruluşuna açık mektup yazmıştı.  Toplantıya referandumda 'evet' oyu verecek kesimlerden kişilerin konuşmacı olarak katılmasını eleştiren Bakan, mektupta "Atatürk'ün büyüklüğünü ve vazgeçilmezliğini anlatmaktan imtina etmeyen  şahsen tanıdığım oda, borsa ve birlik başkanlarının Cumhuriyetin en önemli faziletlerinden olan hukukun üstünlüğünden vazgeçip üstünlerin hukukuna teslim oldukları anlaşılıyor" ifadelerine yer vermişti.

GENEL MERKEZ'E TAŞINDI
CHP ile İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri arasındaki kriz farklı bir boyut kazandı ve partinin Genel Merkezi'ne kadar taşındı.

Ege Postası'nın edindiği özel bilgiye göre yaşanan süreç şöyle gelişti;

VEKİLLERDEN STK TURU
Partinin İzmir Milletvekilleri Zekeriya Temizel, Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Musa Çam, Tacettin Bayır ve Aytun Çıray, İzmir'de STK ziyaret turuna çıktı.

BAKAN GİTMEDİ
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı da (EBSO) ziyaret eden vekillere odaları açık mektupla hedef alan Murat Bakan eşlik etmedi. Bakan, 4 kuruluştan 'hayır' kesiminden isimlerin katılımıyla anayasa bilgilendirme toplantısı yapıp yapmama noktasında henüz bir açıklama gelmemesi nedeniyle tavrını sürdürdü ve toplantıya katılmadı. Toplantıda EBSO Başkanı Ender Yorgancılar Bakan'ın çıkışını hedef aldı ve eleştirdi. Vekiller ise il başkanlığı ve Bakan'ın çıkışı sonrası gerilen ortamı yumuşatma adına mesajlar verdi. Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e geleceği hatırlatıldı. 

KOCAOĞLU İSTİYOR
Ancak Genel Merkez'den, 6 vekilin aksine Murat Bakan'ın tavrını devam ettiren bir hamle geldi. Cumartesi günü kente gelecek olan Kılıçdaroğlu'nun, İTO ve EBSO'yu ziyaret etmesi noktasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ısrarına ve taslak programda yer verilmesine rağmen, Genel Merkez geçtiğimiz haftadan beri tavır sergilenen 4 kuruluşun “ayağına gitmeme” kararı aldı.

PROGRAMDAN ÇIKARILDI
İTO ve EBSO'ya ziyaretin de olduğu taslak programda değişikliğe gidildi. Genel Merkez İTO ve EBSO'dan 'hayır' kesiminden isimlerin katılımıyla anayasa bilgilendirme toplantısı yapıp yapmama noktasında henüz bir adım gelmemesi nedeniyle ziyaretleri programdan çıkardı.

Genel Merkez'in programda yaptğı değişiklik sonrası partinin İzmir il başkanlığının aradaki buzların erimesinin ardından ileriki tarihte Kılıçdaroğlu'nun yeniden İzmir'e gelişinde oda ziyaretleri yapmasını planladığı öğrenildi.

ODA'DA DA RAHATSIZLIK VAR
Öte yandan özellikle İTO ve EBSO içinde bir çok ismin 'sadece' evet diyen kesimden isimlerin katılımıyla gerçekleşen toplantı nedeniyle başkanlar Ekrem Demirtaş ve Ender Yorgancılar'a tepkili oldukları iddia edildi.

4 oda ve birlik tarafından 22 Şubat Cumartesi günü Kaya Termal'de gerçekleşen anayasa değişikliği toplantısına katılan konuşmacılar arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum da yer almıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.