Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kilidi açan kanun teklifini CHP'li Bakan verdi!

Kilidi açan kanun teklifini CHP'li Bakan verdi!

Bir önceki KHK ile kapatılan belediye dershanelerin önü ek maddeden belediye ibaresinin çıkarılmasıyla açıldı. İlgili kararın alınmasında verdiği kanun teklifi ile öncülük eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan açıklama geldi. Kilidi açan kanun teklifi CHP'li Bakan'dan...

  • Ege Postası
  • 22.11.2016 - 09:55

EGE POSTASI - OHAL kapsamında çıkan kanun hükmünde kararnameler arasında yer alan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) gereği belediyelerin eğitim faaliyetleri durdurulmuştu. Karar sonrası belediyeler tarafından işletilen ve yıllardır binlerce öğrencinin geleceğine büyük katkı koyan dershaneler kapısına kilit vurulmaya başlamıştı. İzmir’de yaklaşık 20 bin öğrenci ve öğretmen mağdur olmuştu.

İzmir'de yıllardır hizmet veren belediye dershanelerinin önünde veliler, öğrenciler eylemler yapmış, siyasiler ise çözüm için mesaiye başlamıştı. 

Belediye dershaneleri kapatan maddeden geri adım atıldı. 677 ve 678 sayılı KHK’lar Resmi Gazete’de yayınlanırken kapatılan dershanelerin önü ek maddeden belediye ibaresinin çıkarılmasıyla açıldı.

Yeni KHK ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ‘na yapılan ek maddede değişikliğe gidildi. Buna göre birinci fıkrada yer alan “Belediyeler, sivil toplum kuruluşları” ibaresi “Sivil toplum kuruluşları” şeklinde değiştirildi. Ayrıca “Belediyeler ise il millî eğitim müdürlükleri ile yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde, örgün eğitim programlarına destek mahiyetinde ücretsiz kurslar açabilir” ifadesine yer verildi.

TEKLİFİ BAKAN VERDİ
Yaşanan flaş gelişmenin mimarı ise CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan oldu. Bakan, 676 sayılı OHAL KHK’sine eklenen ilgili maddeden ‘belediyeler’ ibaresinin çıkarılmasını içeren kanun teklifini TBMM’ye sunan isimdi...

CHP'li Bakan, verdiği teklifin değiştirilmeden hayata geçirilmesiyle aileler ve öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

BAKAN: MUTLULUK VERİCİ!

Bakan Ege Postası'na yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Ben siyaseti karşıtlık üstüne kurgulamıyorum. Vekiller olarak biz hepimiz hizmet için varız. Dolayısıyla kentin ülkenin yararı için çözüm üretmemiz gerek. Çözüm ilkeli uzlaşmada. Üniveristelerle de ilgili kanun teklifi vermiştim. Vakıf üniversitelerinin devlet üniversiteleri olması için...Bu Torba Yasaya girdi. İzmir iki üniversite kazandı.Tüm İzmir milletvekilleri de destek olmuştu. Bu defa da kapatılan dershaneler için KHK'dan dershane ibaresinin kaldırılarak 'sivil toplum kuruluşu ibaresi kalsın' şeklinde kanun teklifi verdik. Aynı hiç değişmeden ilgili madde yeni KHK ile bizim teklifimiz üzerine düzeltildi. Benim için mutluluk verici. Hükümete de Bakanlar Kurulu'na da teklifimi kabul ettikleri, yanlışı düzelttikleri için eğitim merkezlerinden yararlanan yoksul aileleri mağdur etmedikleri için teşekkür ederiz."


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.