Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu’ndan stat isyanı:Yapın kardeşim!

Kocaoğlu’ndan stat isyanı:Yapın kardeşim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran meclis oturumunda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, AK Parti’li üyelerden gelen stat eleştirileri sonrasında adeta patladı. “Belediye engel oluyor” söylemine tepki gösteren Kocaoğlu, “Alsancak Stadı’nda engel yok. Buyurun, Yapın kardeşim!”dedi. Kocaoğlu’ndan stat isyanı:

  • Ege Postası
  • 12.06.2017 - 20:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayındaki ilk meclis oturumuna stat tartışmaları damga vurdu.  

Meclis toplantısında söz alan AK Parti’li Ali Kökoğuz İzmir’de hükümet tarafından yapılmak istenen şehir statlarına belediye tarafından engel olunduğunu ve açılan davalar nedeniyle spor yatırımlarının tıkandığını belirtti. Kökoğuz’un dile getirdiği eleştiriler ve “Davaları geri çekin” çağrısı meclis üyeleri arasında tartışmaya yol açtı. Yaşanan gerginlik üzerine CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan salonu terk ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise AK Parti’li üyelere adeta veryansın etti.

STAT KONUSU AÇILDI, KOCAOĞLU PATLADI

İzmir’deki şehir statları konusunda yıllardır devam eden süreci özetleyen ve son üç yılda iki adet stadı tamamladıklarını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: “Göztepe, Karşıyaka, Altay statlarının yapılması için önünde engel yok. Stat yapacağız diye 3 senedir İzmir’in anasını ağlattınız. Ben iki tane stadı bitirdim. Adım hıdır elimden gelen budur. Şimdiye kadar 6 bin 500 kişilik, 11 bin kişilik stadı iki belediye kol kola verip de Türkiye’nin hangi yerinde stat yapmıştı? O Bornova Stadı olmasaydı Göztepe nerede oynuyord? Manisa’da, Akhisar’da oynuyordu. Altay Alsancak Stadı’nın önünde hiçbir engel yok. Ben Alsancak Stadında 4 bin 236 metrekare yer stat yapılsın diye büyükşehir arazisini verdim. Bin 426 metrekare arsayı verdim. Hüseyin Mutlu Akpınar’da Karşıyaka’da 7 bin 250 metrekare arsasını verdi. Alsancak Stadı ne zaman yıkıld? Hukuki bir engel var mıyd? Yapın kardeşim. Yapın konuşun. Alsancak stadı ne zaman yıkıld? Biz merkezi hükümetten izin aldığımızı yapıyoruz. İzin almak için uğraşıyoruz. İzin aldığımızı yapıyoruz izin almadığımızı yapmıyoruz. Ben bu şehrin imarından geleceğinden sorumluyum” diye konuştu. Belediye başkanlığı imarda başlar imarda biter dedim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar “İmar, imar, imar” dedi... Göztepe’nin yerine de stat yapılması yanlıştır. Karşıyaka Yalı’ya da yanlıştır. Yeri vermek ayrı şey yanlışa yanlış demek ayrı şey. Örnekköy’deki yer bakanlığa verildi m? 2011 seçimlerinden önce verildi. Ortak yapalım isterseniz dedik. İsterseniz bana tahsis edin stadı yapayım dedim.  Hizmet etmek ayrı şey, kuyrukçuluk ayrı şey. Vatandaşa hizmet etmek sevmek saymak ayrı öbürü ayrı. Biz de neyin ne olduğunu biliyoruz. Ben iki stadı yaptım daha hükümet ayağını kaldırmadı. Nerede arsa bulduysam orada yaptım. Örnekköy’ü verselerdi 30 bin kişilik stat olacaktı Antalya’ya gittik 33 bin kişilik çiçek gibi stat. 15 bin kişilik stat İzmir’e yakışıyor m? Bunun siz iyi düşünün...” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.