Dolar 32,2025
%0
Euro 35,0364
%0.08
Altın 2.528,960
%1.13
Bist-100 10.704,00
%0.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta uyuşturucuya tepki seli: Purçu'dan isyan, Pekdaş'tan çağrı

Konak'ta uyuşturucuya tepki seli: Purçu'dan isyan, Pekdaş'tan çağrı

Geçtiğimiz günlerde Konak Ege Mahallesi’nde genç yaşta yaşamını yitiren Ahmet Kaleli’nin ölümüyle birlikte başlayan tartışmalar giderek artıyor. Roman mahallesi uyuşturucuya bir kurban daha vermenin acısını yaşarken, kent merkezini saran uyuşturucu tacirlerine ve yaşanan sosyal drama duble tepki geldi. CHP'nin Roman milletvekili Özcan Purçu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Artık başka acılar yaşanmasın" diyerek devleti vatandaşına sahip çıkmaya davet etti. Konak'ta uyuşturucuya tepki seli:

  • Ege Postası
  • 15.07.2015 - 14:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak'ta devletin hatası nedeniyle genç yaşta uyuşturucuya bir kurban daha veren Ege Mahallesi sakinleri, ortaya çıkan ihmaller zinciri nedeniyle isyanın eşiğine geldi. Sentetik uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Kaleli’nin babası Ege Mahallesi eski muhtarı Özer Kaleli’nin geçtiğimiz yıl bölgede sayıları hızla artan uyuşturucu satıcıları nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenilirken, onlarca gencini uyuşturucuya kurban veren mahalle halkı ise devleti göreve çağırdı. Öte yandan, yaşananlara bir tepki de siyasilerden geldi.

Roman mahallesinde hem acı hem isyan var: Ölüm göz göre göre geldi! Haber için tıklayınız...




UYUŞTURUCU DEĞİL, İHMAL ÖLDÜRDÜ!

İzmir’in kalbi Konak’ta yaşanan uyuşturucu vakaları can almaya ve ailelerin ocaklarını söndürmeye devam ediyor. Son dönemde kullanımını hızla artan sentetik uyuşturucu nedeniyle sadece Ege Mahallesi’nde birçok genç yaşamını yitirirken, yaşanan sosyal dram ve bölgenin kanayan yarası haline gelen acı manzara adeta mahalleyi esir aldı. 6 Temmuz tarihinde komaya giren ve 6 günlük hayat mücadelesinin ardından ecele yenik düşen 34 yaşında ve 2 çocuk babası Ahmet Kaleli'nin baba ocağı yasa boğuldu. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Ege Mahallesi’nde acı ölümün yankıları gün geçtikçe artarken, gözü yaşlı mahalleli de “Yeter artık, bu son olsun” diyerek yetkililere feryat etti.


"UYUŞTURUCU BİZİM KANAYAN YARAMIZ"

Son olarak geçtiğimiz gün bir eylem düzenleyen ve uyuşturucuya karşı birlik olan mahalle sakinleri yeni bir mücadeleye başlarken, ilk destek de yine Roman vekil CHP'li Özcan Purçu'dan geldi. Türkiye'nin TBMM'deki ilk ve tek temsilcisi konumundaki İzmir Milletvekili Purçu, "Bu kanayan bir yaramızdır. 34 yaşındaki bir kardeşimizi uyuşturucudan dolayı toprağa verdik.Bütün Roman mahallelerinde en büyük sorun maalesef uyuşturucudur. İşsiz olan, sosyal alanda güçsüz olan bu kardeşlerimiz uyuşturucuya bulaşıyor ya da uyuşturucu satmak durumunda kalıyor. Bu işten asıl rant sağlayanlar ne yazık ki Roman mahallelerini mesken etmiş durumda. İnsanlar sosyal ve psikolojik olarak güçsüz olduklarından bu tuzağa düşüyor. Vatandaşlarımız muhtaçlık psikolojisi ile yaşıyor. Bu bizim kanayan yaramız, herkesin sosyal görevi olduğu kanaatindeyim. Biz de mecliste gereken çalışmaları yapacağız" dedi ve yetkilileri göreve davet etti.

"BU DERT HERKESİN DERDİ"

Purçu uyuşturucunun sosyal bir yara olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Kimse bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesiyle hareket etmesin. Yarın öbür gün ucu bir şekilde başka çocuklara, başka mahallelere de yansır. Bu bizim sosyal görevimiz, uyuşturucuyu elimizden geldiğince mahallelerimizden yok etmek için mücadele edeceğiz. Ben de gereken ne ise, bunu yapmak için elimden gelen bütün gayreti sarf edeceğim. Sistem polis devleti sistemi. Ama polis uyuşturucu kullanan, satan kişiyi yakalayıp götürüyor. Polis görevini yapacak, bu normal. Yasaların değişmesi, yaptırımların artması lazım. Sadece polisi gönderip satıcıyı, kullanıcıyı yakalamakla bu işler bitmiyor. Ağı bitiremiyorsun, onu bitirmek lazım. İnsanlara eğitim atölyeleri kurup iş vermek lazım. Eğitimsiz ise etüt evleri kurmak lazım. Bu kişilerin eğitimle, mesleklerle buluşmasını sağlamak lazım…"



"NUTUK ATARAK ÇÖZÜLECEK SORUN DEĞİL"

İlçesinde yaşanan olayı üzüntüyle karşıladıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise sosyal devletin gereklerini yerine getirdiği takdirde uyuşturucuya çözüm bulunabileceğine dikkat çekti ve şunları söyledi: "Ne yazık ki, sadece burada değil, daha birçok yerde uyuşturucu oldukça yaygın durumda. Uyuşturucu ile mücadele etmek için ülkenin ekonomisini de düzeltmek lazım. İstihdam politikasını düzeltmek, gerçek sosyal devlet olmak, gerçek hukuk devleti olmak lazım. Ancak bu takdirde uyuşturucu ile mücadele başarıya ulaşır. Yok eğitim verelim, uyuşturucu kullanmayın demekle bilinçlendirme olmaz. İnsanlara iş sağlamanız, eğitim sağlamanız, barınma hakkı sağlamanız lazım. Gerçek bir demokrasiyi tesis etmeniz lazım. Ülkenin ekonomisinin düzelmeye ihtiyacı var. Bunlar sadece nutuk atılarak çözülecek sorunlar değil. Türkiye'nin ekonomik anlamda ciddi bir restorasyona ihtiyacı var."  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.