Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mülteci gönüllüsü öğretmenler ders başı yapıyor

Mülteci gönüllüsü öğretmenler ders başı yapıyor

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisinin çalışmaları kapsamında TÖMER İzmir Şubesinde Türkçe eğitici eğitimi alan, aralarında akademisyen ve öğretmenlerin de bulunduğu çeşitli meslek grubundan 20 kişiye törenle sertifikaları verildi. Gönüllü öğretmenler bulundukları bölgelerde ücretsiz Türkçe öğretecek

  • Ege Postası
  • 02.02.2017 - 10:07

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi, bu çalışmanın tamamen gönüllülük üzerinden yapıldığını söyledi. Eğitici eğitimi alan gönüllü öğretmenlerin mültecilerin zorlu hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracağını belirten Hüsünbeyi, "Kentimizde bulunan mültecilerin yaşamlarını daha kolaylaştırmak ve karşılıklı iletişimin sağlanması amacıyla TÖMER işbirbirliği ile ilk planda 20 gönüllü öğretmenimizi Türkçe eğitmenliği kursuna aldık. Öğretmenlerimiz kursun ardından mültecilere bulundukları bölgelerde ücretsiz Türkçe öğretecekler. Amacımız kentimizde bulunan mültecilerin sorunlarına onlarla beraber daha bütüncül bir bakış açısından yaklaşmak. Bu konuda özverili çalışma yapan gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Sertifika töreninde konuşan Ankara Üniversitesi TÖMER İzmir Şubesi İdari Koordinatörü Mevlüt Zor da "Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi ile işbirliği çerçevesinde TÖMER'de düzenlenen Türkçe öğretmenliği sertifika programını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mültecilere gönüllü Türkçe öğretmenliği yapacak mezunlarımıza başarılar dileriz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.