Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orman yangınları ile mücadele toplantısı

Orman yangınları ile mücadele toplantısı

İzmir Orman Yangınları ile Mücadele Komsiyonu 2017 yılı toplantısı, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış'ın da katılımıyla yapıldı. 

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 14:10

İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış başkanlığında, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde toplanan komisyona ev sahipliği yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, 2016 yılında bütün kamu kurum ve kuruluşlarından alınan destek ve yardımlarla, yangınlarla mücadelede verimli bir yıl geçirdiklerini söyledi. Bu yıl da aynı destek ve yardımlardan en ufak bir endişesi olmadığını belirterek, mücadelenin bütün kamunun ortak sorunu olduğunu belirtti.

İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış da Akdeniz iklim kuşağında olan İzmir için orman yangınlarının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu, bunlarla mücadelenin en önemli ayağının yangın çıkmasını engellemek olduğunu, eğitim ve bilinçlenme ile bunun başarılabileceğini söyledi. Vali Yardımcısı Barış, "Bunun için de okullarda öğretmenlerimize, ibadethanelerimizde ise din adamlarına önemli sorumluluklar düşmekte, ağacın ve ormanın önemini her fırsatta anlatmaları gerekmektedir" dedi.

İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Suat Keten tarafından 2017 yılı yangın önleme çalışmaları ve hazırlıkları ile ilgili sunum yapıldı. Ardından, tüm kamu kuruluşlarınca neler yapılması gerektiği detaylı bir şekilde tartışılarak komisyon kararları imzalandı.

Toplantıya Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İl Müftülüğü, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TEİAŞ İzmir 3. İletim Tes. ve İşlet. Grup Müdürlüğü, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.