Dolar 32,2695
%0.02
Euro 34,9191
%-0.18
Altın 2.444,910
%-0.06
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pazarcı viyadük altına tezgah istiyor

Pazarcı viyadük altına tezgah istiyor

İzmir'de yaklaşık 30 bin kişiye hizmet veren, 750 esnafın ekmek yediği Üçkuyular Pazaryeri AVM inşaatı nedeniyle taşınacak. Pazarcı esnafı üç alternatif yer buldu. İkisi Balçova viyadüklerinin altı. Esnaf, cumartesi günü İzmir'e gelecek olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan viyadük altlarının pazaryeri olarak kullanılmasını isteyecek. Karayolları Bölge Müdürlüğü ise talebe güvenlik ve estetik açıdan karşı çıkıyor.

  • Ege Postası
  • 03.02.2016 - 12:35
İzmir'de 13 bin 400 metrekare alanda 750 esnafla yaklaşık 30 bin kişiye hizmet veren Üçkuyular Pazaryeri taşınacak. Çünkü pazaryeri alanını da içine alan 301 bin metrekareye Doğuş Gayrimenkul ile Orta Gayrimenkul Yatırım ortaklığı ile İstinye Park AVM yapılacak. Bu nedenle Fahrettin Altay Meydanı'ndaki pazaryeri için yer arayışı sürüyor. Yetkililer, üç alternatif üzerinde duruyor. Oyak Sitesi'nde otobüslerin son durağı olan Mehmetçik Bulvarı alternatiflerden biri. Buradaki arazinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Karabağlar Belediyesi'ne ait olması süreci hızlandırsa da arazinin yokuş olması pazardan dolu fileyle dönecek vatandaş için sıkıntı yaratabilir. İkinci alternatif Üçkuyular'dan Balçova'ya giderken yolun sağ tarafında kalan metro inşaat şantiyesinin yanındaki viyadüklerin altı. Burası 12 bin 514 metrekare genişliği ile pazarcı esnafın ilk tercihi ancak alan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait. Üçüncü alternatif ise Balçova Çevre Yolu'ndan Fahrettin Altay çıkışında yolun solunda kalan viyadüklerin altı. Burası da Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait bir alan. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları salı günü üç araziyi yerinde inceledi. Başkan Kocaoğlu ve pazarcı esnafı cumartesi günü İzmir'e gelecek olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan viyadük altlarının pazaryeri olarak kullanılmasını isteyecek. Bu taleplerini iletirken İstanbul'da viyadük altına kurulan bazı semt pazaryerlerini örnek gösterecek. 

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, viyadük altlarının pazaryeri olarak kullanılmasına güvenlik ve görsel açıdan karşı olduklarını belirterek, "Bunun için viyadük altlarının satılacak malların araçlarla alana rahat girip çıkmaları ve yaya hareketine göre yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Can güvenliği açısından riskli bir durum. Ayrıca estetik açıdan da modern bir yapının altında pazaryeri görüntüsünü hoş bulmuyoruz" dedi. 



İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise Üçkuyular Pazaryeri'ne pazar günleri Üçkuyular ve Oyak Sitesi başta olmak üzere Hatay, Balçova, Mimkent, Esenyalı ve Karabağlar'dan yaklaşık 30 bin kişinin alışverişe gittiğini, çok sayıda esnafın ekmek yediğini vurgulayarak, "Pazarcı esnafını yerinden ederken ekmeğinden etmeyelim. Viyadüklerin altındaki ulaşım, servis, yaya akışı düzenlemelerini yapılmalı. AVM'lerin baskısı altındaki esnafı daha da sıkıntıya sokmayalım. En uygun yeri bulup vatandaşı da mağdur etmeden sorunu çözelim. Cumartesi günü bakanımızla görüşüp, yeri isteyeceğiz" dedi. (Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.