Dolar 32,2100
%0.02
Euro 35,0595
%0.15
Altın 2.526,600
%1.04
Bist-100 10.755,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Proje 'çılgın' trafik 'felç'

Proje 'çılgın' trafik 'felç'

​Büyük tartışmalara yol açan ve son olarak geçtiğimiz aylarda yeniden mahkemelik olan Konak Tünelleri projesi İzmirlileri bir kez daha çileden çıkarttı. Sabah mesai saatlerinin başlaması ile birlikte araçları ile Konak istikametine inen araç sürücüleri, kontrolsüz şekilde devam eden çalışmalar ve yol güzergahının gelişigüzel değiştirilmesi nedeniyle zor anlar yaşarken, yaşanan trafik sıkışıklığı ise vatandaşları isyan ettirdi.

  • Ege Postası
  • 07.11.2014 - 14:51
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SEVİSİ- İzmir’de trafiğin en yoğun olduğu noktalar arasında yer alan Konak kent merkezi sabah saatlerinde yaşanan trafik çilesiyle güne kötü başlangıç yaptı. Dün gece saatlerinde iş makineleri ile Konak Tünelleri çıkışında başlayan çalışmalar ve yolların trafiğe kapatılması sonrasında felç olan trafik, hem yayaları hem de sürücüleri zorda bıraktı.
 
 
TÜNEL ÇİLESİ KENT MERKEZİNE TAŞTI
Yeşildere-Konak arasında bağlantıyı sağlayacak Konak Tünelleri daha hizmete açılmadan İzmirliye eziyet oldu. Tünelin Konak çıkışında devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle güzergah üzerinde yer alan bazı bağlantı yollarının kapatılması ve kent merkezine inen istikametin demir levhalarla kısmen kapatılması İzmirlileri isyan ettirdi. Konak YKM önünden geçen ve Varyant’a çıkan yoların daraltılmasıyla başlayan sıkıntıya, iş makinelerinin yarattığı yoğunluk da eklenince mesai saatleri keşmekeşle başladı.
 


HEM YAYALAR, HEM DE SÜRÜCÜLER İSYANDA
Araçları ile işe giden İzmirliler kadar karşıdan karşıya geçen yayaları da zor durumda bırakan çalışmalar sonrasında yaşanan sıkışıklık yaklaşık 2 saat devam ederken, alana gelen trafik ekiplerinin çabası sonrasında yolda trafik akışı normale döndü. İzmirliye sabah işkencesi olan çalışmalar sırasında inşaatın yarattığı hava kirliliği ve toz bulutları da halkın tepkisini çekerken, çalışmaların özellikle mesai saatlerinin başlangıcında ve hafta içinde yapılması İzmirlilerin büyük tepkisini topladı.
 


YOLLAR LABİRENT OLDU
Diğer yandan, son bir ay içerisinde tünelin çıkış güzergahı üzerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen inşaat çalışmaları sebebiyle güzergahta sık sık değişiklik yapıldığı da öğrenilirken, vatandaşlar kontrolsüz şekilde devam ettiği gözlenen bu çalışmalar sebebiyle Konak’a giriş çıkışlarda yaşanan durumun her gün tekrar ettiğini dile getirdi ve “Bitsin artık bu tünel çilesi” dedi. Konak’a inen yollar adeta labirenti andırırken, iş makinelerinin tünel şantiyesine giriş çıkışları sırasında yolların kapatılması ve trafiğin durdurulması da sürücülerin tepkisini toplayan bir diğer gelişme oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.