Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
STK'lardan CHP'li Yıldız'a tepki: Özür dilesin yoksa...

STK'lardan CHP'li Yıldız'a tepki: Özür dilesin yoksa...

CHP Karabağlar'da il kongresine yönelik belediye meclis üyesi Servinaz Ömür ile kalabalık ömnünde tartışan ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız'a STK'lardan tepki yağdı. üm Engelliler Federasyonu (TEF) Genel Başkanı Ahmet Gültekin, “kendisinden özür bekliyoruz. Bu yanlışını düzeltmek zorunda. Özür dilemediği takdirde gerekirse ilçenin kapısında eylem yaparız” dedi.DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz da, uzun yıllardır sendika çatısı altında yöneticilik yapan ve emekliler için örnek faaliyetlerin altına imza atan CHP'li meclis üyesi Ömür'e sahip çıktı. STK'lardan CHP'li Yıldız'a tepki:

  • Ege Postası
  • 31.12.2015 - 11:05
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Kongresi sürecinde Alaattin Yüksel’e açık destek veren ve delege adına süreçte 'yetki' alan Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’a, kongre sonrası tepkiler gelmişti. 

"CHP KARABAĞLAR'DA MECLİS ÜYESİNE HAKARET İDDİASI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 
Meclis üyesi Servinaz Ömür belediyenin Uğur Mumcu Parkı'ndaki etkinliğinde Yıldız'In yanına gelerek, “İl kongresinde Karabağlar’ı iyi temsil edemedin. Oylarımızla kimin adına pazarlık yaptın. Bizim taleplerimiz yerine gelmedi. Karabağlar’ı nasıl temsil etmek bu…” diye serzenişte bulunmuş, Yıldız'In da “Terbiyesizlik yapma, şerefsizlik yapma” dediği öne sürülmüştü. Yıldız'In Ömür'e el kaldırdığı ancak araya partililerin girdiği öğrenilmişti.

Yıldız'ın meclis üyesi Ömür'e yönelik söz ve hareketlerine STK'lardan tepki geldi.

SAYGISIZLIK
Gelişmelere tepki gösteren Tüm Engelliler Federasyonu (TEF) Genel Başkanı Ahmet Gültekin, "Karabağlar'da Selvinaz arkadaşımıza yapılanlar ve kendisine karşı izlenen tutum kesinlikle yanlıştır. Engelliler ve sivil toplum örgütleri adına örnek çalışmalar yapan bir arkadaşımızdır. Kendisine yapılan hem haksızlıktır, hem de saygısızlıktır. Ve bu saygısızlık sivil toplum örgütlerine de yapılmıştır. Biz 14 dernek ve on binlerce üyemizle federasyon olarak sonuna kadar arkasındayız. Bir kere ilçe başkanının karşısındaki bayana yaptığı doğru değildir. CHP uygar ve çağdaş tavrı ile örnek olması gereken bir partidir. Her yerde kadına saygı diyen partiden bunu beklerdik. İlçe başkanının adının karıştığı bu olay CHP'ye yakışmadı. Biz kendisinden özür bekliyoruz. Bu yanlışını düzeltmek zorunda. Özür dilemediği takdirde gerekirse ilçenin kapısında eylem yaparız. Bu şikayetleri il başkanlığı ve CHP Genel Merkezi'ne taşıyacağız" dedi.

BİR TEPKİ DE EMEKLİLERDEN: VEFASIZLIK
Karabağlar ilçesinde yaşanan olayın ardından açıklama yapan DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz da, uzun yıllardır sendika çatısı altında yöneticilik yapan ve emekliler için örnek faaliyetlerin altına imza atan CHP'li meclis üyesi Ömür'e sahip çıktı. Şube Başkanı Yılmaz, "Selvinaz Ömür sendikamızda yıllarca şube sekreterliği yapmış, emeklilerimize, engellilerimize destek olmuş bir isim. Kendisine yapılan çirkin bir saldırıdır. Devamlı mücadelenin içinde olan, emekten yana olan bayan arkadaşımıza CHP'nin ilçe başkanı tarafından hakaret edilmesini doğru bulmuyorum ve bu olayı kınıyorum. Aralarında bir tartışma, anlaşmazlık olabilir. Ancak toplum içinde, üstelik de partililerin gözü önünde ilçe başkanının kendi partili meclis üyesine hakaret etmesi yanlıştır. Ali İhsan Yıldız her şeyden önce, biz emeklilerden, engellilerden özür dilemelidir. Selvinaz Hanım'dan özür dilemelidir. Bu sıkıntı bir an önce çözülmelidir. Özür dilemediği takdirde bu durum yargıya taşınacak. Konu savcılığa taşındığı takdirde bizler de örgüt olarak Selvinaz Ömür'ün arkasında olacağız. Söylenen bu ağır sözler CHP'nin sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile ilişkisine büyük zarar verecektir. Eğer ilçe başkanının bu tutumu devam ederse, yarın bizim de tavrımız farklı olacaktır. İlçe başkanının özür dileyeceğini düşünüyorum, umudum var. Ancak yaptığı yanlışta ısrar ederse konuyu partinin genel merkezine kadar taşıyacağız. İlçe Başkanı Yıldız'ın bu tavrını anlamak mümkün değil. Meclis üyesine hakarete varan bu davranışı anlamak mümkün değil. Sendikamızın üyeleri ilçe başkanlığı yarışında kendisine destek oldu. Yapılan her şeyden öte bir vefasızlıktır. Umarız hatasını görür ve bu yanlıştan bir an önce döner" sözleriyle Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız'a çağrıda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.