Dolar 32,2129
%-0.09
Euro 34,7538
%-0.13
Altın 2.452,820
%0.84
Bist-100 10.322,00
%0.52

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de disiplin bilmecesi

AK Parti'de disiplin bilmecesi

AK Parti İzmir’de 1 Aralık’ta il yönetimi tarafından tedbirli olarak disipline sevk edilen Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Hamza Yavuz’a yönelik disiplin bilmecesi yaşanıyor. Süreçte her iki isme de yapılan farklı uygulamalar ve herhangi bir karar çıkmaması kafa karıştırdı. AK Parti İzmir'de

  • Ege Postası
  • 30.12.2015 - 12:29
EGE POSTASI - AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu, 1 Aralık’taki toplantısında  Bornova Belediye Meclis Üyesi Hamza Yavuz ile Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz hakkında disiplin işlemi başlatmıştı. Uzun süre sosyal medyadan İl Başkanı Bülent Delican'ı ve ilçe başkanı Erol Körüklü'yü eleştiren Kavuz ve grup kararına uymayan Yavuz tedbirli olarak disipline sevk edilmişti.

Süreçte her iki isme de yapılan farklı uygulamalar ve herhangi bir karar çıkmaması kafa karıştırdı.

DOSYASI RAFA KALDIRILDI
Parti kulislerinde Kavuz’un dosyasının rafa kaldırıldığı iddia edildi. Kavuz’un il başkanlığına çağrıldığı ve yapılan görüşme sonrası dosyasının işleme konmayacağının bildirildiği öne sürüldü.

TEDBİRLİ TOPLANTIYA KATILDI
Bu iddiayı güçlendiren gelişmeler  ise 1 ay geçmesine rağmen Disiplin Kurulu’nun herhangi bir karar almaması, Kavuz’un herhangi bir savunma yapmaması ve  tedbirli olarak disipline sevk edilmesine rağmen Aralık ayında yapılan meclis toplantısı ve grup toplantısına katılması oldu.

Disiplin Kurulu’ndan edinilen bilgiye Kavuz’un dosyasında eksik olduğundan dosya geri gönderildi.

YAVUZ KATILAMADI
Yavuz ise 9 sayfalık savunmasını il başkanlığına sundu. Kavuz’un aksine Yavuz meclis toplantısına ve grup toplantısına katılamadı. Tedbirli olarak disipline sevk edildiği için meclis toplantısında AK Parti sıralarına alınmayan Yavuz'a toplantı öncesi atılan SMS'le de 'grup toplantısına girme' dendi. Üstelik tedbirli olarak disipline sevk edildiği Yavuz’a meclis toplantısının yapıldığı tarihten sonra tebliğ edildi.
 
Süreçte Kavuz'a yapılan ayrıcalık parti kulislerinde "Kavuz'a, daha önce il başkanı Delican ve ilçe başkanı Körüklü'ye yönelik iddialarının tutanaklardan çıkarılması için ayrıcalık yapılıyor" şeklinde yorumlandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.