Dolar 32,2143
%-0.09
Euro 34,7793
%-0.06
Altın 2.449,040
%0.68
Bist-100 10.331,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilçe kongresi yargıya taşındı

CHP İzmir'de ilçe kongresi yargıya taşındı

5 Aralık'ta yapılan CHP Kemalpaşa İlçe Kongresi yargıya taşındı. Kongrede mevcut başkan Ulviye Üreten’e kaybeden Ramazan Coşkun kongrede yaşanan bazı hususların tüzüğe ve siyasi partililer kanununa aykırı olduğunu iddiasıyla hem seçim kuruluna hem de il başkanlığına itirazda bulundu. Hem seçim kurulu hem de il başkanlığından itirazı reddedilen Coşkun, Kemalpaşa Sulh Hukuk Hakimliği'ne başvurdu. CHP İzmir'de o ilçede kaybeden isim pes etmiyor

  • Ege Postası
  • 30.12.2015 - 11:02
EGE POSTASI - CHP Kemalpaşa’da 5 Aralık’ta gerçekleşen ilçe kongresi yargıya  taşındı.  Kongrede mevcut ilçe başkanı Ulviye Üreten ile emekli astsubay Ramazan Coşkun yarışmış, seçimi 30 ay farkla Üreten’in listesi kazanmıştı.

COŞKUN İTİRAZ ETTİ
Coşkun, blok listeyle yapılan seçimde Üreten’in listesi ile kongrede yaşanan bazı hususların tüzüğe ve siyasi partililer kanununa aykırı olduğunu iddiasıyla  hem seçim kuruluna hem de il başkanlığına itirazda bulundu. Coşkun kendi listesinin kazanmış sayılmasını talep etti.

ÇOK SAYIDA GEREKÇE VAR
Coşkun itirazında, Üreten’in listesindeki yönetim kurulu asil üyelerinin, il kongre delegelerinin  soyadına göre alfabetik sıralama kuralına uyulmadığı, il kongre delegeleri ile yedek yönetim kurulu bölümünde cinsiyet ve gençlik kotasına uyulmadığı, divan tutanağının imzalanmadığı ve son iki olağan kongre (2012-2015) arası hesap incelemelerinin yapılmadığı, kongrede raporun okunmadığı ve bu dönemin ibra edilmediği gerekçelerini sıraladı.

REDDEDİLDİ
İl seçim kurulu itirazı reddederken, il başkanlığı da kongrenin hakim huzurunda yapılması nedeniyle “Yetkimiz dışındadır ” kararı aldı.

YARGIYA GİTTİ
Hem seçim kurulu hem de il başkanlığından gelen yanıtlar üzerine Coşkun, konuyu yargıya taşıdı ve Kemalpaşa Sulh Hukuk Hakimliği'ne başvurarak CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan davacı oldu. Coşkun, verdiği dava dilekçesinde kongrede siyasi partiler kanunu ve CHP tüzüğünün ihlal edildiğini öne sürdü. Coşkun mahkemeden kendi listesinin geçerli sayılması veya kongrenin iptalini istedi.

İL BAŞKANLIĞINA SORULDU
Mahkemede il başkanlığından konuyla ilgili bilgi talep etti. Mahkeme il başkanlığına gönderdiği yazıyla kongrede tüzüğe aykırılık olup olmadığını ve kongreyle ilgili yönetim kurulunun herhangi bir karar alıp almadığını sordu. İl başkanlığının da gerekli evrakları gönderdiği belirtildi.  

HUKUKİ HATALAR VAR
Ege Postası’na konuşan Coşkun, “ Kongrede ciddi yanlışlar yapıldı. Ben hem seçim kuruluna hem değil başkanlığına itirazda bulundum. O zaman Bedri Serter ve yönetimi vardı. Bana ‘yürüyen arabanın tekerine çomak sokuyorsun’ dediler. Seçim kurulu ise “partiyle hallet” yanıtı verirken, il başkanlığı da ‘yetkimiz değil’ dedi. Ben de yargıya gittim. Ortada ciddi bir durum var.Liste alfabetik değil. Kota da uygun değil. Bu konuda organlardan birinde yanlışlık yapılmışsa onun yerine diğeri geçer...Benim iddiama göre ilçe başkanı kalıyor. Yönetim iptal oluyor. Alfabetik sıra uygun çünkü benim listemde... İl delegeleri de benim listem olmalı…Bu durumda il kongresini etkileyecek bir durum. 2012-2015 yılları arası hesapla ilgili komisyon kurulmasını talep ettim. Kongrede 2014-2015 yılları arası sadece incelendi ve okunud. 3 yıllık dönemin ibra edilmesi mecburi yasaya göre...Hukuki hataların olduğu kongrenin iptali aslında daha doğru bir karar olur. Bu nedenle mahkemeye başvurdum. Mahkeme  yazı yazdı il başkanlığına...Gerekli belge ve bilgilerin mahkemeye bildirilmesini istedi.Konunun takipçisiyim” dedi.

İL KONGRESİNİ ETKİLER Mİ'
Mahkemenin kongreyi iptal etmesi halinde, il kongresine de kongrenin etki ettiğinden itiraz olması halinde il kongresinin de yargıya taşınabileceği ifade edildi.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.