Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet Partisi İzmir Teşkilatı bayramlaştı

Saadet Partisi İzmir Teşkilatı bayramlaştı

Saadet Partisi İzmir Teşkilatı, bayramın üçüncü günü il binasında düzenlediği programda partilileriyle bir araya gelerek bayramlaştı. İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, Arakan’da yaşananlarla ilgili İslam ülkelerinin uluslararası güç birliği oluşturmasının önemini ortaya koyduğunu söyledi. Hazırbulan, PKK ile mücadelede ise istihbarat konusunda stratejik ortaklıkların gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 03.09.2017 - 12:30

SP İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, partililerle bayramlaştı. Partinin İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen bayramlaşmada konuşan Hazırbulan, dini bayramların önemli olduğunu vurgulayarak, özellikle Kurban Bayramı’nda yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiğini belirtti. Çatışmanın, savaşın, katliamın, göçün, açlık ve sefaletin pençesinde olmanın Müslümanların kaderi haline geldiğini belirten Hazırbulan, “Daha birkaç gün önce Arakan’da ayyuka çıkan katliamlar, vahşet, işkence ve dayanılmaz acılar, yürek burkan kareler, 3 bin Müslümanın katledilmesi olayı var. İslam coğrafyasının özellikle bugün yaşadığı problemler, İslam ülkelerinin uluslararası alanda güçlü bir birlik oluşturmasının ne kadar büyük önem taşıdığını daha fazla ortaya koymaktadır. Milli Görüş, siyasi arenaya çıktığı günden beri bunun önemini anlatıp mücadele etmektedir" dedi.

"SOSYAL VE SİYASİ ZEMİN DEVLET ELİYLE TAMİR EDİLMELİ"

Bölücü terör örgütü PKK ile mücadelenin de önemine değinen Hazırbulan, “Ülkemizi sırtından hançerlemeye çalışanların kimler olduğunun üzerinde durulmalı. Bu tür saldırıların arkasında uluslararası istihbarat örgütlerinin rolü ortaya konmalıdır. Stratejik ortaklıklar yeniden ele alınmalıdır. Aynı medeniyetin insanları olarak, bin senedir kardeş olarak yaşayan Türkler ve Kürtlerin en büyük ve en önemli ortak paydası İslam kardeşliğidir. Bu nedenle çare İslam kardeşliğindedir. Sosyal ve siyasi zemin devlet eliyle tamir edilmelidir. Bu nedenlerle biz Saadet Partisi olarak Güneydoğu’ya yönelik ekonomik telafi programları ve sosyal telafi programları uygulanmasını, göçün geri döndürülmesini, milletimizin ortak çimentosu olan değerlerimize, inançlarımıza ve dinimize yeniden sahip çıkıp sarılmayı çözüm önerileri olarak sunuyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.