Dolar 32,2002
%-0.01
Euro 35,0137
%0.02
Altın 2.518,200
%0.7
Bist-100 10.708,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahil Güvenlik mültecilere set çekti

Sahil Güvenlik mültecilere set çekti

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki 'göçmen' anlaşmasının onaylanmasının ardından İzmir'in Dikili İlçesi'nde yasadışı geçişlerin önlenmesi adına denetimler arttırıldı. Bugün yapılan denetimlerde yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 320 göçmen yakalanırken, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem ve Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmaz Arslan Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu. Sahil Güvenlik mültecilere set çekti

  • Ege Postası
  • 20.03.2016 - 10:53
Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki 'göçmen' anlaşmasının onaylanmasının ardından yasadışı geçişlerin yoğun olduğu Dikili'de, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem ve Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmaz Arslan incelemelerde bulundu. Yaklaşık 1,5 saat sürerken, inceleme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Öte yandan Dikili Sahil Güvenlik ekiplerince sabah saatlerinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 70 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler Dikili Spor Salonu'nun dolu olması nedeniyle Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda bekletildiği öğrenildi. Göçmenler arasında Afganistan'da gazeteci olan Salim Menzai'nin 2 yaşındaki oğlunun rahatsızlanması üzerine Dikili Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındığı belirtildi. Bu arada TCSG DOST 701 Sahil Güvenlik Gemisi'nin ise yasa dışı yollarla geçiş sağlamaya çalışan başta Suriye, Afganistan, Irak olmak üzere çeşitli uyruklardaki ve 250 kişi olduğu bildirilen göçmeni yakaladığı ifade edildi. 

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, jandarmanın düzenlediği operasyonda Suriye ve Afganistan uyruklu 190 mülteci, kaçış hazırlığındayken yakalandı. Mültecilere ait 4 lastik bota da el konuldu.

Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün de 04.00 ile 09.00 saatleri arasında, mültecilere yönelik olarak, Bademli Mevkisi'nde sahilde operasyon düzenledi. Operasyonda Suriye ve Afganistan uyruklu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 190 mülteci, denize açılmak üzereyken yakalandı. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları öğrenilen mültecilerin, sişirip, denize indirmeye hazırlandıkları dört lastik bota da el konuldu. Yakalanan mülteciler, belediye ekipleri tarafından temizlenen Semih Tınay Anadolu Lisesi Spor Salonu'na götürülüp, insani yardım yapıldı. Böylece Dikili ve ve Çeşme'de 611 kaçak yakalanmış oldu. 


Dikili'de iki gün önce yapılan operasyonlarda yakalanan 1734 mültecinin uyruklarının belirlenmesine ilişkin çalışmalar devam ederken, buradaki göçmenlerin kapıları tekmeleyerek ve camları kırarak tepki gösterdikleri öğrenildi. Yaşanan gerginlik nedeniyle salon civarında güvenlik önlemleri alındı.


GECEYİ GEMİDE GEÇİRDİLER Öte yandan operasyonda yakalanan Suriye, Afganistan ve Irak uyruklu kaçaklar, karada konulacak uygun yer olmadığı için gece gemide bekletildi. Mülteciler, bu sabah Dikili Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi. 

Burada kalmak istemeyen mülteciler, sahil güvenliğin kapısı ve tel örgülerini zorlayarak dışarı çıkmaya çalışınca, askerler zor anlar yaşadı. Serbest bırakılmak için slogan atan mültecileri sakinleştirmekte güçlük çekilince, polisten takviye istendi. Bu sırada yaşları 7 ile 9 arasındaki 3 kız dört çocuk ağlayarak, demir parmaklıkların üzerinden atlayarak dışarı çıkmak istedi. Ancak, polis çocuklara engel oldu. Daha sonra güçlükle sakinleştirilen mülteciler, Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bahçesine nakledilip, insani yardım yapıldı.



ÇEŞME'DE DENİZE AÇILAN 101 SIĞINMACI YAKALANDI
İzmir'in Çeşme ilçesinde de yasa dışı yollarla Yunan adalarına gitmek isteyen 101 sığınmacı yakalandı. Sığınmacıların Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçme çabaları sürerken, Sahil Güvenlik ekipleri de aldıkları etkin önlemlerle sığınmacılara göz açtırmıyor. Sabaha karşı, Çeşme sahillerinden 2 şişme botla denize açılan 101 sığınmacı, devriye görevini sürdüren sahil güvenlik ekiplerince kısa sürede yakalandı.

Sahil Güvenlik botuna alınan sığınmacılar, Çeşme Emniyet Müdürlüğü yanındaki iskeleye getirildi. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da olduğu sığınmacıların, işlemleri tamamlanıncaya kadar oturabilmeleri için iskele üzerine banklar taşındı. Çeşme iskelesinde tuvalet olmaması nedeniyle yaşanan sıkıntının giderilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gönderilen 4 adet mobil tuvalet de iskele üzerine yerleştirildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, sığınmacıların arasında bulunan çocuk, kadın ve yaşlılara üşümemesi için battaniye dağıttı. Sığınmacıların su ve yiyecek ihtiyaçları da sahil güvenlik ekiplerince karşılandı.
Sığınmacılar, yapılan işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.