Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar'a jeotermal dopingi

Seferihisar'a jeotermal dopingi

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Seferihisar'da muhtarlarla buluştu. Doğanbey, Mersinalanı, Bengiler, Payamlı, Atatürk ve Kavakdere muhtarlarıyla bir araya gelen Kaya, hükümet tarafından jeotermal kaynak kullanımı için ilçede yapılan çalışmaları anlattı. AK Parti Milletvekili Kaya'dan

  • Ege Postası
  • 21.12.2016 - 12:54

Kaya, Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi dahilinde, jeotermal su ana dağıtım projesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği ve Seferihisar Belediyesi tarafından koordineli olarak yürütüldüğünün bilgisini verdi. Bu amaçla kullanılmak üzere 2016 yılı bütçesinden 2 milyon lira destek sağlandığını hatırlatan Kaya, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Seferihisar Belediyesi'ne jeotermal için 2 milyon lira destek sağlandı. Ödenek kapsamında öncelikle jeotermal su ana dağıtım projesi hazırlandı. Projenin birinci etabına ilişkin çalışmalara da arazide başlandı. Seferihisar'a jeotermal kaynakların etkin ve verimli kullanımı için her türlü desteği vereceğiz" dedi. 

Seferihisar'da elektrik üretimine olanak kılan sıcaklıkta jeotermal kaynak potansiyelinin de mevcut olduğunu hatırlatan Kaya, jeotermal elektrik üretimine dikkat çekti. Jeotermal kaynaklarla sahadan elektrik üretilmesinin, yakın çevredeki tesislere termal su sağlanmasının, sera ısıtmasının ve konut ısıtmasının gerçekleştirilebileceğini ifade eden Kaya, projeyle birlikte Seferihisar'ın turizm potansiyelinin de artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Termal Turizm Ana Planı çerçevesinde, Türkiye'nin 2023 yılına kadar termal yatak kapasitesini artırarak dünyanın en önemli sağlık ve termal destinasyonu olmasının hedeflendiğini hatırlatan Kaya, "Türkiye, yüksek mineralizasyon içeriği sayesinde etkin tedavi edici özelliklere sahip termal su potansiyelinin, zengin kültürel, doğal değerleri ve iklimsel özellikleri ile birleşmesi sonucunda benzersiz bir sağlık turizmi ortamı sunmaktadır. Deniz kıyısında bulunan termal kaynaklar ise turizm çeşitliliği açısından önemli avantajlar sağlamaktadır. Bu anlamda Seferihisar'daki termal kaynaklar termal turizm için oldukça değerlidir. Seferihisar'ın termal turizm merkezi olması demek, 12 ay turizm yapma imkanı demektir. Tesislerde maksimum doluluk oranı, yüksek istihdam ve ilçe ekonomisine ciddi katkı demektir. Hükümetimiz bu konuya büyük önem veriyor. Desteğimizi de artırarak sürdüreceğiz. Seferihisar Belediyesi'nden gelecek yardım ve destek taleplerine kesinlikle kayıtsız kalmayacağımızı da ifade ediyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.