Dolar 32,2724
%-0.64
Euro 34,6506
%-0.45
Altın 2.413,560
%-0.38
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Söke Belediyesi'nden Bergama'ya UNESCO ziyareti

Söke Belediyesi'nden Bergama'ya UNESCO ziyareti

Söke Belediyesi heyeti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi başaran İzmir'in Bergama İlçesi'ne teknik gezi düzenledi. 

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 12:29

CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, belediye meclis üyeleri ve Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay ile birlikte Bergama Bediyesi'nin konuğu oldu. CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve ekibin yakından ilgilendiği Söke Belediyesi heyeti, tarihi yerler, kültürel alanlar ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmek adına yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Bergama'nın 2010 yılında başlattığı çalışmalar sonucunda 2011 yılında geçici listeye alınıp 3 yıl gibi kısa bir sürede UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesine girmeyi başardığını hatırlatan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, "Söke olarak başta Priene Antik Kenti olmak üzere tarihi ve doğal mirasın korunmasına ve geleceğe aktarılması için benzer adımları atmak istiyoruz. Bu nedenle başlatılacak çalışmalara en güzel örneklerden biri olan Bergama ziyaret edilerek, fikir alışverişinde bulunuldu. Gezinin faydalı bir gezi olduğuna inanıyorum. İlgilerinden dolayı başta Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç olmak üzere ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.