Dolar 32,2746
%-0.19
Euro 34,7894
%-0.06
Altın 2.405,390
%0.5
Bist-100 10.308,00
%0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TSK: Cizre ve Silopi'de 4 günde 75 PKK'lı öldürüldü

TSK: Cizre ve Silopi'de 4 günde 75 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı Cizre ve Silopi'de dört gündür süren operasyonlarda 75 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. İki ilçede de gece boyunca çatışmalar devam ederken, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da Şırnak'a gitti.

  • Ege Postası
  • 19.12.2015 - 15:06
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokaklara kurulan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması 14 Aralık günü saat 23.00'den itibaren konulan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Isparta, Bolu, Sivas'taki komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlarda tanklar, zırhlı kepçeler ve zırhlı araçlarla birlikte, patlayıcı tuzakla barikatları vuruyor. Güvenlik güçleri özellikle Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde operasyonlarını yoğunlaştırıyor. İki ilçede de gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Dördüncü günün bilançosu ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanlığı dört gündür süren operasyonlarda 75 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. 

Cizre'de gece özellikle Cudi ve Yafes mahallesinde şiddetli patlama ve silah sesleri yükseldi. Bu mahallelerdeki çatışmalar gece boyunca sürdü. Bugün de tanklar Cudi Mahallesi'nde barikatları top atışlarıyla vurmaya devam etti. Nur Mahallesi'nde ise askerler Botaş Caddesi'ne kadar olan barikatları yıkarken, zırhlı kepçeler de cadde ve sokak üzerindeki yıkıntıları kaldırıyor.

BİR ASKER ŞEHİT OLDU, ÜÇ SİVİL HAYATINI KAYBETTİ 
Cizre'de bugüne kadar yaşanan çatışmalarda uzman çavuş Serkan Has, şehit olurken, 30 yaşındaki Hediye Şen, 25 yaşındaki Doğan Aslan ile dün gece 15 yaşındaki İbrahim Akhan, kurşunların isabet etmesiyle hayatlarını kaybetti.

SİLOPİ'DE OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi ilçesinde ise gece sakin geçti. Güvenlik güçleri sabah saatlerinden itibaren operasyonlarını Başak, Barbaros, Cudi ve Nuh mahallesinde sürdürdü. Mahallelerden zaman zaman patlama ve silah sesleri yükseldi.

75 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ 
Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de devam eden operasyonda 14'ü dün olmak üzere 4 günde toplam 69 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada Silopi'de ise 6 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi. Aramalarda PKK'ya yardım ve yataklık etmek suçundan, biri Suriye uyruklu 2 kişinin de gözaltına alındığı iade edildi. Aramalarda ise 4 pompalı tüfek, 2 av tüfeği ile 20 adet fişeği, 2 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi.

SUR'DA 1 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ 
Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır'ın  Sur ilçesinde devam eden operasyonda ise dün 1 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI ŞIRNAK'TA
Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, PKK'ya yönelik operasyonların yapıldığı Şırnak'a gitti. Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile helikopterle 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına gitti.
 


Akar ve beraberindekileri Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve diğer yetkililer karşıladı.Komuta kademesi, Şırnak'taki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has için tümende düzenlenen törene katıldıktan sonra karargaha geçti.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlara ilişkin brifing aldı.

Brifingin ardından tümen komutanlığından ayrılan Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, birliklerde denetlemelerde bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.