Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cizre ve Silopi'de operasyonlar sürüyor: Sabaha kadar çatışma

Cizre ve Silopi'de operasyonlar sürüyor: Sabaha kadar çatışma

Cizre ve Silopi'de komando timlerinin tankların desteğiyle dün başlattığı operasyonlar gece boyunca sürdü. Her iki ilçeden sabaha kadar patlama ve silah sesleri duyulurken, TSK'dan yapılan açıklamada "İki asker yaralandı, 25 terörist öldürüldü" denildi. Öte yandan Sur'daki çatışma sesleri kentin bir çok noktasından duyulurken, çatışmalarda 2 polis yaralandı.

  • Ege Postası
  • 17.12.2015 - 14:07
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde dün Jandarma Komandoların desteği ve tanklar eşliğinde başlatılan operasyonlar devam ederken, her iki ilçedeki çatışmalar gece boyunca devam etti. Patlama ve silah seslerinin sabaha dek susmadığı ilçelerde vatandaşlar ise operasyonu ve sokağa çıkma yasağını ses çıkarma eylemi yaparak protesto etti.
Genelkurmay'dan operasyonlarla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Cizre’de devam eden operasyonda 6 asker yaralandı, 24 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Silopi’de devam eden operasyonda 2 asker yaralandı, 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

DÖRT ÇOCUK ANNESİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Elektriklerin dün geceden beri kesik olduğu ve bazı telefon şebekelerinin çalışmadığı Cizre'de, çatışmalar Cudi, Yafes, Nur ve Sur mahallelerinde yoğunlaştı.
Güvenlik güçlerinin çatışmalar sırasında gece karanlığını aydınlatmak için zaman zaman aydınlatma fişekleri attığı görülürken, Cizre’de dün gece yaşanan çatışmalarda, 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Hediye Şen de yaşamını yitirdi. Cizre'de operasyonların sürdüğü bölgede HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da bulunuyor.
İlçede dün çevre yolu üzerinden tankların eşliğinde Cudi Mahallesi’ne giren Jandarma Komandolarının zaman zaman mahallede barikat kuran PKK'lılar ile çatıştıkları belirtildi. Askerlerin girdiği ve kontrol altına aldıkları sokaklarda evlere girerek arama yaptıkları belirtiliyor.

SİLOPİ’DE ASKER EVLERİ ARIYOR
Silopi ilçesinde de çatışmalar gece boyunca devam ederken, çatışmaların yoğunluklu olarak Başak ve Yenişehir mahallelerinde yaşandığı belirtildi. Silopi'deki operasyona, Cizre'de olduğu gibi Jandarma Komandolarının tank ve zırhlı araçlar eşliğinde katıldığı görülürken, ilçede zaman zaman silah ve bomba seslerinin yankılandığı duyuldu. Yenişehir Mahallesi’nde askerlerin girdiği birçok sokakta evlerin arandığı belirtildi.

İKİ VEKİL EVDEN ÇIKAMADI
Aramalar sırasında gözaltına alınan olup olmadığı hakkında bilgi alınamazken, Silopi'de bulunan HDP'li milletvekilleri Ferhat Encü ve Aycan İrmez'in de bulundukları evlerden dışarı çıkamadıkları öğrenildi.
Silopi'de yaşanan çatışmalar sırasında, Başak Mahallesi’nde oturan 70 yaşındaki Hüseyin Güzel'in kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği öğrenildi. Silopi'nin Nuh Mahallesi’nde de zaman zaman bomba ve silah seslerinin geldiği görüldü. Sabah saatlerinde kadar süren çatışmalarda patlama ve silah sesleri saat 07.00'den itibaren azaldığı öğrenildi.

ŞIRNAK VE İLÇELERİNDE KEPENKLER KAPALI
Bu arada Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto için, Şırnak merkez ile Beytüşşebap ve İdil ilçelerinde eczane ve fırınlar dışında esnaf kepenkleri açmadı. Şehir içi ulaşımı sağlayan belediye otobüsleri ile minibüslerin büyük bölümü de sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Şırnak, İdil ve Beytüşşebap ilçelerinde ilk, orta ve lise öğrencilerinin yanı sıra Şırnak Üniversitesi öğrencileri de derslere girmeyerek okulları boykot etti.

VALİLİK: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR
Şırnak Valiliği'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz Cizre ve Silopi ilçelerinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden roket, patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına ve bölücü terör örgüt mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir."


Diyarbakır Sur'daki çatışmalarda 2 polis yaralandı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar bugün de sürdü. Sur'daki çatışma sesleri kentin bir çok noktasından duyulurken, çatışmalarda 2 polis yaralandı. 

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık cuma günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Yasağın uygulandığı 6 mahalle ve 1 caddede, PKK'ya yönelik operasyon sürerken yasağın 15'nci gününde de çatışmalar devam etti. İlçede Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı özel kuvvetler askeri araçlarla, polis ve  jandarma özel harekat timleriyle birlikte ortak operasyonu sürdürüyor. Şiddetli çatışmanın sesleri kentin birçok noktasından duyuluyor. Dün gece ve bu sabah çıkan çatışmalarda 2 özel harekat polisi yaralandı. Yaralı polisler Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, çatışmaların devam ettiği ifade edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.