Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkent Üniversitesi'nin Araştırma Merkezi için flaş karar

Başkent Üniversitesi'nin Araştırma Merkezi için flaş karar

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki, Başkent Üniversitesi'ne bağlı İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, hasta kabulünün sonlandırılmasına yönelik İl Sağlık Müdürlüğü kararının yürütmesi, mahkeme kararıyla durduruldu. Merkezde ve bağlı birimlerde sağlık hizmeti verilmeye devam edileceği açıklandı. Başkent Üniversitesi'nin Araştırma Merkezi için flaş karar

  • Ege Postası
  • 16.12.2015 - 19:44
İZMİR - İzmir'de 11 Aralık Cuma günü saat 15.30 itibari ile, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) 4 Kasım 2015 tarihli, semt poliklinikleri ile ilgili kararlarına dayanılarak, İzmir Valiliği oluru ile İl Sağlık Müdürlüğü birimleri tarafından Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ve bağlı birimlerde hasta kabul faaliyeti durduruldu. Merkezin yetkilileri, kamuda istikrar ve hizmetin sürekliliği ilkesiyle bağdaşmadığı belirttikleri bu işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle mahkemeye başvurdu. İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi bugün verdiği kararla idari işlemin yürütülmesi durdurdu. 

HİZMETE DEVAM 

Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden bu karar sonrası yapılan yazılı açıklamada, "İdare mahkemesinin bu kararı uyarınca hizmet vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu süreçte kurumumuza moral destek veren herkese teşekkürü borç biliriz" denildi. İzmir'de, Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bağlı olarak ayrıca Mavişehir'deki binada poliklinik, Çiğli'de ise hem poliklinik hem de hemodiyaliz hizmeti veriliyor.

ŞİFA ÜNİVERSİTESİ DE MAHKEMEYE BAŞVURDU

İzmir'deki Şifa Üniversitesi de bağlı 9 tıp merkezinin aynı gerekçeyle kapatılması üzerine, kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için idari yargıya başvurdu. Ancak bununla ilgili davanın henüz görülmediği belirtildi.

İzmir'de geçen cuma günü, YÖK'ün, tıp fakültelerine bağlı semt polikliniklerinin eğitime yönelik olmaması nedeniyle kapatılması kararından sonra, Şifa Üniversitesi'nin 9 tıp merkezine, Başkent Üniversitesi'nin de İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne ve bağlı birimlerine İl Sağlık Müdürlüğü'nün kapatma kararı tebliğ edilmişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.