Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜGVA'dan Atatürk Lisesi açıklaması

TÜGVA'dan Atatürk Lisesi açıklaması

Atatürk Lisesi'nin TÜGVA'ya (Türkiye Gençlik Vakfı) tahsisiyle ilgili tartışmalar ve tepkiler sürerken, vakfın İzmir şubesinden açıklama geldi. TÜGVA İzmir Temsilcisi Yasin Keskin, okulun tahsis edilmediğini, sadece konferans salonunu seminer için düzenlediklerini söyledi. TÜGVA'dan Atatürk Lisesi açıklaması

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 12:55

YAĞMUR UYGUR/ EGE POSTASI - Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nin okulda verilen yaz kursunu protesto etmesinin ardından, TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) İzmir İl Temsilcisi Yasin Keskin, eğitimlerinin içeriğini bilinmeden protesto edilmesine tepki gösterdi. Keskin, "Okul bize tahsis edilmedi. Eğitim içeriklerinde Atatürk ilke ve inkılâplarına ters düşecek bir müfredat yok. Yanlış bilgi verenleri dava edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan Medeniyetler Protokolü neticesinde İzmir Atatürk Lisesi Konferans salonunu 40 gün boyunca seminer düzenlemek için kullandıklarını söyleyen TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Yasin Keskin “Eğitim içeriklerimiz zaten mevcut. Bize de sorabilirlerdi. Sosyal etkinlikler ve ücretsiz seminerler düzenledik. İçeriklerinde de Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı herhangi bir müfredat uygulamadık” dedi.

“İLKE VE İNKILPLARA BAĞLIYIZ”

İş yaşamıyla ilgili bilgilendirici konferanslar düzenlediklerini dile getiren Keskin “Bize devredildiğine dair yalan yanlış ithamlarda bulunuyorlar. Biz orayı devralmadık sadece 40 günlük bir yaz okulu şeklinde eğitim verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında yapıldı. İçeriğinde Atatürk karşıtı, laiklik karşıtı bir eylem yok okulun içinde. Böyle iddia edenler varsa da biz bunlardan şikayetçiyiz. Bizim vakfımız Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bir vakıftır. Kesinlikle böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“BİZ AYIRMADIK”

Bahsedildiği gibi kız ve erkek öğrencilerin ayrılmadığını da söyleyen Keskin kız ver erkek öğrencilerin spor etkinliklerinde kendi aralarında etkinlikler düzenlediklerini fotoğraflarında o etkinliklerde çekildiğini söyledi.  Etkinlik içeriklerinin öğrencilerden gelen taleplere göre şekillendiğini söyleyen  Keskin, “Spor etkinlikleri, ücretsiz derslerimiz var öğrenciler neyi talep ediyorsa biz onlara ders veriyoruz. Aynı şekilde karşı tarafa da diyoruz. Onlar da yapsınlar biz de destekleyelim” ifadelerini kullandı.

“DEVİR SÖZ KONUSU DEĞİL”

Protokolün 11 Eylül’e kadar sürdüğünü ve okulun kesinlikle Bilal Erdoğan’a devredilmediğini aktaran Keskin, “11 Eylüle kadar protokolümüz var. Böyle saçma sapan devredildi denilmesi algı operasyonudur. Bu algıyla farklı şeyler amaçlıyorlar bence. Bizler etkinliklerimize devam edeceğiz. Konu kamuoyuna yansıtıldığı gibi değil. Zaten haftada bir kez seminer veriyoruz. Kariyer günleri düzenliyoruz. Milli Eğitim Müdürü’de katıldı. Doktorlardan gelenler var. Çeşitli meslek gruplarından kariyer günleri yapıyoruz. Orada kesinlikle bahsettikleri laiklik ve Atatürk karşıtı bir uygulama yapıldığı iddiaları doğru değil. Bu konuda suç duyurusunda bulunacağız. Bu ağır ithamla vakfımızı suçlayamazlar. İçerik bilmeden yapılan açıklama doğru değil bizi muhatap alıp içeriği öğrenebilirlerdi. Bize sormalılardı. Orada 120 öğrenci ders aldı. Başlarına bu algı operasyonu yüzünden herhangi bir şey gelirse sorumluluk onlarındır” açıklamasında bulundu.

Atatürk Lisesi Mezunlarından TÜGVA'ya tepki

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.