Dolar 32,3248
%-0.11
Euro 34,7466
%-0.13
Altın 2.392,270
%-0.19
Bist-100 10.247,00
%0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi davanın sanıkları arasındaydı AK Partili Haspolat'tan flaş açıklama

Tarihi davanın sanıkları arasındaydı AK Partili Haspolat'tan flaş açıklama

Tarihi Büyükşehir Davası’nda çıkan beraat kararının ardından AK Parti’li Meclis Üyesi Çağlar Haspolat’tan flaş bir açıklama geldi. Davadaki 129 sanık arasında yer alan Büyükşehir Meclis Üyesi Haspolat, sürecin kumpas olduğunu belirterek FETÖ’yü işaret etti. Tarihi davanın sanıkları arasındaydı

  • Ege Postası
  • 01.03.2017 - 12:33

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri sıfatıyla ve 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı, 129 sanıklı tarihi dava önceki gün sona erdi.

İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 29’uncu duruşmasında 5 yıllık yargı sürecine nokta koyan beraat kararının ardından sanıklar arasında yer alan siyasetçiler, belediye bürokratları, organizatörler, sendikacılar ve şirket yöneticilerine tazminat yolu açılırken, açıklamalar da peşi sıra geldi.

AK PARTİLİ HASPOLAT’I DA SANIK YAPTILAR

Davanın sanıkları arasında yer alan Bayraklı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi AK Parti’li Çağlar Haspolat sürece dair flaş açıklamalarda bulundu. 2011 yılındaki operasyonlar ile start alan sürecin mağdurlarından olduğunun altını çizen ve 5 yıldır haksız yere yargılandığını belirten AK Parti’li Haspolat, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu bir ihaleye katılmak üzere teklif dosyası almıştım. Ancak iş bitirme belgelerim yani deneyim ve ekipmanım yeterli olmadığı için teklif veremedim. Sonra “Neden dosya aldın, neden ihaleye katılmadın'” denilerek ihaleye fesat karıştırması suçlamasıyla yargılanmaya başladım. Katılmadığım ihalede, olmayan bir sebepten ötürü ben de sanıktım” diyerek yaşadıklarını tarif etti.

“KUMPASIN İZMİR AYAĞI BU DAVAYDI”

Davada organizatör olarak yargılanan ve beraat eden Haspolat, yargı ve emniyete sızan paralel yapının 129 sanıkla birlikte tüm İzmir’i mağdur ettiğine de değinerek, “Aslında konuşmaya gerek yok. Çünkü söyleyecek bir şey yok. Bugün gelinen noktada her şey zaten ortada. O zamanların paralel yapısı, bugünün FETÖ’sü… Davadaki savunmamda da bu ifadelerim vardı. Geçmişte çok bağırdık, çağırdık. Biz o zamanlar bunları söylerken, herkes bize gülüyordu ama bu dava paralel yapının işiydi, bir kumpastı. Bugün gördüğümüz kumpasın ilk provası, İzmir ayağı Büyükşehir Davası idi. Tüm herkese geçmiş olsun diyorum, çok şükür bu süreci de atlattık” dedi.

SANIKLAR BERAAT ETTİ, YARGILAYANLAR FETÖ’DEN HAPİSTE

Aralarında çıkar amaçlı suç örgütü kurma, görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve irtikap, imar kirliliğine yol açma, çete gibi 24 ayrı suçlamanın yer aldığı davada beraat kararı çıkarken, yeni bir yargı sürecinin de önü açıldı. Hatırlanacağı üzere, savunma makamı geçtiğimiz yıl, yargıdaki FETÖ oluşumu ve paralel örgütlenmenin mağduru oldukları ve sahte delillerle yargılandıkları, kumpasla karşı karşıya kaldıkları gibi gerekçelerle HSYK'ya başvuru yaprak görevli yargı personeli hakkında şikayette bulunmuştu. Tarihi dava sona ererken, sürecin başından bu yana görev yapan hakim, savcı ve polislerin büyük bölümü FETÖ soruşturmasından açığa alınmış ya da tutuklanmıştı. HSYK'nın başvuru ile ilgili incelemeleri devam ederken, savunmanın talepleri kabul gördüğü takdirde soruşturma izni verilecek ve bu sefer davayı başlatan adli personel dava kapsamında yargılanacak. Öte yandan, mahkemenin verdiği beraat sonucunda; tüm sanıklara tazminat yolu açılmış ve yargı sürecinde görev alan söz konusu adli personel ile kolluk kuvvetlerinin tamamı hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da karar verilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.