Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tente krizinde esnaftan flaş talep

Tente krizinde esnaftan flaş talep

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kordon esnafı arasında krize yol açan tente çıkmazında geri sayım devam ederken, işletme sahiplerinden flaş bir talep geldi. Değişen yönetmelikten haberi olmadığını belirten esnaf belediyeden ek süre istediklerini açıkladı. Tente krizinde yeni gelişme

  • Ege Postası
  • 02.02.2017 - 12:07

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Şubat'a kadar ek süre verdiği Kordonlu işletmeciler, ek süre talebinde bulundu. 53 ayrı işyerinin mağduriyetini gündeme taşıyan krizde Kordon Yönetmeliği'ne aykırı olduğu gerekçesiyle sökülmesi gündeme gelen tenteler ve dış eklentiler için 50-100 bin lira arasında ek külfete gireceklerini söyleyen işyeri sahipleri, Büyükşehir Belediyesi'nin tek taraflı aldığı karar nedeniyle zor durumda kaldıklarını dile getirdi.

Kordon'a 'tente' uyarısı

ESNAFLA BELEDİYE YİNE KARŞI KARŞIYA GELDİ

Geçtiğimiz yıl değişen Kordon Yönetmeliği ile birlikte rahat nefes alan Kordon esnafı gelen son değişiklikle birlikte yeniden darbe yedi. Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı meclis kararıyla yönetmelikte standart değişikliğine gitmesi işletmecileri zorda bıraktı. Standartlara aykırı dış tentelerin değişimi için 6 Şubat'a kadar süre tanıyan Büyükşehir Belediyesi, yükümlülüklerini yerine getiremeyen 53 işletmeye yasal işlem yaparak tenteleri sökecek. Kapıya dayanan yeni krizle birlikte soruna çare arayan esnaf, belediyenin zorunlu kıldığı statik raporlar ve tente değişimi için ortalama 50-100 bin lira arasında para harcamak zorunda kalacak. Yaşananlara tepki gösteren Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, süreçle ilgili kendilerine bilgi verilmemesine tepki göstererek, "Hangi akla hizmet böyle bir karar alınd? Burada suçlu esnaf değil, mağdur ediliyoruz" dedi ve Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.  

DERNEKTEN KRİZLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede esnafın büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığını aktaran ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne seslenen Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "Önceki yıl belediye ile birlikte oturduk ve örnek bir işbirliğinin altına imza atarak uzlaşmayla yeni bir yönetmelik hazırladık. Biz işyerleri olarak buna uyduk ve yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Onca masraf edip tentelere bir standart getirmek amacıyla gereken değişikliği yapmaya başladık. Ancak Büyükşehir Belediyesi daha sonradan bir meclis kararı alıp yönetmeliği güncellemiş. Bize gelip soran olmadı, hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Şimdi standartlar değişti diyerek gidip meslek odasından statik rapor alın diyorlar. İstedikleri bu rapor ve tente değişimi için esnafımızın yaklaşık 50-100 bin lira arasında bir para harcaması gerekiyor. Evet, biz de eski naylon tenteye karşıyız, kaldırılmasından yanayız, bunun için ortaklaşa bir karar aldık. Ancak şimdi onu da değiştirdiler. Üstelik bize haber verip fikrimizi soran olmadı. Hangi akla hizmet böyle bir karar aldıla? Şimdi kalkıp evrak eksik diyorlar. Oysa biz mutabık kalınan ilk yönetmeliğe göre gerekenleri yaptık" dedi.

EK SÜRE İSTEDİLER

Dernek Başkanı Şanlı kurumlar arasında koordinasyon eksikliğinin esnafı olumsuz etkilediğine vurgu yaparak, sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi'nden ek süre talebinde bulunduklarını da söyledi ve "Esnaf işlemlerini halletmek için önce Konak Belediyesi'ne sonra da Büyükşehir Belediyesi'ne gidiyor. Kurumların birbirinden haberi yok. Bir taraf evraklar tamam derken, sonra diğer belediyede sürprizle karşılaşıyoruz. Ortada bir koordinasyon eksikliği var. Bir işin iki sahibi olur m? Biz Büyükşehir Belediyesi'nin iyi niyetine inanıyoruz. Burada yaşanan kriz Etüt ve Projeler Dairesi'nin kimseye danışmadan aldığı tek taraflı karardan kaynaklanıyor. Zabıta konuya iyi niyetle yaklaşıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yine Sayın Genel Sekreter Buğra Gökçe'ye de şikayetlerimizi ilettiğimizde çözüm için uğraştı. Bunu oturup konuşarak, karşılıklı iyi niyet çerçevesinde aşacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin esnafın yanında olduğuna inanıyoruz. Kendilerin ek süre talep ettik. Çözüm konusunda Kordon esnafına yardımcı olacaklarını düşünüyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.