Dolar 32,5350
%0.48
Euro 34,7587
%0.5
Altın 2.400,750
%0.86
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toprak'a 3'ncü nişan

Toprak'a 3'ncü nişan

Fransa'nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, 1998 yılında Fransa Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Chevalier de l'Ordre National du Mérite' nişanı, 2006 yılında Fransa Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından 'Üstün Hizmet' madalyasına layık görülmesinin ardından bu kez de 'Chevalier dans l'Ordre National de la Légion d'Honneur' nişanı ile taltif edildi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2017 - 11:14

İzmir Konsolosluğu'nda gerçekleşen törende Toprak'a layık görülen nişan, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries tarafından yakasına takıldı. Törende konuşan Büyükelçi, Fransa Cumhuriyeti'nin Napoleon Bonaparte tarafından ihdas edilen ve nişanların en eski ve itibarlısı olan Légion d'Honneur nişanıyla taltif ederek, liyakatlarına minnettarlığını ifade etmek istediğini söyledi. Toprak'ın biyografisini de kendisi okuyan Büyükelçi, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Ofislerimizin sadece en değerli ve en önemli kişisi değil, aynı zamanda Enstitü, Tevfik Fikret Lisesi ve eski Başkonsolosluğumuz tarafından oluşturulan 'İzmir'deki Fransız mahallesinin' ruhusunuz. Değerli Zeliha, örnek teşkil eden 40 yıllık kariyeriniz ve ülkelerimiz arasındaki müstesna ekonomik ilişkilere katkılarınızdan dolayı, bu akşam Fransa Cumhuriyeti'nin size olan minnettarlığını ve şükranlarını sunmaktan son derece mutluluk duyuyorum."

Duygulandığı gözlerden kaçmayan Zeliha Toprak ise Fransa Cumhuriyeti'nin kendisine layık gördüğü bu onur nişanını almaktan son derece mutlu olduğunu ve çok büyük şeref duyduğunu belirterek, "Öncelikle bu nişanın bana verilmesini öneren Sayın Büyükelçim Charles Fries'e en içten şükranlarımı sunarım. Bana olan güveninize her zaman layık olacağımı bilmenizi isterim. Burada, konsoloslukta ve ekonomi servisinde çalıştığım yıllar boyunca görevimi büyük bir zevk ve onurla yerine getiriyorum. Bana bu mesleği öğreten ve beni devamlı olarak destekleyen tüm büyükelçilerime, başkonsoloslarıma, ticaret ve ekonomi müşavirlerime ve tüm çalışma arkadaşlarıma duyduğum minnet borcu büyüktür. Ayrıca bu çalışmalarım süresince şahsıma güvenen ve yardımlarını esirgemeyen tüm yerel makamları, bana bunca yıldır katlanan Sayın Lucien Arkas'ı nasıl unuturum, iyi ki varsınız desteğinizi ve dostluğunuzu hiç esirgemediniz" diye konuştu. Zeliha Toprak, gösterdikleri sabır ve anlayış için eşi ve kızıyla birlikte törene katılan Başkonsolos Bertrand Buchwalter, Ekonomi Müşaviri Daniel Gallıssaıres ile dost ve konuklara da teşekkür etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.