Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tünel krizi bitmek bilmiyor: Vatandaş zorla kapı dışarı!

Tünel krizi bitmek bilmiyor: Vatandaş zorla kapı dışarı!

Yapımı sırasında büyük tartışmalara yol açan ve "Çılgın proje" olarak adlandırılan Konak Tünelleri, İzmirlileri adeta çıldırttı. 4 yıldır bitmek bilmeyen sıkıntılarına bir yenisi daha eklenen vatandaş, bu sefer de tahliye şokuyla karşılaştı. Tünel krizi bitmek bilmiyor

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 10:00

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de kent içi ulaşıma getirdiği katkılardan çok yol açtığı yıkımla gündeme gelen ve yarattığı binlerce mağdurla tartışma yaratan Konak Tünelleri yeni bir krizi daha beraberinde getirdi. Kentin göbeği Konak'ta savaş alanına dönen ve mezbelelik hale gelen birçok mahallede kaderine terk edilirken vatandaşlar sıkıntılarına çözüm beklerken, devlet tarafından adeta kapı dışarı edildi.

Konak Tünelleri nedeniyle evleri hasar gören ve yaşadıkları mahalleler kaderine terk edilen ilçe halkı isyanın eşiğine geldi. Adreslerine gelen "Evlerinizi 3 gün içerisinde boşaltın" yazılı tebligatlar karşısında şoka uğrayan Beştepeler bölgesindeki halkın mağduriyetine bir yenisi daha eklendi.

MAĞDURLARA TAHLİYE ŞOKU!

Yaşadıkları sıkıntıya tam dört yıldır çözüm bekleyen tünel mağdurlarına devletten acı haber geldi. Yıllardır seslerini duyurmak için sayısız girişimde bulunan Konak'taki Duatepe, Damlacık, Çimentepe, Kadriye, Selçuk sakinleri gönderilen tahliye emriyle şaşkına uğradı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda ve Konak Belediyesi zabıta birimlerince kendilerine ulaştırılan tebligatlarda evlerini üç gün içerisinde boşaltılması istenen Beştepe sakinleri bir kez daha kaderleriyle baş başa kaldı. Verilen süre zarfında evlerini boşaltmadıkları takdirde konutlarının mühürleneceğini öğrenen çileli bölge sakinleri sokağa atılma tehlikesi karşısında isyan etti.

3 GÜNDE NEREYE GİDECEKLER'

Kendilerine verilen sürede taşınacak yeni bir konut bulmalarının neredeyse imkansız olduğunu belirten vatandaşlar, kendilerine kira yardımı imkanı sunulmamasına da isyan etti. Resmi makamlarda sürdürdükleri onca mücadeleye karşın muhatap bulmakta güçlük çektiklerini de aktaran Konak halkı, evlerini terk etmeyeceklerini açıkladı.

VATANDAŞ GELİŞMELERE İSYAN ETTİ

Gelişmeleri yorumlayan ve bölgedeki son durum hakkında bilgi veren Duatepe Mahalle Muhtarı Muharrem Koç, "Bu tüneller yapılırken halktan hiç izin alınmadı. İzin alınsaydı bile bu tüneller için etüt yapılması gerekirdi. Bulunduğumuz yer tünellerin en yüksek zirvesi. İzmir’in bir çok yerinde metro çalışması yapıldı, hangi evde hasar oluşt? Bu insanlara verilen zararın karşılanmasını istiyoruz" şeklinde açıklamada bulundu. Diğer yandan, söz konusu tahliye emri belgelerinin yani, tebligatların yaklaşık 120 eve gönderildiği öğrenildi.

"GECEKONDU TÜNELİ"

Tünel inşaatı sırasında toplam beş mahallede hasar yaşandığına ve tünel aksı üzerinde kalan kent merkezindeki birçok alanın da projeye kurban edildiğine dikkat çeken Konak-Yeşildere Tünelleri Mağdurları Dayanışma Derneği Başkanı Gürcan Dalıcı ise şöyle konuştu: "Buranın zemini son derece sağlam, birçok deprem gördük ama burayı çok da etkilemedi. Gecekondu tüneli yaptılar, mahalle bu hale geldi."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.