Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türsen'den 'adaylık' iddiası üzerinden flaş mesajlar

Türsen'den 'adaylık' iddiası üzerinden flaş mesajlar

CHP Karşıyaka'da eski belediye başkanı Cihan Türsen'in ismi ilçe başkanlığı için ortaya atıldı. Türsen'in ilçe başkan adayı olacağı iddiası örgütü hareketlendirirken, eski başkandan flaş mesajlar geldi. Türsen, " Taşların yerini değiştirdiler biz taşları yeniden yerlerine koyacağız" dedi. CHP Karşıyaka'da ismi adaylık için anılan Türsen'den flaş çıkış:

  • Ege Postası
  • 20.07.2017 - 17:37

EGE POSTASI - CHP'de 'Adalet yürüyüşü'nün bitmesinin ardından tüm dikkatler parti içi olağan kongre takvimine çevrildi.

Üye listeleri askıdan inerken, parti örgütleri yavaş yavaş delege seçimlerine doğru yol alıyor. Ağustos ayında başlayacak seçimler öncesi ilçelerde yoğun bir kulis çalışması da başladı.

Partinin kalesi konumundaki Karşıyaka'da eski belediye başkanı Cihan Türsen'in ismi ilçe başkanlığı için ortaya atıldı. Türsen'in ilçe başkan adayı olacağı iddiası ilçe örgütünü hareketlendirdi.

Ege Postası'nın ulaştığı Türsen, önemli ve iddialı mesajlar verdi.

ADAY ADAYLARINDAN BİRİ OLURUM

Türsen adaylık iddiasıyla ilgili şunları söyledi;

"Parti içinde uzun yılladır süre gelen sorunlar var. Belediye olanaklarının yönetim belirlemede hiç de etik olmayan, insaflı olmayan müdahaleleri oluyor. Bu nedenle parti içinde olağanüstü gerileme dönemini sürdürüyor idik. 

Genel Başkanın adalet özgürlük demokrasi gibi kavramları öne çıkarttığı bir ortamda bu söylemlerin parti içine de yansıması gerek. Genel Başkan'ın partiye üye daveti parti içi adalet noktasında söylemleri var. CHP'de az önce saydığım normalleştirilmeye çalışılan anormal hareketlerin sonu geldi. 

Mahallelerdeki sade üyeler tablodan rahatsız olan arkadaşlar bir araya gelerek etkin isimlerle görüşmeler yapıyor. 'Parti içi demokrasi için birlik' diye bir isimle yol alıyorlar. Benle de görüşme yaptılar. Bu çalışma içinde yer alacağım. 

Belediye başkanın adayı vekilin adayı gibi kavramların değiştirilmesi gerek. Bu düşüncede olanları toparlayacağıma yönelik, bir araya gelmelerini sağlayacağıma yönelik temenni var. Bu temenni bana geldi. 'Sen bu sorumluluğu üstlenirsen kendini mecburcu hissedenler heyecanlanacak' diyorlar. 

 Öncelikle her mahallede verilecek mücadele sonrası demokrasi iddiamızın devamı için delegasyonun aday adayları içinde aday belirlemesi gerektiğini düşünüyorum. Delegasyon toparlanır aday belirler. Adayın peşinde gitmek kolaycılıktır. 

Mahallelere çıkılacak. Parti içi demokrasi için mücadele verilecek. Bu bir adaylık değil. Heyecanımızı kararlılığımızı ortaya koyacaksak bu hareketin aday adaylarından biri olurum. Parti sahipsiz değil. Bu örgüt çok sayıda aday da çıkartır. Özellikle genç kadın ve genç erkekleri yönetimlere katmamız gerek.

 Meydan boş değil. Kimse ortak liste adı altında parti içi katliam yapmasın. Buna izin vermeyecek insanlar olduğunu bilsinler. Parti içinde mazlumlara, onuru yüreği vicdanı yaralanmış örgüte hak ettiği saygınlığın mücadelesidir. Taşların yerini değiştirdiler, biz taşları yeniden yerlerine koyacağız. Mazlumların heyecanının zalimlerin uykularını kaçıracağı bir delege seçimi sürecini başlattık."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.