Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’ya tatil yok!

AK Partili Kaya’ya tatil yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Meclis'in tatile girmesiyle geldiği seçim bölgesi İzmir'de, ayağının tozu ile köy köy geziyor. Meclis tatile girdi

  • Ege Postası
  • 31.07.2017 - 14:16

EGEPOSTASI - Meclis tatile girince seçim bölgesinde ziyaretlere başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Selçuk'un 14 mahallesinden 8'ini turladı. İZBAN'IN Eylül'de tamamlanacağını, bu kış doğalgaz kullanılacağını belirten Kaya, Selçuk-Belevi-Tire arasındaki yol bölünmüş yol haline getirileceğini açıkladı. Kaya, yorgunluğunu Zeytinköy Mahallesi'nde bulunan ve Kazan Gölü olarak bilinen tatlı su kaynağının kenarında çay içerek attı.

Meclis tatile girince seçim bölgesinde ziyaretlere başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Selçuk'un 14 mahallesinden 8'ini turladı. Barutçu, Acarlar, Gökçealan, Çamlık, Havutçulu, Sultaniye, Zeytinköy ve Belevi'de vatandaşlarla buluşan Kaya'ya Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ve AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen de eşlik etti. Muhtarlar ve vatandaşlarla buluşan Kaya, gelen talepleri not alarak sorunların çözümü için devreye girme sözü verdi. Selçuk'un kamu yatırımlarında altın çağını yaşadığını hatırlatan Kaya, AK Parti'nin siyasetinin eser siyaseti olduğunu vurguladı. Kaya, "Biz eser siyaseti yapıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz. Selçuk'ta yapılanlar ortada. İZBAN, Efes Antik Kanal Projesi, Doğalgaz, Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi, Teleferik, Selçuk-Belevi Bölünmüş Yolu Projesi, Yeni Hükümet Konağı, Hastane, TOKİ ve yeni okul projeleri ile Selçuk çağ atlıyor. Devam eden tüm projeler tamamlandığında Selçuk bambaşka bir çehreye kavuşacak" dedi.

"İZBAN EYLÜL'DE TAMAM, BU KIŞ DOĞALGAZ KULLANILACAK"

Selçuk'un İzmir şehir merkezi ile bağlantısını kolaylaştıracak olan İZBAN hattı çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Kaya, "İstasyonlar ve geçitler ile birlikte maliyeti 110 milyon lirayı bulan projenin Selçuk'un kurtuluş günü olan 8 Eylül 2017 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor. Selçukluların uzun yıllardır hasretle beklediği doğalgaz ilçeye geliyor. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine çalışmalar başladı, Torbalı'ya bağlı Subaşı'dan Selçuk'a kadar boru hattı döşenme işlemi start aldı. 2017'nin sonunda Selçuk'ta doğalgaz kullanımı başlayacak" şeklinde konuştu.

"SELÇUK-BELEVİ-TİRE ARASINDAKİ YOL BÖLÜNMÜŞ YOL HALİNE GETİRİLECEK"

Selçuk'a gerçekleştirilecek Efes Antik Kanal Projesi'nde jeoteknik sondaj, deneme kazı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Kaya, 2017 yılı sonunda inşaata başlanacağını, Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi'nin en önemli unsuru olan Teleferik Tesisi için çalışmaların sürdüğünü, 73.5 milyon lira maliyetli Selçuk-Belevi-Tire bölünmüş yol inşaatına başlandığını anlattı. Kaya, "Selçuk-Belevi-Tire arasındaki yol bölünmüş yol haline getirilecek. Temeli atılan yol 20,5 kilometre uzunluğunda. 7 metrelik genişlik 24 metreye çıkarılıyor, tek şeritlik yol iki gidiş ve iki geliş bölünmüş yol oluyor. Selçuk'a yeni hükümet konağı yapıyoruz. Temeli atılan ve inşaatı devam eden Selçuk Hükümet Konağı 5 katlı olacak. Selçuklu mimarisi baz alınarak inşa edilen hükümet konağının inşaatı 2018 yılı Mayıs ayında tamamlanarak teslimi gerçekleştirilecek. Bunun dışında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Selçuk'a TOKİ konutları inşa ediliyor. 2017 Milli Eğitim Yatırım Programı'nda Selçuk için 1 ilkokul, 1 ortaokul ve meslek lisesine ek bina yapılması için de ödenek ayrıldı" dedi.

"HASTANE İNŞAATINI ENGELLEDİLER, İNŞAATINI DURDURDULAR"

Selçuk'un önemli bir ihtiyacı olan Yeni Devlet Hastanesi Projesi'nin tüm engellemelere rağmen gerçekleştirileceğini de sözlerine ekleyen Kaya, şöyle konuştu:

"İzmir'deki istemezükçü zihniyet Selçuk'ta da boş durmuyor. CHP'li Belediye Meclis Üyeleri devletin arazisine devletin hastanesinin yapılmasına engel oldular, dava açtılar, türlü engellemeler yaptılar. Önce imar planına itiraz ettiler, dava açtılar, sonra da ihalenin iptali için dava açtılar. Vatandaşın sağlığı ile oynadılar, bunları önce Allah'a sonra Selçukluların vicdanına havale ediyorum. Davalar olmasaydı, yeni hastane önümüzdeki Kasım ayında hizmete açılacaktı. Ama biz pes etmiyoruz. 50+25 yataklı olarak temeli atılacak olan Selçuk Devlet Hastanesi, bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Sözleşmesi imzalanmış olup, temeli atıldıktan sonra sözleşmeye göre yapım işi 400 gün içinde tamamlanacaktır. Hastane, toplam 12 bin 500 metrekarelik bir kapalı alana sahip ve ihale bedeli ise 17.5 milyon lira. Selçuk'a hayırlı ve uğurlu olsun."

Kazan Gölü turizme kazandırılacak

Selçuk'taki temasları sırasında ilçeye bağlı Zeytinköy Mahallesi'nde bulunan ve Kazan Gölü olarak bilinen tatlı su kaynağında da incelemelerde bulunan Kaya, burada düzenleme yapılması ve bölgenin turizme kazandırılması konusunda da girişimlerde bulunacaklarını açıkladı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.