Dolar 32,5791
%0.29
Euro 34,9915
%0.06
Altın 2.456,660
%0.84
Bist-100 9.775,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da tartışma hız kesmiyor!

Aliağa'da tartışma hız kesmiyor!

Çaltılıdere’deki satış için ilçede başlayan tartışmada yeni bir boyuta ulaştı.Belediye Başkanı Serkan Acar'ın açıklamasına AK Parti ilçe Başkanı Yaşar Akbulut,"Serkan Acar; yalan ve ranta devam..."  diyerek tepki gösterirken, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz'dan öneri geldi. Aliağa'da tartışma tam gaz devam ediyor

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 22:21

EGEPOSTASI- Aliağa Belediyesi’nin  tartışmalara neden olan satış kararının ardından gelen tepkiler üzerine  Belediye Başkanı Serkan Acar'ın sessizliğini bozmasının ardından iki ilçe başkanından sosyal medya hesaplarından ard arda açıklamalar geldi.

SERKAN ACAR; YALAN VE RANTA DEVAM...
 Aliağa Belediye Başkanı Sekan Acar'ın gün içinde yaptıpı videolu açıklamaya AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP ilçe Başkanı Özcan Durmaz'dan yine sosyal medya üzerinden yanıt geldi. Acar'ın açıklamalarına "Serkan Acar; yalan ve ranta devam..." diyerek yanıt veren AK Parti İlçe Başkanı Yaşarkarabulut sözlerine söyle devam etti; "Saygıdeğer Aliağalılar; Bugün (9Ağustos 2017 Çarşamba) tarihe not olarak düşülsün diye özellikle tarih yazıyorum.

KÖŞEYA SIKIÇMIŞ TRAJİKOMİK
Serkan Acar Arazi Rantı ile ilgili 07 Ağustos 2017 Pazartesi tarihinde yaptığımız basın açıklamasına ve sorduğumuz sorulara cevap verememiş, iyice köşeye sıkışmış, trajikomik bir video ve açıklama paylaşmıştır. Ve o videoya çekilenleri keserek , yani tamamını yayınlamayarak, aynı bundan önceki bazı uçların ülkemizde yaptığı entrikalar gibi...

SENDEN ÖZÜR DİLEYECEĞİM
Çok net söylüyorum; 4 senedir ilçe başkanıyım, ondan önce Teşkilat Başkanı idim, Partimiz kurulduğundan bugüne kadar da Parti içerisinde koşturdum. Hakkımda en ufak bir rant, elde ettiğim bir menfaat bul tüm kamuoyu ve halkın önünde senden özür dileyeceğim.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALSIN
Diğer taraftan satışı ilk gündeme getiren CHP ilçe Başkanı Özcan Durmaz ise, Başkan Acar'a öneride bulundu. Durmaz sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;
"Buradan tüm Aliağalı Hemşerilerime sesleniyorum; Çaltılıdere 461 parsel Rantı ve diğer Serkan Acar rant konuları ile ilgili ve benzeri birçok dosyayı daha önce dimdik durarak açıkladım, en kısa zamanda yeni dosyalarla birlikte, basının ve kamuoyunun önüne çıkıp meclis üyelerimiz ile birlikte açıklayacağım.

Sen Ak Parti'ye ve Biz Yöneticilerine ve Meclis Üyelerimize çamur atamazsın. Aliağa'da hangi partili olursa olsun, rant oluşturan varsa bugüne kadar karşısında oldum, bundan sonra da karşısında olmaya devam edeceğim. Allah  doğruların yanındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Değerli hemşerilerim, aşağıdaki önerimizi değerlendirirmisiniz... Çaltılıderedeki 600 bin m2'lik arazinin satışına itirazlarımıza, Belediye Başkanının verdiği cevaba ilişkin söyleyeceklerimizi halkımızın yararına bir çözümün kapısını aralamak için bekletiyorum.

Aliağa Belediyesi bu araziyi rekreasyon alanı olarak kullanmayıp, satarak gelir elde etmek istiyorsa; ön alım hakkını kullanarak küçük hisseyi satın alsın ve arazinin tamamını satın alması için büyükşehir belediyemize teklif etsin.

HALKIN YARARINA BİR ÇÖZÜM OLSUN
Büyükşehir aynı bedelle satın alarak, arazide halkımızın kullanabileceği eğlenme, dinlenme alanları ve çevre düzenlemesi yapsın.böylece, hem aliağa belediyesi gelir elde etme amacına ulaşmış olsun, hem de arazi kamu mülkiyetinde kalarak halkımız için kullanılsın. Bu durum arazi tartışmasını sona erdireceği gibi, halkımızın yararına bir çözümünde yolunu açacaktır.Konuyu ciddi olarak; başta Aliağa Belediye Başkanlığına, Meclisine ve Aliağa halkına öneriyorum. Aliağanın görüşü olumlu ise tapunun devri yapılmadan konuyu derhal Büyükşehir Belediyemize taşıyalım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.