Dolar 32,4660
%-0.06
Euro 34,7823
%-0.54
Altın 2.439,150
%0.12
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ataşehir'de 'Beyaz' zafer

Ataşehir'de 'Beyaz' zafer

CHP İzmir delege seçimlerinde 5. haftaya Ataşehir sandığı damgasını vurdu. İl yönetimi, tartışmalı, itirazlı, mahkemelik olan ve il yönetimince yenilenmesine karar verilen mahalle delege seçimleri için seferber oldu. Muhaliflerin 'Beyaz' Listesi yine sandıktan zaferle çıktı. Daha önceki seçimde 4 olan fark, bu kez 51 oldu.

  • Ege Postası
  • 08.10.2017 - 08:58

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP'nin İzmir'deki delege seçimlerinin en krtiik mahallesi olan Çiğli Ataşehir'de düğüm bugün çözüldü. Çiğli İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer'in muhalif Beyaz Listesi 51 oy farkla ipi göğüsledi. İlçenin desteklediği, il yöneticileri Niyazi Arslan, Serpil Yıldırım, Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak, meclis üyesi Hüseyin Gündüz gibi isimlerin yer aldığı Mavi Liste ise sandıktan mağlup ayrıldı. Bugünkü sonuca itiraz edilemeyecek. 

ÇİĞLİ'DE NEFES NEFESE YARIŞ

İzmir’de bugün 8 ilçe ve 40 mahallede delege seçimi için üyeler sandık başına giderken, gözler Çiğli Ataşehir'e çevrildi. Tartışmalı sürecin ardından seçimin bugün yenilendiği Çiğli'de, yoğun güvenlik önlemleri altında sandığa gidildi. En önemli değişiklik, önceki seçimin kazanan listesi 'Beyaz'da seçme ve seçilme hakkına tedbir konulan Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ yerine bir başka ismin yazılması oldu. 

ONUN TEDBİRİ KALKMADI

Çiğli Ataşehir’de 10 Eylül’de kurulan sandıktan 4 oy fark ile Beyaz liste galip gelmiş, ancak sandığa gelen itiraz nedeniyle oylama iptal edilmişti. İptali yargıya taşıyan 2 belediye meclisi üyesi ve 2 partili tedbirli ihraç istemiyle disipline gönderilmiş, disiplin süreci ise dün akşam saatlerinde YDK kararı ile sonuçlanmıştı. YDK dün akşam üzeri Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Avdan ile partililer Ehsan Çam ve Ercan Ulusoy’un tedbirlerini kaldırmış, Belediye Meclis Üyesi Avukat Süleyman Karadağ’ın ise tedbirinin devamı kararı almıştı.

ÜÇ İL YÖNETİCİSİ GÖREVLENDİRİLDİ

İlçe binasında 3. katta kurulan sandığın yanına oy kullanacak üyeler dışında kimse alınmadı. İl yönetim kurulu üyeleri Şirin Akgül, Çetin Özdemir ve İsmail Yüzer sandığın güvenliğini sağlamak ve gözetimini yapmak için ilçede önlemleri aldı.

Çiğli ilçe Eski Başkanı Utku Gümrükçü ile birlikte hareket eden Ali Rıza Koçer’in de bulunduğu Beyaz listede Behçet Köymen, Vahit Korkut, Semra Aksu, İsmail Arıcı, Mustafa Avdan, Barbaros Kiriş yer alırken Mavi listede ise İl yöneticileri Niyazi Arslan, Serpil Yıldırım, Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak, meclis üyesi Hüseyin Gündüz gibi isimler yer aldı.

MUHALİFLERİN ZAFERİ

Ataşehir'de muhaliflerin 'Beyaz' Listesi yine sandıktan zaferle çıktı. Daha önceki seçimde 4 olan fark, bu kez 51 oldu. Beyaz liste 365 oyla kazanırken, Mavi liste 314 oyda kaldı. Seçilen beyaz listede şu isimler yer aldı:  

Behçet Köymen, Ayhan Açar, Muhteşem Kadir Akdağ, Hüseyin Akkuş, Özlem Akyıldız, Semra Aksu, Cengiz Arat, İsmail Arıcı, Tekin Ataç,Yaşar Aytuğ Ayaz, Mustafa Bahçebakan, Şeref Bektaş, Ayhan Bal, Güler Bal, Yusuf Başaklı, Fatma Baycu, Handan Bıçakçılar, Doğan Büyüktaş, Rahmi Doğan Canıvar, Önder Çelik, Vahit Korkut, Ehsan Çam, Celal Çınar, Hakkı Ömer Çokmar, Fatma Danışman, Hakime Deringöl, İbrahim Doğan, Nesrin Erdoğan, Ahmet Eroğlu, Bahar Fırat, Keriman Gökçekaya, Ali Gül, Hikmet Güler, Gözde Gülünç, Gevri Gündüz, Ahmet İbiş, Çınar İzmir, Bilal yıldırım, Cem Karadağ, Ahmet Kazar, Mustafa Avdan, Binali Kaya, Barbaros Kiriş, Ali Rıza Koçer Süheyla Korkut, Cansu Malatyalı, Mazlum Metin, Hasan Mutlu, Narten Nalbay, Muzaffer Ok, Ramazan Özgen, Şebnem Sabuncu, Cengiz Serttaş, Medine Ulusoy, Selda Uzunefe, Fatma Yola, Esra Yurt, Uğur Yüksel. 

İZKENT'TE KARANFİL-ÇİKOLATA REKABETİ; GÜMRÜKÇÜ ZAFERİ

Çiğli İzkent Mahallesi'nde yapılan delege seçimleri çift liste yarışına sahne oldu. Delege seçimlerinde oy kullanmak için sandığa gelen üyelere Beyaz Liste temsilcileri karanfil hediye ederken, Mavi liste temsilcileri ise çikolata ikram ediyor. Dostluğun göze çarptığı sandık başında karanfil-çikolata rekabeti göze çarptı.

Utku Gümrükçü

İlçe Eski Başkanı ve İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'nün listesi Beyaz 'da Hatice Seda Kaya, Ali Özbalık, Selim Utku Gümrükçü isimleri dikkat çekti. 147 oy alan Beyaz Liste seçimin galibi oldu. Gümrükçü mahallesindeki yarıştan zaferle ayrıldı. Mavi liste ise 121 oyda kaldı. Sandıktan çıkan iki oy ise geçersiz sayıldı. 

İzkent'te kazanan Beyaz Listede Ali Özbalık, Necibe Aktan, Veysel Atak, Alaatin Bildirici, Pınar Cömert,Abdurrahman Ertosun,Selim Utku Gümrükçü, Taştan güven, Kemal Karataş, Gönül Karataş, Hatice Seda Kaya, Bülent Koçhan,Filiz Sagular, Süleyman Emre Konan, Ali Mülayim, Nuray Özdoğan, Radiye Senem Ünal yer aldı. 

HARMANDALI İPTAL

Harmandalı'nda oy kullanma alanlarının düzenlenememesi, oy kullanılacak yerin sahibinin "Alan uygun değil" demesi nedeniyle seçim iptal edildi. İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu “Kahve sahibi alanım müsait değil dedi. Yarın aynı saatte muharlıkta seçimi yapacağız. 40 üyeli bir mahalle. Mesaj çektik. Bilgi verdik” dedi. 

GÜZELTEPE’DE BEYAZ LİSTE KAZANDI
Sandıkta gülen beyaz liste oldu. Beyaz liste 383 oy alırken mavi liste 359 oyda kaldı.

Beyaz listede ise meclis üyesi Yusuf Çoban ile Musa Sever, Pınar Kaplan, Cevdet Akdağ, Şeker Er, Süleyman Beyaztaş, Yeşim Koçhan, Aşur Acar, Murat Kocadağ, Selman Okur, Kısmet Gül, Nuri Engin, Eylem Özdemir, Bülent Gündüz, Erkan Koçak, Serpil Tosun, Okan Gündüz yer aldı.

SASALI'DA UZLAŞMA

Uzlaşmanın sağlandığı Sasalı'da sandığa tek listeyle gidildi. Listede CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İl Eski Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Sasalı eski Belediye Başkanı Veli Kasap, Aslı Tamtürk, Cemil Musluoğlu, Cemile Koçar, Fatma Çevik, Togun Kara yer aldı. Mahallede seçim sonuçlandı. 

KAKLIÇ MUHALİF, AHMET EFENDİ İLÇE DESTEKLİ

Çiğli'de 4 delegelik iki listenin yer aldığı Kaklıç'ta ilçe yönetimi destekli Mavi liste ile muhaliflerin desteklediği Beyaz liste yarıştı. Yarışı Beyaz liste kazandı. Ahmet Efendi Mahallesi'nde ise ilçe destekli Mavi liste galip geldi.

EVKA 5'TE 3 LİSTELİ YARIŞ

3 listenin yarıştığı Çiğli Evka 5 mahallesinde, İlçe destekli Yeşil liste ile birlikte yine ilçeye yakın isimlerin oluşturduğu Kırmızı liste ve muhalif Beyaz liste sandığa gitti. Zafer 225 oy ile Beyaz listenin oldu. Yeşil listeye 128, Kırmızı listeye ise 25 oy çıktı. Kazanan listedeki isimler şöyle: Yaşar Sert, Doğan Beyazgül, Necati Uzun, Ali Elmastaş, Erdoğan Baytaş, Feryal Kaya, Nazlı Kılıç, Galip Koç, Cengiz Doğan, Veli Karataş, Şendoğan Koç, Neval Göğebakmaz, Mehmet Mumcu, Mustafa Altın, Sevim Akbaba, Selma Gülşen, Ramazan Yalnız, Kemal Kumaş, İsmigül Kılıç, Sevinç Sarpdağ, Kemal Abacı, Yasin Nohut, Bülent Göbel, Sibel Çağ, Sercan Bakar

MALTEPE'DE BEYAZ KAZANDI
Çiğli Maltepe'de mavi-beyaz rekabetinde beyaz liste galip çıktı. Murat Beceren, Ali Hıdır Altunbaş, Güldeniz Özensoy, Sema Uzunbayır, Selma Bilir, Remziye Kurtar, Hüseyin Güler delege seçildi.

ATATÜRK MAHALLESİ'NDE BEYAZ GÜLDÜ

Atatürk Mahallesi'nde de beyaz ve mavi liste yarıştı. İlçe yönetimine muhalif isimlerin destek verdiği beyaz listeye sandıktan 148 oy çıkarken, ilçe yönetimi ve belediye destekli mavi liste 96 oy aldı.  Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Gürbüz Bal dışında Günel Doğan, Bünyamin Cihangir, Cahide Ulaş, Göçmen Uzun, Cemalettin Çalık, Metin Ergün, Ali Yıldırım, Mehmet Urgan, Kerim Karaduman, İkram Hürsoy, Ergin Gökçen, Berna Kıvcı, Cihangir Gündüz, Damla Irgat, Mehmet Taşyonar,  Yusuf Baltacı, Şükrü Şimşek ve Gülsüm Çetinkaya delege olmayı başardı.

BEYAZ ÇAĞDAŞ'TA DA ÖNDE ÇIKTI

Çağdaş Mahallesi'nde de çift listeli yarışta Beyaz liste galip ayrıldı. Sandıktan mavi listeye 92, beyaz listeye ise 98 oy çıktı.

BUCA’DA DÖRT MAHALLEDE SANDIK KURULDU 

Kuruçeşme Mahallesi’nde beyaz ve kırmızı liste karşı karşıya geldi, Kırmızı liste 445 oyla  kazandı. Beyaz liste ise 390 oyda kaldı. 

Kırmızı listede, Aysel Çimenli, Dilek Çinar, Fatma Yıldız, Ali Atik, Ali Yıldız, Ekrem Turan, Feyzi Kaçan, Ahmet Kılıç, Ulaş Gül ve Gündoğdu Güzel yer aldı.

Tek liste çıkan İZKENT Mahallesi’nde; Ahmet Topaloğlu, Nurhayat Yılmaz, Nurten Kafa, Aysun Çoruk, Emre Delice, Ecevit Uğraş ve Volkan Karadumanlı yer aldı. 12.00'de başlayan seçim 15.00'te bitti.  

Menderes Mahallesi’nde Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. Beyaz liste 167 oy alırken, rakibine 48 oy çıktı. Meclis üyesi Serkan Kalmaz'ın çıkardığı Beyaz listede şu isimler yer aldı: Belediye Meclis Üyesi Serkan Kalmaz, İl eski yöneticisi Bedri Eren, Adem Polat, Kasım Akdağ, İl eski Yöneticisi Necati İmam, Muharrem Cengiz, Mahsun Vural, Baki Ulu, Doğan Atıcı, Doğukan Bakeş, Özkan Yorulmazbaş, Songül Karagözoğlu, Nevriye Keyik, İzdem Can, Merve Doğan ve Fatma Tosunoğlu’ndan oluştu.

DUMLUPINAR’DA 2 LİSTE YARIŞTI...
Dumlupınar’da da çift lsite yarışı göze çarptı: Listelerde Gözde Yiğit, Muharrem Coşan, Turgut Şen, Seher Balta, Mustafa Gaçka ve Zeynep Çuluk’un yer aldığı liste 66 oyla kazandı. Rakip listeye ise 24 oy çıktı.

BAYRAKLI TEK LİSTE

Bayraklı'da bugün Postacılar ve Yamanlar'da sandık kuruldu. Tek listeli yarışta yoğun katılım sağlandı. Postacılar'da 321 kişi sandığa giderken, Yamanlarda ise 350 kişi oy kullandı.

Postacılar Mahallesi delege seçimleri tek listeli olarak başladı. Listede İl Genel Meclisi Eski Üyesi Nurettin Vurucu, ilçe başkan yardımcısı  Necla Ketenci, gibi isimler yer aldı.

Yamanlar Mahallesinde de tek listeli bir yarış yaşandı. 

Listelerde şu isimler var

Yamanlar Mahallesi: Selhan Gün, Hanım Tosun, Bahar Bal, Tülay Kaya, Melahat Teke, Münire Tosun, Rahşan Yılmaz, Yusuf Karabulut, Çağatay Söylemez, Hasan Tanrıverdi, İbrahim Dalkılıç, Selahattin Dümender, Fahrettin Bulut, Hasan Has, Ali Tepe. 

Postacılar Mahallesi: Kutlay Gül, Öznur Topcu, Cuma Yiğitler, Zöhre Benk, Çelebi Aydoğan, Gürbüz Koçak, Ayşe Elgin Özbuldan, Mustafa Şan, Emine Köymen, Nurettin Vurucu, Menekşe Acarer, Emrah Arıkan, Mine Bülbül, Semra Tunç, İbrahim Hayırlı, Mehmet Çınar, Ecem Külekçi… 

KARŞIYAKA'DA KAVGA 

Şemikler'de seçim kavgayla başladı. Şemikler dışından gelip ilçe yönetiminin listesine destek veren kişilerle, Şemikler'de muhalif olan liste arasında tartışma çıktı. Eski Disiplin Kurulu Başkanı Necat Yılmaz ile ilçeye yakın olan grup arasında sözlü münakaşayla tansiyon yükseldi. Ardından iki grup arasında itiş kakış yaşandı. Araya girenler olayın büyümesini engelledi. Seçim sonunda kazanan taraf Beyaz Liste oldu. 

Beyaz Liste 200 oy alırken, Kırmızı liste 140 oyda kaldı.

Beyaz listede şu isimler yer aldı: Fatma Baş, Arif Demirel, Rujdi gürbüz, Ali Güneş, İlkay Şendorman,Tanju Pamuk, Yaşar yılmaz, Naciye Demirel, Oğuz Çağala, Sevilay Emeç, Yaşar Şirin, Erhan güneş, Bingüzel Urbay, Zeliha Tunçkılıç, Özlem Ferhatoğlu, Bülent Gölçek,Mustafa Kaşıkçılar, Tahir Seyrek, Belma Çalşık, Ali Durak, Mustafa Sezer, Sultan koçak, Sururi Yılmaz. 

Dedebaşı Mahallesi'nde beyaz ve mavi listeler yarıştı. Seçimi beyaz liste 236 oyla kazanırken, mavi liste 193 oyda kaldı. Beyaz listedeki Nefize Kaçar, Murat Öğüt, Murat Dilşen, Günay Çelik, Begüm Ertaş, Faruk Yıldırım, Uğur Ermeş, Haydar Cansız,Tuğçe Akcan, Enver Yiğitler, Ozan Durak, Yusuf Paralı, Ferda Ağtaş, Şükran Öncer, Ömer  Güney Yılmaz, Özgür Erdoğan, Selma Bahşi, Mustafa Baydoğan, Ahmet Ceylan, İsa Caner Özölke delege seçildi. 

Zübeyde Hanım mahallesi turuncu ve beyaz listelerin yarışına sahne oldu. Beyaz liste 125 oya karşılık 254 oy alarak turunci listeyi alt etti. Beyaz listedeki Zehni Çabuk, Cevdet Özer, Zeynep Kıvrak, Özgün Çıldır, Sadık Taşkaya, GülümserIlgın, Hülyaduran, Boran Pırpır, Emek Aytaş, Sidar Öztaş, Garip Kavuklu, Anıl Eren Çakır, Volkan Çetin delege seçildi. 

Latife Hanım Mahallesi'nde tek listeli yarış sona erdi. Ahmet Cinpolat ve Murat Dokumacı delege seçildi. 

BORNOVA'DA KARLIDAĞ'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Bornova'da bugün sadece Evka 3 Mahallesi'nde sandık kuruluyor. İl yöneticisi ve bölgeden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ'ın her iki listenin temsilcilerini de arayarak”Beni listelere yazmayın. Partili bir başka arkadaşımızı yazın” dediği öğrenildi.

Sandıkta zafer Mavi listenin oldu. Mavi liste 190 oyla kazanırken, Beyaz liste 161 oy aldı. Kazanan Mavi listede Nazım Doğan, Ozan Gültoplar, Özgür Özkan, Selma Nalbantoğlu, Sabriye Albağ, Naziye Taşkaya, Hale Tokman, Ayşin Alıcı, Sebahat Aksoy, Dursun Belhan, Nilay Kolğu, Tuğba Omaç, Tanju Özbek, Ömer Deniz Özdemir, İbrahim Ulaş Polat,Mustafa Gürbüz, Şevket Altınbulak, Eren Seçgin, Barış Ersöz, Okan Balcıoğlu, Ali Kaya, İnan Aksu, Taner Özbek yer aldı. 

KARABAĞLAR'DA KADİR SİNAN KAYBETTİ

Karabağlar Doğanay Mahallesi'nde çift listeli sandıkta ilçe destekli Belediye Eski Meclis üyesi Kadir Sinan önderliğinde oluşturulan Beyaz liste ile Milletvekili aday adayı Sema Kayıran Çuhadaroğlu'nun desteklediği muhalif Mavi liste yarıştı. 71 oy ile Kadir Sinan'ın desteklediği Beyaz liste kaybederken, 75 oy alan muhaliflerin mavi listesi ipi göğüsledi.

Kazanan listedeki delegelerin isimleri şöyle: Milletvekili Aday Adayı Sema Kayıran Çuhadaroğlu, Ajlan Baysaner, Hasan Ali Erdoğan, Didar Dal, Yiğit Sapan, Şenay Aygün, Ayşe Ulu, Erhan Yaşar, Tülay Dinç, Tamer Menga, Pelin Yavaş, İbrahim Aydınlı. 

Karabağlar Refet Bele'de, kadınların ağırlıkta olduğu Pembe listeye karşı, Beyaz liste 74 oyla zafer kazandı. Pembe liste 64 oyda kaldı.

Gülyaka'da galibiyet 69 oy alan Mavi Liste'nin oldu. Beyaz listeye 48 oy çıktı.

Çalıkuşu'nda ise üç listeli yarışta Meclis Üyesi Baki Durmuş'un yer aldığı Beyaz liste 58 oyla galip geldi. Mavi liste 34, Sarı liste ise 26 oyda kaldı. 

Konak'ın Anadolu Mahallesi'nde zafer 34 oy alan Mavi listenin oldu. Muhsin Kurt'un desteklediği, Erol Öztürk'ün de bulunduğu Beyaz liste ise 18 oyla kaybetti. 

İsmetpaşa Mahallesi'nde ise yine Muhsin Kurt'un desteklediği Beyaz liste yine hezimete uğradı, 125 oy aldı. Mavi Liste 129 oyla seçimin galibi oldu. 

Boğaziçi, Cengiztopel, Çapabey, Emirsultan, Ferahlı, İsmetpşa, Mehmet Akif, Murat, Ulubatlı, Yeşiltepe, Zeytinlik mahallelerinde seçimler tek listeyle yapıldı. 

Kemalpaşa: Kamberler, Yenikurudere, Yiğitler'de sandık kuruldu. 

Foça'da ise yine çarşaf listeyle seçim yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.