Dolar 32,5608
%0.23
Euro 34,9608
%-0.03
Altın 2.448,850
%0.52
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AVM'ye yollar feda

AVM'ye yollar feda

İzmir’de Üçkuyular Semt Pazarı’nın kaldırılmasıyla büyük tartışmalara yol açan ve yaşanan sancılı süreçle sıkça gündeme gelen İstinye Park Alışveriş Merkezi’yle ilgili kritik bir gelişme daha yaşandı. Projeyi üstlenen Doğuş Holding, belediyenin temel atmaya hazırlandığı Üçkuyular’daki yeni ekspres yol ve altgeçidin yapım giderlerini kendi cebinden karşılayacak. O projede flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 16.09.2017 - 10:51

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl 20 milyon liraya yakın kamulaştırma parası ödeyerek yeni yol açmak için hazırlıklarını sürdürdüğü Üçkuyular’da İzmirlileri sevindiren bir gelişme yaşandı. İnşaatına başlanan dev AVM projesini üstlenen Doğuş Holding, bölgedeki trafik yükünü hafifletmek amacıyla belediyenin yapacağı taşıt altgeçidine sponsor oldu.

Üçkuyular'da semt pazarı, ESHOT tarafından kullanılan otobüs garajı ve ilçelere giden otobüslerin kalktığı semt garajının kaldırılmasıyla önü açılan AVM inşaatıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Kamuya yarattığı ek yük nedeniyle tartışma konusu olan dev alışveriş merkezi yatırımı için seferberlik ilan edilirken, holdingden belediyeye ilginç bir teklif geldi. Belediyeye sunulan teklif doğrultusunda Doğuş Holding, iki yıl içerisinde açılması beklenen ancak mahkemelik olan AVM projesinin çevresinde kalan yeni taşıt yollarının yapımını da kendisi üstlenecek.

BELEDİYENİN ELİ RAHATLAYACAK

Giriş kısmı tramvay ve metroya bakan AVM'nin yaratacağı ek trafik yükü ve bölgeye gelen ulaşım güzergahlarının yetersiz kalması sebebiyle ek yol açma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, iki ayrı parselde yürüttüğü istimlak işlemlerini büyük oranda tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak eski semt garajı yanında yer alan ve tramvay şantiyesinin devamındaki AVM arazisine komşu ek parsellerde 20 milyon lira harcayarak kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirmişti. İzmir'in merkezinde hizmete açılacak dev AVM'ye 4 ayrı taraftan ulaşım sağlayacak.

AVM TRAFİĞİNE ÇÖZÜM YİNE AVM’DEN GELDİ

Belediyenin hazırlıklarını tamamladığı, ancak yapım giderleri AVM inşaatını üstlenen holding tarafından üstlenilecek yeni karayolu alt geçidi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Çeşme Otoyolu arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak ve bölgede yaşanan trafik sıkışıklığına büyük oranda çözüm getirecek. “Marina Kavşağı Karayolu Alt Geçidi” projesi olarak adlandırılan ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlayıp Çeşme otoyoluna transit geçişi sağlayacak yaklaşık 300 metrelik karayolu alt geçidinin imar planları geçtiğimiz yıl içerisinde tamamlanmıştı.

HOLDİNG İSTANBUL’DA DA YOL PROJELERİNİ ÜSTLENMİŞTİ

Daha önceden AVM, otel ve rezidans projesini hayata geçirebilmek için Konak ve Karabağlar Belediyesi'nden 106 milyon liraya arsalarını satın alan Doğuş Grubu, 50 dönümü bulan arazi üzerinde 250 milyon dolarlık yatırımla İzmir'in en büyük AVM projesini hayata geçireceğini duyurmuştu. Esnafın, vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin tepki gösterdiği projeyle ilgili tartışmalar devam ederken, yargıya taşınan proje için belediyenin yaptığı yol hazırlıkları da yeni bir krize yol açmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Üçkuyular'da yeni ulaşım güzergahı ve yolların genişletilmesi için yaklaşık 20 milyon lira kamulaştırma bedeli öderken, yapacağı yeni yolla ilgili yaşanan bu gelişme belediyenin de elini rahatlatmış oldu. Doğuş Grubu İstanbul'da 2007 yılında hizmete açtığı İstinye Park AVM projesi için de üç ayrı kavşak ve bir güzergahın genişletilmesi için 25 milyon liralık inşaat bedelini üstlenerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne katkı sağlamıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.