Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baskı sonrası o isimler istifanın eşiğinden döndü

Baskı sonrası o isimler istifanın eşiğinden döndü

Çiğli Ataşehir’deki sancılı delege seçimi sürecinde dört partilinin tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk edilmesiyle, Yüksek Disiplin Kurulu’nda (YDK) da kriz yaşandığı öğrenildi. YDK’nın toplanmaması için Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın baskı yaptığı, Mahir Polat ve Şehrazat Mercan’dan istifa resti gelince kurulun toplanıp karar aldığı öne sürüldü. Ataşehir sandığı Ankara'yı da sarstı

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 10:44

EGEPOSTASI – İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, CHP delege seçimlerinin en sancılı sandığı Ataşehir, YDK’yı da sarstı. Dört isim için tedbirli ihraç isteminin görüşüleceği Yüksek Disiplin Kurulu’nda toplantı krizi yaşandığı, kurulun toplanmaması için baskı yapıldığı iddia edildi. Mahir Polat ve Şehrazat Mercan’ın istifa resti üzerine kurulun toplanıp karar aldığı öne sürüldü.

Ataşehir delege seçimlerinin ilkinin iptal edilmesiyle başlayan ve bu kararın yargıya taşınmasıyla devam eden süreçte,  Meclis Üyeleri Mustafa Avdan, Süleyman Karadağ, parti üyeleri Ehsan Çam ve Ercan Ulusoy tedbirli ihraç istemiyle disipline gönderildi. Partililer hakkındaki tedbir kararı geçen Cuma günü toplanan  il disiplin kurulunda görüşüldü ve kaldırıldı. Bunun üzerine üst kurul olan YDK’ya itiraz edildi.

YDK’DA İSTİFA RESTİ!

Cumartesi YDK’nın rutin toplantı günü olmasına rağmen CHP Genel Merkezi’nde Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın YDK üyelerinin toplanmaması için kurul üyelerine baskı yaptığı ve bunun üzerine ortalığın karıştığı iddia edildi.

POLAT VE MERCAN’DAN İSTİFA RESTİ

YDK üyesi Mahir Polat’ın YDK üyelerine “Madem bizim adımıza başkaları karar veriyor, bizim burada durmamıza gerek yok. İstifa edelim” diyerek istifa resti çektiği ve Polat’ın restine YDK üyesi Şehrazat Mercan’da destek vermesinin ardından YDK’nın toplanarak karar aldığı iddia edildi.

YDK, Süleyman Karadağ için yeniden tedbir koyarak, delege seçimlerinde oy kullanmasının önüne geçerken, diğer üç ismin tedbirini ise kaldırmıştı.

TUNCAY ÖZKAN'DAN AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise yaptığı yazılı açıklamada, olaydan bilgisi olmadığını söyledi. Özkan, "CHP Yüksek Disiplin Kuruluna “BASKI” yapmak kimsenin haddi olmadığı gibi buna cüret edeninde şahsen aklına şaşarım. Parti demokrasimizin doğal süreci olan kurultaylardan, yakın gelecekte ülkemiz adına mücadele verecek kadroları oluşurken en büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliktir" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.