Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de bölge sorumlularından itiraz raporu

CHP İzmir'de bölge sorumlularından itiraz raporu

CHP İzmir İl Örgütü 26 Ağustos'ta yapılacak delege seçimleri için listelere gelen itirazları değerlendirdi. CHP İzmir'de bölge sorumlularından itiraz raporu

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 11:57

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Örgütü 26 Ağustos'ta yapılacak delege seçimleri için listelere gelen itirazları değerlendirdi. Genel olarak listelerde adres değişikliği ile ilgili itirazlar geldiği belirtilirken örgütün yeni yönetimlerinde liyakat ve toplumda karşılığı olan isimlere görev verilmesi konusunda birleştiği ifade edildi. CHP İzmir İl Örgütü’nün bölge sorumluları Ednan Arslan ve Okan Karlıdağ örgüt içinde genel olarak bir huzursuzluk bulunmadığını ve birlik beraberlik içinde delege seçimlerinin tamamlanacağını söyledi.

CHP'de kongre takvimi masaya yatırıldı

CHP İzmir 1. Bölge Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Ednan Arslan listelerde adresler dışında itirazın bulunmadığını, bu itirazların da ilçelerde çözümlendiğini belirterek, "İlçelerden ciddi bir şikayet gelmedi.İlçelere gelen şikayetler ise orada karara bağlanmış. İtirazlar daha çok adres ve  yer değişikliği ile ilgili yapıldı. Vatandaşlar tarihleri kaçırmışlar. bu konuda çıkar yol arıyorlar" dedi. Önceki dönemlere göre daha olgun bir seçim süreci geçirildiğini ifade eden Arslan, "Geçen dönemlere göre daha olgun sakin bir süreç geçiriyoruz. Hem adalet yürüyüşünün getirdiği birlik beraberlik, hem de referandum sürecin de gelen yüzde 49'un vermiş olduğu büyük sorumluluk üyelerimizde ciddi  karşılık bulmuş. Keskin şeyler duymuyoruz. Bizden herkesin isteği tek liste yapmamız. Genç ve kadının, aynı zamanda emek veren insanların daha çok yer bulduğu listeler görmek istediklerini söylüyorlar. Biz de il Başkanlığı olarak şunu söyledik, Sivil Toplum Kuruluşlarının partili başkanlarını delege yapalım ve yönetime alalım . Özellikle partili muhtarların kesinlikle delege yapılmasını istiyoruz. Bununa ilgili ilçe başkanları toplantısında da görüşmeler yaptık. Gerekli hassasiyeti gösterecekler" ifadelerini kullandı.

"Sandığı önümüze koyun"

Parti içinde hassasiyet gösterilen bir diğer konunun bir önceki dönemde partiden ayrılıp yeniden partiye dönen isimler konusu olduğunu belirten Arslan, "Genel Merkez tarafından takvimimiz ilan edilmişti henüz değişiklik yok. 26 Ağustos'ta başlayacak. Ama hükümetin bir tatil açıklaması olursa bu  bayramdan sonraya kalabilir. Bayramdan sonra başladığında da çalışmalar sürdürülecek. Bizden partililerimiz 'Sandığı önümüze koyun, biz bu demokratik hakkımızı kullanalım' talebinde bulunuyor.  Bir de hassasiyetimiz var. Daha önce partide yer almış ardından istifa etmiş ve partinin başarısızlığı için çalışmalar yapmış, ardından yeniden partiye dönmüş isimler parti üyemiz olabilir. Bu konuda bir karşılık beklentisi söz konusu. Bu kişilerin partide görevlere talip olmamasını ve listede yer almamasını istiyorlar. Biz de bu konuda hem fikiriz. Bu arkadaşlar rüştünü ispatlayıp bir dönem beklesinler. Partinin başarısı için çalışsınlar" şeklinde konuştu.

"Kapımız herkese açık"

Kimsenin partiye gelmesine karşı olmadıklarını vurgulayan Arslan, "Sonraki süreçte onları değerlendirelim. Partiden giden gelmesin anlayışında değiliz. Tabi ki herkes gelsin. Ama bir dönem gidip sonra gelinmesi karşısında tabandan bir talep söz konusu. Bu dönemde kadın ve genç kotasına daha çok dikkat edeceğiz. Hakkımızı koruyun yönünde talepler var. Delege seçimleri parti içi bir meseledir. Bunu ancak parti içi uzlaşı ile çözebiliriz. Aday olması halinde kadın ve gençlerin daha çok listelerde yer alacağını söyleyebiliriz. Ben buna özellikle dikkat edeceğim bölgemde.  Bölgemizdeki partili muhtar ve STK başkanlarının listelerde söz sahibi olmasını istiyoruz. Böylece partiye aidiyet duygusunu güçlendirebilir organik bağlarımız kuvvetlendirebiliriz" açıklamasında bulundu.

"Amacımız bu havayı sürdürmek"

CHP  İzmir 2. Bölge Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ bölgesindeki listelerde bir sorun yaşanmadığını ifade ederek yeni listelerin kısa süre içinde gündeme alınacağını söyledi. Karlıdağ "Normal listeler asıldı. Adres değişiklikleriyle ilgili ufak tefek itirazlar oldu. Çok ciddi bir problem yok. Listelerin son halleri oluştu. Tekrar gündeme alınacak. 26 Ağustos'ta delege seçimleri başlayacak" dedi. Adalet Kurultayı nedeniyle bir değişiklik olabileceğini ifade eden Karlıdağ, "Adalet kurultayı söz konusu. Bir de tatil olma durumu var ertelenebilir de. Bir problem yok. Amacımız, Genel Başkanımızın da talebi doğrultusunda bu kurultayın, kongreler sürecinin, delege seçiminden başlayarak partinin bu referandumda o hayır blokuyla yakaladığı olumlu siyaset havasının taşınmasına dönük, parti içi bütünleşmenin yanında ortak değerlerle hareket etme durumunu, kültürünü güçlendirerek devam ettirmek" dedi.

"Emek harcayan listelerde olacak"

Adalet yürüyüşünün sadece bir grubun değil 80 milyonun taleplerinin iletildiği bir bütünleşme platformu oluşturduğunu vurgulayan Karlıdağ şöyle konuştu, "Bu adalet yürüyüşü ile sadece parti adına değil 80 milyonun tamamında, ülkede yaşanan sıkıntılarla ilgili ortak talebi dile getirmesiyle Adalet yürüyüşünün olumlu  havayı kongrelerde, delege seçiminden başlayarak taşımak. CHP yapısında bu havayı taşıyan örgütten gelmiş, bu yapıyı sindirebilmiş, inanan, çaba harcayan, enerjisi olan insanlarla delege seçimlerini tamamlamak istiyoruz. Çok genel talep, emek harcayan ve vakti olan insanlardan, liyakat esaslı, bu işe gönül vermiş insanlardan toplumda, yaşadığı yerde karşılığı olan insanlardan oluşan listelerin delege seçiminden başlayarak yönetimlerde görev alması talebi söz konusu. Umuyoruz ve inanıyoruz ki bu çerçevede uzlaşı ile bunu sağlayacağız"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.